Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Πνευματικά Δικαιώματα: Οι επιχειρήσεις να πληρώνουν λιγότερα χρήματα και οι δικαιούχοι να παίρνουν περισσότερα




Είμαστε βέβαιοι ότι οι δίκαιες και κοινά αποδεκτές θέσεις των Επιμελητηρίων και των δημιουργών θα γίνουν αποδεκτές από την ελληνική πολιτεία, προκειμένου να ηρεμήσει ο ταραγμένος χώρος των πνευματικών δικαιωμάτων. 

Οι χρήστες θα στηρίξουν με δικαιοσύνη και ανταποδοτικά τον πολιτισμό της χώρας μας και θα είναι περήφανοι γι΄αυτό. Οι δε δικαιούχοι θα μπορέσουν επιτέλους να ζουν με αξιοπρέπεια. 

Οι κατά καιρούς προτάσεις του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων έχουν να κάνουν με:


1. Τη Διαφάνεια και συνεργασία. 
2. Την υποχρεωτική διαπραγμάτευση μεταξύ χρηστών και Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ - Δικαιούχοι). Η υποχρεωτική διαπραγμάτευση (μεταξύ συλλογικών φορέων ΚΕΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ κλπ. και των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης) θα φέρει τις δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για πρώτη φορά, προκειμένου να συντάσσεται ένα αμοιβολόγιο δίκαιο και κοινά αποδεκτό. 
3. Το μηδενισμό του εισπρακτικού κόστους, μέσω της είσπραξης από τα Επιμελητήρια των συμφωνημένων από υποχρεωτική διαπραγμάτευση αμοιβολογίων και αποδίδοντάς τα αυθημερόν στους ΟΣΔ. Μέχρι σήμερα το εισπρακτικό κόστος της ΑΕΠΙ πολλές φορές ξεπερνούσε ακόμη και το 100% των εισπράξεων. Επίσης, προτείνουμε το κόστος των πνευματικών δικαιωμάτων να μοιραστεί ανταποδοτικά στο σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας. 
4. Την παρέμβαση κρατικού επιτρόπου σε περίπτωση καταγγελίας, προκειμένου να ελέγχει τη διαφάνεια των χρημάτων που εισπράττονται και διανέμονται στους δικαιούχους καθώς και τη βιωσιμότητα των ΟΣΔ. 

Η αντίδραση της ΑΕΠΙ όλο αυτό το διάστημα ήταν σφοδρή, με μεταφορά έδρας στην Κύπρο, με πιέσεις σε όλα τα επίπεδα, με μηνύσεις κατά των στελεχών του ΓΕΜΗ γιατί εφάρμοζαν το δίκαιο και το Νόμο.

Εμείς αντιδρούμε λέγοντας:

ΝΑΙ στην ψήφιση του νέου Νόμου.
ΝΑΙ στην υποχρεωτική διαπραγμάτευση.
ΝΑΙ στον κρατικό επίτροπο (του Νόμου Μπαλτά που απεσύρθη).


Είμαστε παρόντες να συνεισφέρουμε ανταποδοτικά και δίκαια ούτως ώστε να εισρεύσουν άμεσα χρήματα προκειμένου οι εργάτες του Πολιτισμού να ζουν με αξιοπρέπεια.



ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου