Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Γ. Συκιώτης: Τι να μας πείτε κι εσείς κύριε Τετριμίδα;


Την απάντηση του στον απερχόμενο δήμαρχο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, Βαγγέλη Τετριμίδα, έδωσε με ανακοίνωσή του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης, με αφορμή την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του πρώτου, για το... πως θα πρέπει να διοικήσει το δήμο ο δεύτερος

Δικαίως ο κος Συκιώτης αντέδρασε. Ο κος Τετριμίδας δεν θα πρέπει να ομιλεί. Θεσμικός ρόλος για πρώην δεν προβλέπεται. Αν ήθελε μπορούσε να θέσει εαυτόν (και έργον) στην κρίση των δημοτών. Δεν το έκανε. Προτίμησε τη φυγή και την αποφυγή της σίγουρης αποδοκιμασίας του από τους δημότες. 

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει και να προδικάσει ακόμη το έργο και τη δουλειά του νέου, μόλις ενός μήνα, δημάρχου. Αυτό θα κριθεί τόσο στην πορεία, όσο και στο τέλος της δημοτικής περιόδου. Και εδώ είμαστε να το δούμε και να το κρίνουμε.

Ο εκλογοφυγάς πρώην δήμαρχος, ο οποίος δεν κατάφερε να ελέγξει τους δημοτικούς του συμβούλους κατά τη θητεία του, τι προσπαθεί να πετύχει τώρα; Να δώσει μαθήματα σε κάποιον; Μήπως να έχει κάποιον εξωθεσμικό ρόλο στην διοίκηση του δήμου; Ποιος ο λόγος της "παρέμβασης" του; Προεκλογικά που ήταν; Γιατί κρυβόταν; Γιατί σιωπούσε; 

Ο κος Τετριμίδας οδηγίες είχε δώσει στην εξ αρχής παραπαίουσα παράταξη του για το πως πρέπει να διοικήσουν το δήμο επί των ημερών τους; Το τόλμησε; 

Στην ανακοίνωση του όμως ο κος Συκιώτης έχει δίκιο και λέει πολλές αλήθειες.

Δείτε την ανακοίνωση του κου Συκιώτη:
Πρόσκληση στον απερχόμενο δήμαρχο…  
Τι ακριβώς μας παραδίδετε κύριε Τετριμίδα; 
Όλοι γνωρίζουμε πως βιώνουμε ένα ευρύτερο περιβάλλον κρίσης(θεσμικής, κοινωνικής, οικονομικής) και εθνικών προβλημάτων, αναμφίβολα δύσκολο. Παρ' όλα αυτά, προτεραιότητά μας δεν είναι να το αναδείξουμε για να έχουμε ένα καλό επιχείρημα για να καλύψουμε τυχόν αδυναμίες ή ακόμα και παραλείψεις της νέας διοίκησης του δήμου, επιλογή μας είναι να μην κρυφτούμε πίσω από αυτό το δυσμενές περιβάλλον. Με αισιοδοξία αλλά και ρεαλισμό θέτουμε ως πρωταρχικό στόχο να αλλάξει η εικόνα του ενιαίου δήμου, από αδύναμος και καταχρεωμένος δήμος να μετεξελιχθεί σε έναν όσο γίνεται πιο ισχυρό, οικονομικά υγιή και παραγωγικό δήμο. Τούτο οφείλουμε να το πετύχουμε αντικρίζοντας τα προβλήματα κατάματα και διεκδικώντας να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία.  
Αναλαμβάνουμε τη διοίκηση του -ήμου Μώλου –Αγίου Κωνσταντίνου με ευθύνη και προτεραιότητα στην αξιοκρατία και τη διαφάνεια, στο κύρος και την αξιοπιστία, πέρα και πάνω από κομματικές ταυτότητες και σκοπιμότητες, χωρίς «χρίσματα» και κομματικούς χρωματισμούς στην πράξη, όχι όπως γινόταν στο παρελθόν.  
Γιατί δεν αρκεί να λες ότι είσαι ακομμάτιστος, πρέπει και να το αποδεικνύεις.  
Ξεκινήσαμε την δημιουργία της δημοτικής μας κίνησης με στόχο να είμαστε χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι, με όρεξη για δουλειά και προσφορά στον τόπο που μας ανέδειξε και έτσι συνεχίζουμε. Φρένο στα όνειρα δεν βάζουμε, όσο αντίξοες και δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που διανύουμε εμείς δεσμευόμαστε ότι δεν θα τις επικαλεστούμε.  
Με ενδιαφέρον διαβάσαμε προ ολίγων ημερών την δημόσια παρέμβαση του απερχόμενου δημάρχου. Η αλήθεια είναι ότι η ανάγνωση του τίτλου μας δημιούργησε προσδοκίες… άνθρακες ο θησαυρός. Περιμέναμε ο κ. Τετριμίδας να αφιερώσει έστω και μία παράγραφο για να μας εξειδικεύσει το έργο για το οποίο αισθάνεται περήφανος, αλλά μάταια. Θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι η ανιδιοτελής συνεργασία προϋποθέτει την ύπαρξη διάθεσης για συνεργασία και αυτή αποδεικνύεται εύκολα( στις πράξεις και όχι στα λόγια όπως στο θέμα των κομματικών εξαρτήσεων) με την παρουσίαση του απολογισμού του έργου της απερχόμενης διοίκησης. Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε την απερχόμενη διοίκηση να μας ενημερώσει, και κυρίως να ενημερώσει τους πολίτες, για το τι ακριβώς μας παραδίδει, για το έργο που είναι περήφανη αλλά και γι’ αυτό που δεν είναι.  
Οι δικές μας θέσεις είναι γνωστές, και γι αυτό οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν. Με αυστηρό προγραμματισμό, χρηστή και διαφανή οικονομική διαχείριση, συμπίεση του κόστους λειτουργίας στο απολύτως αναγκαίο, αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών πηγών χρηματοδότησης, θα ξεχρεώσουμε τις οφειλές των προηγούμενων διοικήσεων και τα χρέη προς τρίτους, για να δημιουργήσουμε έναν υγιή δήμο.  
Στόχος μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια λειτουργική και ανθρώπινη πόλη, με έργα σε όλες τις δημοτικές ενότητες, με τη δημιουργίας ενός κοινωνικού δικτύου προστασίας, ανάδειξης της τοπικής οικονομίας, με δράσεις για τον τουρισμό, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.  
Ο αγώνας ξεκίνησε. Με ομοψυχία και ομόνοια, σε πείσμα ορισμένων, θα αναδείξουμε τα θετικά πλεονεκτήματα του δήμου μας.  
Οφείλουμε όλοι μαζί να δουλέψουμε. Μπορούμε να πετύχουμε αυτά που θα αποτελέσουν την εγγύηση μιας σίγουρης πορείας του τόπου μας, για να έχουμε σημαντική θέση στον αυτοδιοικητικό χάρτη, με κύρος και πανελλήνια αναγνώριση.  
Προχωράμε, τρέχουμε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μεγάλα έργα υποδομών, δίνουμε βαρύτητα στην καθημερινότητα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου μας. Με ενότητα και ομοψυχία, εργαζόμαστε, παλεύουμε, διεκδικούμε για την κοινή αγάπη μας, για το δήμο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων. 
Καμένα Βούρλα, 29-9-2014 
Ο Δήμαρχος 
Συκιώτης Ιωάννης

1 σχόλιο:

  1. Η ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΑ... ΕΦΥΓΕ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου