Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

ΙΟΣ ΕΜΠΟΛΑ - ΕΚΕΠΥ - ΚΕΕΛΠΝΟ

[ Του Θανάση Γιαννόπουλου ]

Μεγάλες προσπάθειες καταβάλλονται από τα ερευνητικά κέντρα κυρίως της Αμερικής για την εξεύρεση του εμβολίου κατά του ιού της νόσου ΕΜΠΟΛΑ. 

Η εύρεσή του θα είναι μια σωτήρια λύση όχι μόνο για τους λαούς όπου ενδημεί η νόσος αλλά από ότι φαίνεται και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. 

Κανείς δεν γνωρίζει παρά τα δρακόντεια μέτρα τα οποία λαμβάνονται διεθνώς τί εξάπλωση μπορεί να έχει η νόσος αυτή ιδιαίτερα λόγω της ταχείας μετακίνησης των ατόμων. 

Πιστεύω ότι έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα από ότι τουλάχιστον αναφέρεται από τα επίσημα δελτία τύπου του Υπουργείου. 

Το ΚΕΕΛΠΝΟ παίζει και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη πρόληψη εμφανίσεως κάποιου κρούσματος στη πατρίδα μας. 

Θεωρώ όμως ότι το νοσοκομείο Α.Φλέμιγκ το οποίο σχεδόν διελύθη από την ανερμάτιστη πολιτική της Κυβέρνησης θα πρέπει να τύχει άμεσης γενικότερης ανασυγκρότησης για να υποδεχθεί ενδεχόμενα κρούσματα. 

Οι ασκήσεις επί χάρτου δεν αλλάζουν την εικόνα του Νοσοκομείου. 

Χρειάζεται άμεσα στελέχωση. 


Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα πρέπει να αναλάβει άμεσα τη προμήθεια όλων των προφυλακτικών μέσων και ιατροτεχνολογικών υλικών και βοηθημάτων προστασίας των εργαζομένων και εμπλεκομένων στην υποδοχή, διακομιδή, νοσηλεία κάποιου τέτοιου περιστατικού. 

Η προμήθεια όμως όλων αυτών των υλικών πρέπει να είναι λελογισμένη με αυστηρά ιατρικά, επιστημονικά και οικονομικά κριτήρια προς διασφάλιση των  δημοσίων πόρων. 

Κατά το παρελθόν με τις προηγούμενες πανδημίες Η5Ν1-Η1Ν1 παρατηρήθηκε μια υπερβολική προμήθεια υλικών λόγω την αμυντικής γραμμής που τήρησαν οι υγειονομικές μας αρχές που κατέληξαν σε αρνητικά σχόλια και κριτικές. 

Καθαρά η επιστημονική ομάδα λοιμοξιολόγων που πλαισιώνουν το ΚΕΕΛΠΝΟ πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και τον κύριο συμβουλευτικό ρόλο στις αποφάσεις του κ. Υπουργού. 

Θυμάμαι παλαιότερα ότι είχε γίνει προμήθεια θερμικών καμερών. 

Αυτές άραγε υπάρχουν; 

Φυλάσσονται;  

Ή κάποιοι τις κατέστρεψαν από αμέλεια μέτρων συντήρησης και φύλαξης; 

Το ΕΚΕΠΥ δεν νομίζω ότι μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο καθόσον αποτελεί υπερβολή σε ήδη υπάρχουσες από χρόνια τώρα δομημένες λειτουργούσες οργανικές μονάδες όπως είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΚΑΒ. 

Αλήθεια κ. Υπουργέ μπορείτε να μας δικαιολογήσετε το κόστος λειτουργίας του ΕΚΕΠΥ και πού εγγράφεται ο προϋπολογισμός του; 

Και πόσο στοιχίζει η δομή αυτή τη στιγμή που τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι απλήρωτα από τον Ιούνιο; 

Θεωρείται υπερβολή σήμερα στη δυσμενή κατάσταση και οικονομική κρίση που ζει η πατρίδα μας η συντήρηση μιας τέτοιας δομής.

Θανάσης Γιαννόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου