Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Δ.Τζιαχρήστας & Γ.Κοτρωνιάς στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ!!!

Δύο μέλη από τη Φθιώτιδα στην νέα 11μελή Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ - Η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής


Ολοκληρώθηκαν, σήμερα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, οι διαδικασίες εκλογής των Οργάνων του με την ανάδειξη της 11μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής.

Μετά από απόρριψη της πρότασης του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, για τη σύσταση διαπαραταξιακής Εκτελεστικής Επιτροπής και από τις τρεις Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, προχώρησε η εκλογή των υπολοίπων - συν του Προεδρείου - επτά μελών της από τη πλειοψηφία. 

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, πρότεινε «τα επτά αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να προέλθουν τρία από την πλειοψηφούσα Παράταξη, δύο από τη μείζονα Αντιπολίτευση και από έναν από τις άλλες δύο Παρατάξεις της αντιπολίτευσης», πρόταση που δεν έγινε τελικά δεκτή. 

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην κριτική που του ασκήθηκε για την «εσπευσμένη» σύγκληση της ειδικής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου και σχολιάζοντας την άρνηση των Παρατάξεων να συμμετάσχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή, σημείωσε μεταξύ των άλλων: 

«Γενικά πιστεύω ότι πρέπει να τρέξουμε με μεγαλύτερες ταχύτητες. Ο κόσμος δεν περιμένει εμάς τι ρόλους θα πάρουμε. Θέλει να πάρουμε όλοι έναν ρόλο ενωτικό, είναι δεδομένο αυτό και το πιστεύω, αλλά συγχρόνως θέλει να επισπεύσουμε.  
Σε λίγο ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός του Κράτους και δεν έχει κατατεθεί η άποψη της ΚΕΔΕ. Υπάρχουν ζητήματα ανοιχτά και τα οποία τα ξέρετε.  
Η ΚΕΔΕ για εμένα λειτουργούσε υποτονικά. Μπορεί να είναι κακό αυτό που λέω για κάποιους. Το πιστεύω. Δεν είναι η ΚΕΔΕ αυτή που έπρεπε να είναι τα προηγούμενα χρόνια. Εμένα δεν μου άρεσε καθόλου. Και από ότι φαίνεται, δεν άρεσε και σε αρκετούς Δημάρχους, διότι αυτή ήταν και η καταγραφή του αποτελέσματος στις πρόσφατες Εκλογές. 
Θέλουμε να συμμετέχουμε; Συμμετέχουμε. Δεν θέλουμε να συμμετέχουμε; Μη συμμετέχουμε κύριοι. Η ΚΕΔΕ θα προχωρήσει. Θα προχωρήσει, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε δεν το θέλουν και θα προχωρήσει με μεγάλη δυναμική. Να το ξέρετε αυτό». 

Τέλος, κλείνοντας τη συνεδρίαση δήλωσε: «Τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης είναι πολλά και μεγάλα. Οι καιροί απαιτούν σύνθεση και σας καλώ όλους να συνδιαμορφώσουμε ένα ενιαίο μέτωπο, προκειμένου να διασφαλίσουμε το μέλλον που αξίζει στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αφενός, και αφετέρου, να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις χειμαζόμενες τοπικές μας κοινωνίες και οικονομίες». 
  
  
Η νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής 

Η σύνθεση της νέας 11μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής (Διοικητικό Συμβούλιο) της ΚΕΔΕ είναι η εξής:

  • Προεδρείο: 
Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ 
Δημήτριος Καφαντάρης, α' Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ 
Ιωάννης Καραγιάννης, β' Aντιπρόεδρος 
Ιωάννης Μουράτογλου, Γενικός Γραμματέας ΚΕΔΕ.
  
 
  • Τακτικά μέλη:  
Μιχαήλ Αγγελόπουλος, Δήμαρχος Σάμου 
Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, Δήμαρχος Ξάνθης 
Νικόλαος Μελετίου, Δήμαρχος Ασπροπύργου 
Δημήτρης Τζιαχρήστας, Δήμαρχος Δομοκού 
Ιωάννης Τζίτζιος, Δήμαρχος Σιθωνίας 
Σάββας Χιονίδης, Δήμαρχος Κατερίνης 
Γεώργιος Κοτρωνιάς, Δημοτικός Σύμβουλος Λαμιέων.
 

  • Αναπληρωματικά μέλη: 
Δημήτριος Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικαίων 
Ευάγγελος Μπαρμπάκος, Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας 
Γεράσιμος Δαμουλάκης, Δήμαρχος Μήλου.
 

1 σχόλιο:

  1. Ευχες για καλη θητεια στον φιλο μου τον Δ.Τζαχρηστα με υγεια και δυναμη.Οσο για τον Κοτρωνια να προσφερει και λογω εμπειρειας.Τα προβληματα ειναι παρα πολλα με βασικοτερο την αποπομπη πλεον απο τον χωρο ολων των λαμογιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου