Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Πρωτοβουλία της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κατά των προστίμων για τα απόβλητα και τις ΧΑΔΑ

  
Την άμεση ανάληψη συλλογικού αγώνα των οργάνων της Τ.Α. με επικεφαλής την ΚΕΔΕ, για την προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά των σχετικών αποφάσεων για τη μετακύλιση των προστίμων που επιβάλλονται στο ελληνικό κράτος λόγω της παράβασης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα απόβλητα και τη συνέχιση λειτουργίας των ΧΑΔΑ,  στους ΟΤΑ και τα Νομικά τους Πρόσωπα που έχουν την ευθύνη διαχείρισης και λειτουργίας τους, ζητά με επιτακτικό τρόπο η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας.

Μάλιστα, στάλθηκε ήδη έγγραφη διαμαρτυρία προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, έτσι ώστε να  αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό,  που ειδικά αυτή την περίοδο, είναι δεδομένο ότι θα  οδηγήσει τους Δήμους μας σε οικονομική ασφυξία .

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας στη Συνεδρίασή του την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 , αποφάσισε ομόφωνα  να εκφράσει την αντίθεσή του και να διαμαρτυρηθεί έντονα για τη μετακύλιση των προστίμων, κι αυτό διότι μπορεί εκ πρώτης όψεως η  απόφαση αυτή να δείχνει ότι φέρνει την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση προ των ευθυνών της, επί της ουσίας όμως  είναι άδικη, αφού η διαχείριση των στερεών αποβλήτων είναι μία διαδικασία η οποία περιέχει πράξεις και αποφάσεις που ξεκινούν από το Κράτος, τις Διοικητικές και Αιρετές Περιφέρειες και έχουν τελικό αποδέκτη  στους Δήμους και τους Φορείς τους.

«Γι΄ αυτό ζητάμε την άμεση ανάληψη συλλογικού αγώνα των οργάνων της Τ.Α. με επικεφαλής την ΚΕΔΕ, για την προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά των σχετικών αποφάσεων» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος.


1 σχόλιο:

  1. ΑΚΟΜΗ Ο ΧΑΔΑ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΔΑ ΤΗΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ?ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ? ΤΟΣΟ ΨΕΜΑ ΛΟΙΠΟΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου