Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


  
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΟΚΡΙΔΟΣ
ΕΔΡΑ:ΜΑΡΤΙΝΟ
ΤΜΗΜΑΤΑ: ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ-ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ


η
Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Υ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
  

Είναι γνωστό σχεδόν σε όλους, πως ο καρκίνος είναι μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου, στην εποχή μας, η δεύτερη ίσως αιτία θνησιμότητας μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπολογίζεται ότι δύο εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου εμφανίζονται κάθε χρόνο.

Είναι μια νόσος φθοράς, η οποία μπορεί να θεραπευθεί, εάν έγκαιρα διαγνωσθεί.

Όμως, τόσο η πρόσληψη όσο και η έγκαιρη διάγνωση, προϋποθέτουν οι πολίτες να είναι ευαισθητοποιημένοι και κατάλληλα ενημερωμένοι.

Όλοι έχουν υποχρέωση, ηθικό χρέος θα έλεγα, να συμμετέχουν ενεργά στον ΑΓΩΝΑ αυτόν και να ενημερώνουν τους πολίτες, με κάθε τρόπο και μέσο.

Στην σημερινή εποχή, ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται με λεπτομέρεια και με απλά κατανοητά λόγια, στα θέματα που αφορούν στη διατήρηση της υγείας του.

Ο χρόνος φέρνει στο διάβα του τη φθορά. Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι πρέπει να παρασύρει μαζί του και την ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Η πρόληψη δίνει την δυνατότητα της διάγνωσης, οποιαδήποτε αρρώστιας σε αρχικό στάδιο, όποτε θεραπεύεται τελείως.

Μεταξύ αυτών ο καρκίνος, που έχει αποδειχθεί πλέον κατεξοχήν νόσος φθοράς, αφού ένα μεγάλο ποσοστό νέων περιπτώσεων τουλάχιστον, το 50% θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Είναι υποχρέωση κάθε πολίτη προς τον εαυτό του, την οικογένειά του, τους φίλους του και προς την κοινωνία στην οποία ζει να υποβάλλεται κάθε χρόνο στους οριζόμενους προ -συμπτωματικούς ελέγχους.

Η αμέλεια πληρώνεται ακριβά και το τίμημα είναι η ίδια η ΖΩΗ.

Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια η οποία μας αφορά όλους.

Ο Αγώνας  κατά του καρκίνου, είναι υπόθεση προσωπική υπόθεση του ιατρικού κόσμου, της πολιτείας , αλλά και όλων των κοινωνικών φορέων.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και τα παραρτήματά της,  συμβάλλουν δυναμικά σε αυτόν τον αγώνα.

Όλα τα μέλη της και οι εθελοντές της προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για το "ευ ζην'' του ανθρώπου και εκφράζουν την κοινωνική αλληλεγγύη, που αποτελεί αρετή του ανθρώπου, βασική αρχή ότι, οι πολλοί διακονούν τους ολίγους πάσχοντες, που έχουν την ανάγκη μας. 

Ο Εθελοντισμός, είναι η έκφραση της αγάπης, της βοήθειας και στήριξης που πρέπει να διακρίνει την κοινωνία μας, στη σημερινή εποχή.

Ελάτε κοντά μας, να αγωνισθούμε μαζί, ενάντια στον καρκίνο και να τον νικήσουμε, ώστε η λέξη καρκίνος, να είναι μόνο ως ΖΩΔΙΟ.

Και να μην ξεχνάμε ότι η υγεία σημαίνει φροντίδα και ευαισθησία, δύναμη και ελπίδα.

Ας κάνουμε λοιπόν την ελπίδα στάση ζωής και δύναμη συμμετοχής.     


- Η - 
Πρόεδρος του Παραρτήματος


Αθανασία Καβάλλα Πατσιόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου