Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Το μεγάλο πάρτι στην αυτοδιοίκηση συνεχίζεται...

  
Παρά τα μνημόνια, τα πολυνομοσχέδια και την ίδια την οικονομική κρίση που τσακίζουν τους φορολογούμενους πολίτες, κάποιοι στον χώρο της αυτοδιοίκησης δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν ούτε τις πρακτικές, ούτε και τις νοοτροπίες του παρελθόντος.

Έτσι το πάρτι λαμογιάς, της ρεμούλας και της μίζας στην αυτοδιοίκηση συνεχίζεται, επιβαρύνοντας επιπλέον τους φορολογούμενους πολίτες που έχουν επωμιστεί με δυσβάστακτα χαράτσια τη σωτηρία μιας ολόκληρης χώρας η οποία γονάτισε οικονομικά.

Και παρά το κυνήγι κατά της διαφθοράς και της σπατάλης από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, κάποιοι αυτοδιοικητικοί συνεχίζουν να σαν να μην συμβαίνει τίποτε να διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα σαν δικό τους. 


Μεγάλη έκταση φοροδιαφυγή και παράνομος πλουτισμός με απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις για έργα, κάλυψη υποθέσεων φοροκλοπής από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πλασματικά τιμήματα από μεταβιβάσεις ακινήτων, παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, υπεξαιρέσεις χρηματικών ποσών από τα ταμεία ή ιδιοποίηση δημοτικών φόρων και τελών, εικονικά έργα και προγράμματα, πλασματικά φορολογικά στοιχεία με επιτήδειους προμηθευτές με στόχο την απόκρυψη εισοδήματος και τη μη καταβολή φόρων.

Στο κόλπο πάντα αιρετοί και υπάλληλοι που «αλληλοεξυπηρετούνται» για ίδιο όφελος. Πηγή «μαύρου χρήματος» αποτελούν και οι παράνομες ή εικονικές μεταβιβάσεις ακινήτων που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, η υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία και η κακοδιαχείριση πόρων από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Άνθρωποι που αναδείχτηκαν μέσα από κομματικούς σωλήνες και που δεν δούλεψαν πραγματικά ποτέ στη ζωή τους γιατί "ήταν του κόμματος", συνεχίζουν να κάνουν περιουσίες με τα λεφτά των πολιτών. Αιρετοί και υπάλληλοι "του κόμματος" έχουν μετατρέψει κάποιους δήμους σε προσωπικές τους εταιρίες. Παραμάγαζα μέσα στα Δημαρχικά μέγαρα, εικονικές δαπάνες και αλόγιστες σπατάλες εκατομμυρίων ευρώ.


Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι εμπλεκόμενοι αιρετοί σε υποθέσεις διαφθοράς που στις τελευταίες εκλογές μεταπήδησαν στο ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλίσουν την εύνοια της νέας κυβέρνησης και για να έχουν (όπως νομίζουν) "πόρτες ανοιχτές" και "υπουργική κάλυψη" απέναντι στις ελεγκτικές υπηρεσίες.  


Η αυτοδιοίκηση κρατά τα σκήπτρα στα κρούσματα διαφθοράς και καθημερινά έρχονται στο φως δεκάδες υποθέσεις. Σπάνια όμως στον διαπλεκόμενο τοπικό τύπο και στα διαπλεκόμενα τοπικά ΜΜΕ. Οι διαπλεκόμενοι τοπικοί καναλάρχες, εκδότες και δημοσιογράφοι δεν βλέπουν ποτέ τίποτε το μεμπτόν στους ΟΤΑ. Ακόμη κι όταν τους έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις διαφθοράς ή τους έχουν δοθεί πληροφορίες. 

Η διαφθορά στους δήμους από κάποιους αυτοδιοικητικούς στοιχίζει εκατομμύρια ευρώ στους φορολογούμενους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εμπλέκονται και διάφοροι σύλλογοι, κυρίως πολιτιστικοί, στο ξέπλυμα χρήματος και σε παράνομες συναλλαγές μαύρου χρήματος. Ακόμη και σύλλογοι που διοικούνται από αιρετούς - μέλη των δημοτικών συμβουλίων και λαμβάνουν χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο σε επιχορηγήσεις. Περιστατικά υπάρχουν ακόμη και σε μικρά χωριά.
  
Και το πάρτι συνεχίζεται και καλά κρατεί... ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ...

Π.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου