Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Μώλου - Αγ.Κων/νου

  
  
 A N A K O I Ν Ω Σ Η 


Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι, και χαμηλοσυνταξιούχοι, μικροί αγρότες, μικροεπαγγελματίες και έμποροι, η νέα δημοτική αρχή του Δήμου μας θεώρησε «ιδανικό» να αναπροσαρμόσει τα δημοτικά τέλη με αυξήσεις που αγγίζουν ακόμα και το 50% με την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2015.
   
Θεωρούμε την ψήφιση των αυξήσεων αυτών από την πλειοψηφία, αλλά και τη στάση των υπολοίπων παρατάξεων, εκτός πραγματικότητας, αφού όλη η συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρέκαμψε σκόπιμα το γεγονός ότι οι φόροι, τα χαράτσια, οι απολύσεις, οι μισθοί πείνας, κάνουν αδύνατη την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των εργαζομένων δημοτών προς τον δήμο. 

Ταυτόχρονα παραπλανητική ήταν η στάση του δημάρχου ο οποίος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μείωσε τα ποσοστά φορολόγησης σε σχέση με την εισήγηση της οικονομικής επιτροπής της οποίας «κατα σύμπτωση» προεδρεύει.
  
Η θέση μας για τον προϋπολογισμό του 2015 έχει ως βασικό κριτήριο την ταξική θέση των φορολογούμενων δημοτών.
   
Οι άξονες της πρότασής μας είναι:

Η πλήρης κρατική χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε οι υπηρεσίες της να μπορούν να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες.  Η επιβολή φορολογίας 45% στο μεγάλο κεφάλαιο και στην εκκλησιαστική περιουσία.  Η κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στα οικιακά τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ, στην εκπαίδευση και στην υγεία.  Η πλήρης επιστροφή των παρακρατηθέντων από τα έσοδα των δήμων. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στους εργαζόμενους και πρέπει να επιστρέψουν σε αυτούς.

Με βάση τα παραπάνω συγκεκριμένα προτείνουμε και παλεύουμε:
     
Αύξηση των τελών καθαριότητας, ύδρευσης, αποχέτευσης για μεγάλες επιχειρήσεις που δρουν στα όρια του Δήμου.      Αύξηση τελών σε μεγάλα ξενοδοχεία, τράπεζες, εμπορικούς ομίλους, μεγάλες επιχειρήσεις.    Μείωση τελών για συνταξιούχους – μισθωτούς. Κατάργηση για άνεργους και όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.


Η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ, θα δώσει τη μάχη με όλες της τις δυνάμεις μέσα κι έξω  από το Δημοτικό Συμβούλιο για να ανατραπεί η σημερινή δυσβάσταχτη κατάσταση την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.


Καμένα Βούρλα     29/10/2014 

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου