Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Αριθ. Πρωτ. 35                                         Λαμία 2/7/2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Τις τελευταίες ώρες, μια σειρά από επιχειρηματικούς ομίλους στον κλάδο των κατασκευών που δραστηριοποιούνται στο Νομό μας στην κατασκευή δημοσίων έργων (ΕΡΓΟΣΕ, Ε65), αξιοποιώντας το κλίμα φόβου που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά το κλείσιμο των τραπεζών, εντείνουν την επίθεση στους εργαζόμενους και προωθούν τους αντεργατικούς τους σχεδιασμούς. Σε αυτά τα πλαίσια, και η εργοδοσία της κατασκευαστικής εταιρείας που εκτελεί το έργο στη σήραγγα Καλλίδρομου δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων. Έχει βγάλει ήδη τους συναδέλφους σε υποχρεωτική άδεια, και τους οικοδόμους σε άδεια άνευ αποδοχών.
Δεν μπορούν να μας βγάζουν σε υποχρεωτική άδεια και άνευ αποδοχών με το έτσι θέλω. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να το δεχτεί!

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ, ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ
Συνάδελφοι,
 Αποδεικνύεται ξανά πως η επίθεση των εργοδοτών στην ζωή μας δε καταλαβαίνει ούτε από ψευτοδιλήμματα ούτε από αστάθειες. Εκμεταλλεύονται το φόβο και την αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον για να ρίξουν την τιμή της εργατική δύναμης - να αυξήσουν τα κέρδη τους. Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ σε καλεί να μην υποκύψεις σε κανένα εκβιασμό της εργοδοσίας. Όλοι μαζί με το Συνδικάτο μας, να μη δεχτούμε ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Ή ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΜΕΝΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ με πρόσχημα την υπάρχουσα κατάσταση. Να απορρίψουμε το νέο μνημόνιο των δανειστών. Να απορρίψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που θα φέρει είτε με δανειακή σύμβαση, είτε με μνημόνιο! Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας σε μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
Να μην παλέψεις μόνος σου! Να παλέψεις μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους σου στον κλάδο των κατασκευών, με όλη την εργατική τάξη, με όλους αυτούς με τους οποίους έχεις κοινό συμφέρον. Να οργανωθείς ΤΩΡΑ στο Συνδικάτο Οικοδόμων.
  
ΕΛΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ - ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Απαιτούμε διεκδικούμε άμεσα:
·         Να μη γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας και την επιθεώρηση εργασίας καμία αλλαγή στα προγράμματα των εργαζομένων. 
·         Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια ή άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών. Να πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι! 
·         Να διασφαλιστούν πλήρως η παροχή υγείας και φαρμάκων, χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία! 
·         Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων. 
·         Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. 
·         Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων. 
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986108669 - 6973456959 - 6983869431Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου