Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Εκοιμήθη ο Ιερέας π. Νικόλαος Ψαράς, εφημέριος της ενορίας Αγίας Τριάδος Μαλεσίνας

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου αιφνιδίως εκοιμήθη ο Ιερέας π. Νικόλαος Ψαράς, εφημέριος της ενορίας Αγίας Τριάδος Μαλεσίνας.
Ο καλός ιερέας ετέλεσε κανονικά τη θεία Λειτουργία, διένειμε το αντίδωρο στο εκκλησίασμα, ετακτοποίησε όλα τα της Εκκλησίας και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του. 
Εκεί αισθάνθηκε μικρή αδιαθεσία και εκοιμήθη.
Η κηδεία του π. Νικολάου θα τελεσθεί την Δευτέρα στις 4μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μαλεσίνας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου.
Ο αείμνηστος, υιός του Ιερέως Διονυσίου Ψαρά, γεννήθηκε στη Μαλεσίνα στις 15 Νοεμβρίου του 1936. Αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας και συνέχισε τις σπουδές του στην Ιταλία, όπου απέκτησε το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Παντρεύτηκε το έτος 1968 και απέκτησε 5 παιδιά και 13 εγγόνια. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος Δαμασκηνό το 1977 και διορίσθηκε εφημέριος αρχικά στην ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και από το 1996 μέχρι την κοίμησή του στην Ενορία της Αγίας Τριάδος Μαλεσίνας.
Υπήρξε καλός οικογενειάρχης, ταπεινός και αγαπητός σε όλη την κωμόπολη της Μαλεσίνας, αφοσιωμένος στην Εκκλησία και το καθήκον του. Το ότι εκοιμήθη μετά την θεία Λειτουργία αυτό είναι σημάδι μεγάλης ευλογίας του Θεού.      

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου