Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ : «Κάτω τα χέρια από τα ενημερωτικά blogs»

Σκληρή είναι η ανακοίνωση - απάντηση της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, στον φιμωτικό νόμο που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο διαδίκτυο. 

Δείτε την ανάκοινωση της ΕΣΔ αναλυτικά:

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Σ.Δ.

"Η Ένωση Συντακτών Διαδικτύου σχετικώς με τα δρομολογούμενα από τη Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, περί κατασκευής ειδικού φιμωτικού Νόμου κατά των ελευθερολαλούντων blogs... έχει να επισημάνει τα εξής:
 
1) Πρόκειται περί νέας φαιδρότητας αποχαμένων κυβερνητικών και των όσων ιδιωνύμως κρύπτονται πίσω από το πλάνο ελέγχου της ελευθερολαλιάς ιδίως του ενημερωτικού -ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟΥ blogging.

2) Oι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας, σοβαρότερης εκείνης που μας προέκυψε με το υποτελικό Μνημόνειο. Η κυβέρνηση των κλόουν σχοινοβατεί οραματιζόμενη ... προστασία των λαμόγιων τέκνων της από την κριτική του μπλογκερ. Πρωτοτυπεί παγκοσμίως... διότι ουδείς -πλην ολοκληρωτικών καθεστώτων- τόλμησε να θίξει τη δημοκρατία του διαδικτύου. Θα το αντιληφθεί συντόμως... αν υποτεθεί ότι τα υποτακτικά της τολμήσουν να ψηφίσουν Νόμο που εξυπηρετεί λαμόγια και βρώμικους. Και να μη λησμονεί:

Η πρώτη δύναμη ενημέρωσης είναι οι συντάκτες των ενημερωτικών σελίδων, που έχουν δώσει δείγματα σοβαρής γραφής στα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια. Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, θλίβεται απείρως διότι άφρονες τινες φαντάστηκαν να βάλλουν χέρι στην ελευθεροτυπία του διαδικτύου, να κοσμήσουν την ΑΝΌΗΤΗ απόπειρά τους με νομικό μανδύα... αλλά ποιοί; Οι αποδεδειγμένα συνεχώς παρανομούντες και βισσοδομούντες κατά πάσης εννοίας νομιμότητας;
 

Κάτω τα χέρια από τα ενημερωτικά μπλογκς και τους συντάκτες τους."


Για την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


Π.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ
Πρόεδρος

Κώστας Τζαννάκης
Γεν. Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου