Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕΒΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΓΑΛΑΚΤΟΣ -  ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ...17....
ΤΕΤΑΡΤΗ 18/2/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τους εργαζόμενους της Φθιώτιδας
στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕΒΕ
   
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

   Το ΔΣ του Σωματείου χαιρετίζει τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα που δώσατε με επιτυχία. Συλλογικά και με σύνθημα «ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ» αναγκάσατε την εργοδοσία να υποχωρήσει και να δεσμευτεί για το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων σας. Είχατε θετικό αποτέλεσμα σε εποχή που η απληρωσιά και η καθυστέρηση των δεδουλευμένων είναι κανόνας και όχι εξαίρεση.

   Παρουσία αντιπροσωπείας του Συνδικάτου μας και της Ομοσπονδίας του κλάδου, η διοίκηση της επιχείρησης δεσμεύτηκε να καταβάλει μέχρι το τέλος του μήνα την τρέχουσα μισθοδοσία, να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει την αποπληρωμή των οφειλομένων, που φτάνουν ακόμα και περισσότερους από 10 μήνες. Επίσης, αποσπάσατε δέσμευση για την επαναφορά των απολυμένων στη δουλειά με τις πρώτες ανάγκες που θα προκύψουν σε εργατικό δυναμικό.


   Η τελευταία Γενική σας Συνέλευση αποφάσισε την αναστολή της απεργίας, αλλά, παράλληλα, να παραμείνετε σε επιφυλακή και ετοιμότητα για να μην αθετήσει τις δεσμεύσεις της η διοίκηση. «Το δρόμο σας τον μάθατε» όπως είπε ένας συνάδελφός σας στην ομιλία του. «Είναι ο δρόμος της οργανωμένης πάλης μέσα από το Σωματείο».  

   Η αίσια κατάληξη της μάχης που δόθηκε οφείλεται στη δική σας ανυποχώρητη στάση, αλλά και στον τρόπο που οργανώθηκε. Είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας πάλης, μικρότερων, αλλά συνεχών συγκρούσεων στο χώρο σας. Τώρα αντιλαμβάνεστε ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, παρά μόνο εκείνος που δεν δόθηκε. Ότι η σχέση ανάμεσα στο αφεντικό και στον εργάτη είναι ανταγωνιστική, επειδή η ανάγκη του κέρδους επιβάλλει στον πρώτο να πληρώνει όλο και φτηνότερα –ή και καθόλου, όποτε μπορεί- την εργατική δύναμη που προσφέρει ο δεύτερος.   

   Η εργατική αλληλεγγύη που εκφράστηκε πολύμορφα από την Ομοσπονδία, από τα ταξικά συνδικάτα της Φθιώτιδας, από τους επαγγελματίες της Αταλάντης, από τις γυναίκες της ΟΓΕ, από τη Λαϊκή Συσπείρωση Λοκρών, από το λαό της περιοχής είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία σας. 

   Η αγωνιστική πορεία που ακολουθήσατε αφήνει στους εργαζόμενους της Φθιώτιδας σημαντική παρακαταθήκη. Είναι «μάθημα» για όλους: Συσπείρωση, οργάνωση, ενότητα σαν γροθιά και το κεφάλι ψηλά.  

   Το ΔΣ του Σωματείου  με την Ομοσπονδία είναι κάθε στιγμή δίπλα σας. Αναμένουμε τις απαντήσεις του υπουργείου Εργασίας για την τριμερή συνάντηση και του Οικονομίας, ώστε να μη φορολογηθείτε για τα απλήρωτα δεδουλευμένα σας. 


Με ταξικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΤΟ    Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ             ΑΥΓΕΡΗΣ ΗΛΙΑΣ        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου