Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Εορτή Προφήτου Ηλιού στην Ελάτεια

   
Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού στο ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο στην Ελάτεια Φθιώτιδος το διήμερο 19 και 20 Ιουλίου. Κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος με τη συμμετοχή Ιερέων της περιοχής και μεγάλη προσέλευση πιστών.
Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε εις τον Προφήτη Ηλία τονίζοντας τον ζήλο του, τη φλόγα της πίστεως προς το Θεό, την αυστηρότητα του κηρύγματός του σε καιρούς αποστασίας και την παρρησία ενώπιον του Κυρίου ώστε με την προσευχή του να σταματήσει ο ουρανός να βρέχει το πυρ.
Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο για την άδεια και ευλογία να προστή των ιερών ακολουθιών στο γραφικό αυτό εξωκκλήσι της Ελάτειας αλλά και προς τον Εφημέριο π. Απόστολο Μπερτσιμά και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου