Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Θύελλα αντιδράσεων για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών

Χαρακτηριστική των αντιδράσεων είναι η δήλωση του Κωστή Αϊβαλιώτη του ΛΑ.Ο.Σ.: "Προφανώς η κυβέρνηση έχει καταλάβει ότι για να ανεχτούν κι άλλο οι Έλληνες το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ΄ναι μαστουρωμένοι…"
 

Την αντίθεσή της στο προωθούμενο νομοσχέδιο εξέφρασε η αξιωματική αντιπολίτευση δια στόματος του Κ.Τζαβάρα, τομεάρχη Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Τέτοιες αποφάσεις, όχι μόνο δεν γιατρεύουν, αλλά επιδεινώνουν το πρόβλημα, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, όπου η δυστυχία και η οικονομική εξαθλίωση πλήττουν μαζικά την ελληνική κοινωνία, είπε ο Κ.Τζαβάρας και σημείωσε ότι "η αντιμετώπιση της κοινωνικής μάστιγας των ναρκωτικών, δεν προσφέρεται για επικοινωνιακές χρήσεις".

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι χρειάζονται ορθά σχεδιασμένες δράσεις "που οφείλουν να ισορροπούν μεταξύ της πρόληψης και της θεραπείας του εξαρτημένου ατόμου από τη μια πλευρά και της κοινωνικής αποδοκιμασίας της χρήσης των ναρκωτικών και του περιορισμού της προσφοράς και της ζήτησής τους από την άλλη".

Κατηγορηματικά αντίθετο στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά δηλώνει το ΚΚΕ και υποστηρίζει ότι "τα ναρκωτικά είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και όχι ελεύθερη επιλογή ή αρρώστια".



Σε ανακοίνωσή του για το ν/σ αποποινικοποίησης των ναρκωτικών κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με αυτή τη ρύθμιση θα οδηγήσει στην καταστροφή τη νεολαία ενώ κάνει λόγο για ανυπαρξία πρόληψης και θεραπείας. "Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών που εξήγγειλε η κυβέρνηση με δήθεν δάκρυα για τους χρήστες που φυλακίζονται στοχεύει μόνο στο μυαλό και την ψυχή κυρίως των νέων ανθρώπων, αλλά και όλου του λαού. Μια νεολαία μισοζαλισμένη, με σκυμμένο το κεφάλι βολεύει το πέρασμα της πολιτικής τους" αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ και επισημαίνει: "Είναι επιτακτικό καθήκον όλων των εργαζομένων και του λαού ο αγώνας για να μην περάσει το νέο σχέδιο απελευθέρωσης των ναρκωτικών".

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ ο Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε πως : "Προφανώς η κυβέρνηση έχει καταλάβει ότι για να ανεχτούν κι άλλο οι Έλληνες το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ΄ναι μαστουρωμένοι…".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου