Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Σαρακιώτης: «Η υπουργική απόφαση για το virtual net metering αναμένεται να προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες στους κατ’ επάγγελμα αγρότες»




Ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης σχολίασε ως «εξαιρετικά θετική» την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με τη βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου για την ιδιοπαραγωγή ενέργειας με συμψηφισμό, δηλαδή το λεγόμενο ‘net metering’.

Μέσω της συγκεκριμένης απόφασης, η οποία ελήφθη ύστερα από επίμονες εκκλήσεις, υιοθετείται το πλαίσιο εικονικής ιδιοπαραγωγής ενέργειας με συμψηφισμό (‘virtual net metering’). Έτσι, παρέχεται η δυνατότητα σε κατ’ επάγγελμα αγρότες και νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που λειτουργούν για σκοπούς δημοσίου ενδιαφέροντος, να ικανοποιούν πολλαπλές καταναλώσεις μέσω ενός φωτοβολταϊκού συστήματος.  
Μάλιστα, ο συμψηφισμός θα αφορά τριετή ορίζοντα αντί του ενός έτους, το οποίο προβλεπόταν έως τώρα.


Το ‘virtual net metering’ παρέχει μία σημαντικότατη αναπτυξιακή προοπτική για τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας δείχνοντας το δρόμο και προς άλλους παραγωγικούς τομείς. Η εν λόγω υπουργική απόφαση, από κοινού με την ανακοίνωση περί μείωσης του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, έρχονται να μειώσουν σημαντικά το κόστος της αγροτικής παραγωγής και κατ’ επέκταση τα βάρη των αγροτών.


Σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη, «η υπουργική απόφαση για το virtual net metering αναμένεται να προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες στους κατ’ επάγγελμα αγρότες. Η χωρική αποσύνδεση της παραγωγής από την κατανάλωση της ενέργειας, όσον αφορά τον συμψηφισμό της, συνιστά την αιχμή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης επί τω σκοπώ ενίσχυσης της καινοτομίας και εύρεσης νέων έξυπνων τρόπων εξυπηρέτησης των ενεργειακών αναγκών των αγροτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου