Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Καμπάνια ενημέρωσης για την Ανακύκλωση στα Σχολεία του Δήμου Λοκρών




Καμπάνια ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης για την αξία της ανακύκλωσης εγκαινίασε χθες 11 Μαΐου ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος αρχής γενομένης από τα σχολεία της Μαλεσίνας. 

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου Λοκρών για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, τη μείωση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος  επισκέφτηκε σχολεία της Μαλεσίνας κι ενημέρωσε τους μαθητές για την ανακύκλωση, τα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την οικονομία, τα υλικά και  τον τρόπο που αυτά ανακυκλώνονται.

Ταυτόχρονα   διανεμήθηκε  σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό, ενώ παραδόθηκαν στα σχολεία νέοι μπλε κάδοι ανακύκλωσης.

Οι μαθητές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον Δήμαρχο κι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ενημέρωση που τους έγινε.


Ο κ. Λιόλιος τόνισε ότι αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την Δημοτική Αρχή η μύηση της νέας γενιάς, και ειδικά των παιδιών μικρής ηλικίας, στην πρακτική της ανακύκλωσης και της ορθής διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων , ενώ δήλωσε βέβαιος ότι με την συνεργασία μαθητών , εκπαιδευτικών και γονέων το πρόγραμμα θα έχει απόλυτη επιτυχία.

Παρόμοιες δράσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Λοκρών ,  ενώ άμεσα παραδίδονται για χρήση νέοι μπλε κάδοι ανακύκλωσης καθώς και κώδωνες συλλογής γυαλιού.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου