Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Παρέμβαση Υπερήφανου σε ΚΕΔΕ & ΥΠΕΚΑ για τα απενταγμένα έργα από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ»


Παρέμβαση στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ αλλά και στον αρμόδιο Υπουργό ΠΕΚΑ έκανε ήδη ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, όσον αφορά την απένταξη 39 έργων Δήμων της χώρας από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» .

Ο κ.Υπερήφανος είχε προηγούμενα ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας στη Συνεδρίασή του την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 και με την ομόφωνη συγκατάθεσή τους διαμαρτυρήθηκε έντονα για την αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία  απένταξη  - παρά τις αντίθετες πρόσφατες διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από τον αρμόδιο Υπουργό,  για την ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος.
 
«Η εξέλιξη αυτή συνιστά εμπαιγμό αλλά και κόστος για την Αυτοδιοίκηση και υπενθυμίζοντας ότι για τους αργούς ρυθμούς υλοποίησης των έργων δεν ευθύνονται οι Δήμοι αλλά οι σύνθετες και γραφειοκρατικές διαδικασίες προέγκρισης δημοπράτησης των υποέργων, η αδυναμία, αρχικά, πολλών ΟΤΑ να διασφαλίσουν την απαιτούμενη ιδία συμμετοχή (δόθηκε λύση με το Ν. 4203/2013) και οι δυσκολίες που εμφάνισε ο ΕΦΔ ΚΑΠΕ σε σχέση με τις τελικές εγκρίσεις τευχών που υποβλήθηκαν,  η  ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας  ζητά τη στήριξή σας και την ανάληψη πρωτοβουλιών των συλλογικών οργάνων της Τ.Α.  για την άμεση επανένταξη των 39 αυτών έργων και τη  διασφάλιση της  χρηματοδότησής τους από το νέο ΕΣΠΑ» δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος  της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ.Λουκάς Υπερήφανος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου