Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

«ΚΙ’ ΕΣΥ…ΧΤΕΝΙΖΕΣΑΙ!».-

[ Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ ]

«Τοις ελευθέροις μεγίστη  ανάγκη η των πραγμάτων ευθύνη!».
                    Μτφ. «Είναι επιβεβλημένο οι ελεύθεροι να εχουν
                    συναίσθηση ευθύνης για τα πολιτικά πράγματα»_.-
   
             Δημοσθένης

    Τρελλαθήκαμε από τα υπέροχα Βυζαντινολογικά αριστερά Curikulum και τα ιδιότροπα χαρισματικά και επιδεικτικά …κολοσσιαία…assed.

Οπου χάρη στην …καθηγεσία και  εμμονικότητα σε «θεωρίες παιγνίων», λίγο θέλει να ηττηθεί η κριτική ικανότητα του κόσμου.Και προβάλλουμε πειραματικές οικονομικές λίαν επικίνδυνες πρωτόγνωρες αυθαιρεσίες ως  δήθεν …αμυντικές εναλλακτικές περιστροφές οικονομικής  προστασίας της χώρας!.
          
Η… ασθενούσα αριστερά πειραματιζόμενη σε θεωρίες Πυθαγόρειας Τετρακτύος φρονεί ακόμα πως μπορεί όπως πάγια να παραβιάζει τον χρόνο ανασυγκροτώντας τον. Ως πότε όμως θα…φρονεί; (Εδώ χρειαζεται Προύστ!).
    
«Χρόνος θεράπων απάντων» έλεγαν οι αρχαίοι.Ο χρόνος θεραπεύει, αλλά και…τιμωρεί!.-
        
Τώρα θυμήθηκαν και τον μακαρίτη τον Ζαχαριάδη:«Νέα κατάσταση, νέα καθήκοντα!». Ακόμα και τον Μαχάτμα Γκάντι: «Πρώτα μας αγνούν, ύστερα μας λοιδωρούν, στη συνέχεια μας πολεμούν και στο τέλος τους νικάμε!». (Σιγά μην σκίσουμε κανένα…καλσόν!.).
                             
Και ο κόσμος; Ποιος κόσμος; Ενας λαός αιχμαλωτος μιας πρωτόφαντης ιδιόμορφης πολυσυλεκτικότητας να αναμένει επιτέλους άσκηση πολιτικής. Μόνο που εδώ δεν μιλούμε για πολυσυλεκτικότητα. Μιλούμε για…βαβυλωνία.Και από αριστερά του…λογισμού φθάσαμε σε αριστερά του …παραλογισμού!. Πήξαμε στους…αναβάλοντες και…καταγγέλοντες.
    
Τι διάολο; Πόσο θέλει επιτέλους να καταλάβει κανείς πως η γεωπολιτική αναγκαιότητα δεν μπορεί πάντα να στέκει ως ανάχωμα στην οικονομική ασυμβατότητα; Πάει αυτό,πέρασε.Δοκιμάστηκε και απέτυχε.
   
Κομματική εσωστρέφεια,κυβερνητική ασυμετρία, «δραχμιστές» και ευρωπαιστές, απύθμενη πολιτική…ασάφεια , συνιστούν  κατάσταση πρωτόγνωρα πολιτικά ανυπόφορη. Σε σημείο που ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει εκφυλιστεί σε… σταθερά πολιτικής ανισορροπίας.Για πολλούς,σε…παράφρονα…μεταβλητή.

«Σύντροφοι» ,η κυβερνησιμότητα …ζαλίζει.Ο λαός δεν αντέχει άλλες ..δραμαμίνες.Κάντε το…κουμάντο σας. Οι οντολογικές προσεγγίσεις τέλος. Τέλος, διαπαντός. Δεν χρωστάει τίποτα ο πολίτης ,δεν είναι υποχρεωμένος, να έχει καταννοήσει λογικέςκαι πρακτικές θεωριών αριστεροφροσύνης.
        
Τα… «Κεριά»του Καβάφη είναι εδώ και …λιγοψυχώντας αναβοσβήνουν. Καταλάβατε; Άλλο ιδεολογική  υπερβάλουσα  συναισθηματικότητα και ιδεολογική προστασία πολιτικού χώρου και άλλο κυβερνησιμότητα.Στο κόμμα και για το κόμμα, γούστο σας και …καπέλο σας,  να κάνετε ό,τι θέλετε. Για την Ελλάδα και στην Ελλάδα όχι!.Αναλογιστείτε το κόστος. Ηδη ο λαός το λογαριάζει. Η ευθύνη σας καθίσταται χρόνο με τον χρόνο απροσμέτρητη.
      
Όταν σε κάποιο σχήμα, εύκολα, ανενδοίαστα,ανοικτά, ο βασικός του κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κατηγορεί πρώην υπουργό ότι «λέει συνεχώς μ@λ@...ίες »,όταν πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλά για «κανιβαλλισμό» ανάμεσα σε  συντρόφους» τότε κάτι συμβαίνει. «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας!».Και, πάντως,η εσωκομματική σας «σφαγή» ουδόλως ενδιαφέρει.Ο,τι σπείρατε, θερίζετε.Ενδιαφέρει όμως η τύχη μας, η τύχη της χώρας.Γι’αυτό κινηθήτε,αποφασίστε,σοβαρευτήτε.
    
Τι στην ευχή; Εχετε άγνοια κινδύνου; Ηδη το βαθύ ενδοκοματικό σας ρήγμα τείνει να γίνει πρόβλημα της χώρας.Η αγορά στενάζει.Ο κόσμος υποφέρει.
   
Είχατε προειδοποιηθεί με το άρθρο μου «Η ΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!» πως ριζοσπαστική κυβερνητική  αριστερά και αστισμός είναι παντελώς ασύμβατα.
   
Τώρα από τα WIN-WIN του αρχηγού σας εκφυλιστήκατε σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης,προωθώντας απόλυτη καπιταλιστική αναδιάρθρωση.
     
«Σύντροφοι», προκύψατε ως κυβέρνηση… ανακούφισης, μα η λογική σας και οι στοχεύσεις σας ήδη διαψεύδονται οικτρά.
       
Κανείς όμως δεν σας έδωσε το δικαίωμα ,με τα καμώματά σας  να βάλετε ξανά τη χώρα στην προκρούστεια κλίνη. Και μην επικαλείσθε …βελτιώσεις στο μνημόνιο.(Θα τις δούμε από Σεπτέμβρη που θα πλακώσουν οι λογαριασμοί!).Φθάνει η…πλάκα!
  
Οσο για τα εσωκομματικά σας,λίγο απέχουν από το να θυμίζουν Σινε« Ροζικλαίρ» με …δύο έργα!: Το ένα Σεξ,το άλλο …Καράτε!.
     
Λύσσαξαν και οι…συμπαθούντες αρθρογράφοι: «Είναι… γκροτέτσκα κατάσταση μια αριστερή κυβέρνηση να θέλει να επιβάλλει λιτότητα»!. Μου θυμίζουν εκείνο τον μπουγατσαντζή στη Θεσσαλονίκη που με ιδιόμορφη Σαλονικιώτικη προφορά (τονίζοντας το λ) ρωτούσε τιον πελάτη:-Τι δεν …καταλαβαίνεις;.-

Τώρα όσον αφορά τους κυβερνώντες:Είναι πάντως κρίμα να είστε –πρώτοι εσείς-εκείνοι που θα συμβάλετε καθοριστικά σε ιστορική ιδεολογική  κατάρρευση και εκφυλισμό κάθε εννοιας ,κάθε αριστεράς .
      
Κάποτε ο Χέντελ  δέχθηκε από φοιτητές του αντίδραση πως αυτά που πίστευε και που τους δίδασκε ήσαν αστήρικτα,κενοφανή και δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.Η απάντησή του ήταν : «Τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!».-
    
Ελπίζω οι κυβερνώντες να...σωφρονιστείτε  και να προσγειωθείτε. Αλλιώς, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα .Δηλαδή για μας…και τι μας περιμένει.
     
Η παραδοξότητα βέβαια είναι αυτός ο ίδιος ο αρχηγός. Ενας άνθρωπος που χαρακτηρίζεται χαρισματικός ,με υψηλή δημοφιλία ,επειδή έχει τον τρόπο να λέει στον κόσμο αυτό που θέλει ν’ ακούσει.Εως πότε όμως;
     
Η εξήγηση είναι απλή .Υπάρχει ,και εξακολουθεί ακόμη να υπάρχει (και ένας Θεός ξέρει ως πότε ακόμα) τεράστιο …λίπος οργής για τους πρότερον κυβερνήσαντες. Δεν μπορεί σε εξη μήνες να ξεχάσεις τι εχεις υποφέρει 5 χρόνια.
   
Είναι βέβαια περίεργο πώς μετά τα τόσα του εξαμήνου ο κόσμος επιδεικνύει συμπάθεια προς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.Για τον Ελληνα ενας και μοναδικός τρόπος είναι να τον κάνεις ν’αλλάξει: Να τον… πειράξεις στην τσέπη! Στην πολιτική είναι αξιωματικό.Η πορεία είναι, πρώτα συμπάθεια κατόπιν ανοχή και στο τέλος …απαξίωση.Οι παλιοί κάτι ξέρουν!...
   
Οσο για τον…λογαριασμό,πάλι θα πληρώσει ο λαός.Είναι λοιπόν ώρα, διακατεχόμενος από κριτική αυτοκυριαρχία ,του λοιπού να επιλέγει με το… μυαλό και όχι με το…θυμικό!

Το καλοκαίρι του 1973 τα τότε παιδιά του Ελεύθερου Θέατρου, ανέβασαν στο ανοιχτό θέατρο Αλσους Παγκρατίου μια επιθεώρηση που έκανε πάταγο. Ο τίτλος «Κι’ εσύ χτενίζεσαι»! Η παράσταση σε κείμενα Μπόστ και Σκούρτη, πέρα από την αναφορά στις συνήθειες του απλού Ελληνα, σατίριζε, λοιδωρούσε  καυστικώτατα τα τερτίπια της πολιτικής.Για την ουσία αλλά κυρίως για τον τίτλο της ορίζεται μέσα στις πιο αξιόλογες από κατάβολής επιθεώρησης. Με την ευκαιρία το «Κι’ εσύ… χτενίζεσαι» φαίνεται να ταιριάζει μάλλον και στους σημερινούς κυβερνώντες!

ΣΗΜ: Η έξυπνη αφίσσα της παράστασης(υπάρχει στο διαδίκτυο) εξοφλήθηκε με έρανο από τους ίδιους τους ηθοποιούς!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου