Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Καταγγελία για απόλυση εργαζόμενου από τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες Αταλάντης

  
Καταγγέλλουμε την απόλυση από τις «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ» στην Αταλάντη  του συνάδελφου Αποστόλου Γιώργου, Γραμματέα του ΔΣ του Σωματείου Γάλακτος – Τροφίμων –Ποτών Φθ/δας.  

Το καμπανάκι συνάδελφοι χτυπάει δυνατά. Μην κλείνουμε τα αυτιά μας και λέμε ότι δεν είναι για μας. Μην θεωρήσουμε ότι σκύβοντας το κεφάλι θα την γλυτώσουμε. Τους δίνουμε πάτημα για να μας ισοπεδώσουν.  Η απόλυση αυτή έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης απόλυσης του συναδέλφου Δήμου Γιάννη. Η εταιρία θέλει να τρομοκρατήσει , να περάσει το μύνημα ότι όποιος αντιδρά θα απολύεται. Της στέλνουμε την δική μας απάντηση ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Οι  «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ»  θεωρούν φυσικό να δουλεύουν οι εργαζόμενοι μέσα σε άθλιες συνθήκες, χωρίς να πληρώνονται. Πάνω από 8 μήνες είναι απλήρωτοι οι συνάδελφοι. Όποιος διεκδικεί το δίκιο του , το αυτονόητο δηλαδή να πληρώνεται για την δουλειά του , τον τρομοκρατούν.  Να είναι σίγουροι ότι θα τους κόψουμε τον βήχα.  Οι εργαζόμενοι δεν έχουν δείξει την δύναμη τους ακόμα.

Οι εργοδότες θέλουν απελευθέρωση των απολύσεων. Ζητούν και άλλη μείωση μισθών.  Γι αυτό θέλουν να πάρουν μέτρα που να περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας. Σε λίγο θα  ξεσπιτωθούμε με την επιβάρυνση από  φόρους κτλ.  Αλυσίδες ετοιμάζουν για τα πόδια μας. Θα τους αφήσουμε ;  

Συνάδελφοι εμείς είμαστε η δύναμη και παράγουμε τα πάντα. Χωρίς τα χέρια μας συνάδελφε δεν μπορεί να παραχθεί τίποτα. Όμως αντί να ζούμε σαν άνθρωποι  και με αξιοπρέπεια  μας πετάνε στην άκρη της ζωής.  ΕΣΥ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ   έχεις την δύναμη του διπλανού σου, στην δουλειά , στο σπίτι , στο χωριό την πόλη. Έχεις την δύναμη του ταξικού σωματείου που παλεύει μέσα από το ΠΑΜΕ  .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να αντιδράσουν στις απολύσεις. Να μην περάσει η τρομοκρατία της εταιρίας. Μας αφορά όλους. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα η φωτιά θα κάψει και το δικό μας.

 Με συσπείρωση και αγώνα για να μπορέσουμε να αντιπαλέψουμε το τσάκισμα των ζωών μας. Χρειάζεται να γίνουμε εμείς οι κάτοχοι του πλούτου που παράγουμε και να μην μας πίνουν το αίμα μια χούφτα κηφήνες.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ  το χρωστάμε στα παιδιά μας , στα εγγόνια μας. Πρέπει να τα κοιτάμε στα μάτια και όχι να ντρεπόμαστε. ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΚΥΨΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ. Γιατί δεν είναι κλέφτης ,ζει από τον ιδρώτα του προσώπου του. ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση ανάκληση των απολύσεων
  • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της εταιρίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου