Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας: Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα, χωρίς την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού


Αποτελεί πάγια θέση μας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα, χωρίς τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού.Τη θέση μας αυτήν την επαναλάβαμε κατά την πρόσφατη συνάντησή μας, με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για τους Ο.Τ.Α. η διαχείριση των πόρων του νέου Ε.Σ.Π.Α. αποτελεί πρώτης προτεραιότητας ζήτημα. Στη διαχείριση αυτή απαιτούμε να έχουμε ρόλο ουσιαστικό, κι όχι διακοσμητικό, όπως κάποιοι επιθυμούν. Δεν θα αποδεχθούμε ρόλο κομπάρσου σε ένα θέμα που αφορά το μέλλον των τοπικών μας κοινωνιών.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη:

Είναι αναγκαία η άμεση εκκίνηση του νέου Ε.Σ.Π.Α., χωρίς όμως να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος .

Απαιτούμε η Κ.Ε.Δ.Ε και οι Ο.Τ.Α. να είναι αυτοί που θα διαχειρισθούν με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τους πόρους του ΕΣΠΑ που θα χρηματοδοτήσουν έργα και παρεμβάσεις που αφορούν τους Δήμους.

Επίσης, ζητάμε να δοθεί παράταση στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και αποπληρωμής των έργων που χρηματοδοτούνται από το τρέχον Ε.Σ.Π.Α., ώστε αφενός να μην χαθούν πόροι και θέσεις εργασίας. Αφετέρου να μην υπάρξει κίνδυνος να αναγκαστούν Δήμοι να επιστρέψουν χρήματα που εισέπραξαν για την εκτέλεση των έργων αυτών.
  
Η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού, από το ένα άκρο της χώρας ως το άλλο, ενωμένη στο σύνολό της, επιθυμεί κι απαιτεί αυτό που ισχύει σε όλη την Ευρώπη: την ισότιμη συνεργασία με την Κεντρική Εξουσία και τις Περιφέρειες της χώρας, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του Ε.Σ.Π.Α., προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της ενίσχυσης της απασχόλησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου