Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ - ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Αυτή είναι η "ΧΑΔΑ" του Δήμου Λοκρών στη "Στενή" όπου η ανέυθυνη δημοτική αρχή (ξεχνόντας προεκλογικές δεσμεύσεις) συνεχίζει να κράτα παρανόμως ανοιχτή ρίχνοντας τόνους σκουπιδιών. 

(Κάντε "κλικ" στις φωτογραφίες για μεγένθυση)


Η χωματερή του Δήμου Λοκρών βρίσκεται μέσα (ναι, μέσα) στη κοίτη μιας μεγάλης ρεματιάς εν μέσω δασικών και ιδιωτικών εκτάσεων.

Στο σημείο (Α) υπάρχει αυτοσχέδια ράμπα όπου ασυνείδητοι ρίχνουν ανεξέλεγκτα απορρίμματα και μπάζα στη ρεματιά. Το ίδιο και στο σημείο (Δ).

Στα σημεία (Β) και (Γ) υπάρχουν μηχανήματα του δήμου (;) τα οποία κάποιοι πρέπει να μας εξηγήσουν τι ακριβώς κάνουν εκεί.

Στους  κίτρινους κύκλους διακρίνονται σκουπίδια διάσπαρτα κατά μήκος της κοίτης της ρεματιάς. Δεξιά και αριστερά διακρίνονται τα πουρνάρια.

Η χωματερή είναι αφύλακτη και οποιοσδήποτε μπορεί να εναποθέσει ότι είδους απορριμμάτων θέλει.
  
Αθίγγανοι ψάχνουν για μέταλλα. Ιδιωτικά φορτηγά αδειάζουν ανεξέλεγκτα περιεχόμενα (βιομηχανικής προέλευσης λύματα, ιχθυοκαλλιεργειών, κτλ).


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αταλάντης τι κάνει; Είναι ασφαλής η χωματερή κύριοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας; Δεν είναι εστία πιθανής πυρκαγιάς; Έχετε κάνει ελέγχους;

Το Δασαρχείο Αταλάντης τι κάνει; Πως επιτρέπει την ασυλλόγιστη μετατροπή μιας δασικής έκτασης σε χωματερή όλα αυτά τα χρόνια;

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του κράτους και οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος τι κάνουν; Πως επιτρέπετε κύριοι την κατά συρροή ρύπανση και μόλυνση της περιοχής;

Οι παραπάνω υπηρεσίες όταν οι πολίτες κάνουν κάποια παρατυπία τους τυλίγουν σε μία κόλλα χαρτί. Γιατί στην περίπτωση αυτή κάνουν τα στραβά μάτια;

Και αν όλοι αυτοί κάνουν τα στραβά μάτια τότε θα έπρεπε ένας Εισαγγελέας και τους χώσει όλους πακέτο στη στενή.

Και αν όλοι αυτοί αδιαφορούν, οι οικολογικές οργανώσεις και τα οικολογικά κόμματα και κινήματα γιατί αδιαφορούν; 

Αυτά τα σκουπίδια στην παρακάτω φωτογραφία βρίσκονται μέσα στη ρεματιά, στο κάτω μέρος από τη γέφυρα, που οδηγεί στη θάλασσα:


Με τη πρώτη βροχή του φθινοπώρου τόνοι υλικών θα μεταφερθούν κατά μήκος της ρεματιάς και πολλά θα οδηγηθούν στη θάλασσα.

Οι κατά καιρούς φωτιές που έχουν ξεσπάσει στη χωματερή, πέρα από τον κίνδυνο που υπάρχει πάντα για μία μεγάλη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή με καταστρεπτικές συνέπειες, μας δηλητηριάζουν με διοξίνες και ένα σωρό άλλες καρκινογόνες ουσίες.

Από την άλλη όλες αυτά τα απορρίμματα (οικιακά, βιομηχανικά, κτλ) που ο κάθε ένας εναποθέτει εκεί ανεξέλεγκτα μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Δηλαδή: το νερό που πίνουμε.

Αυτή είναι η πράσινη ανάπτυξη; Αυτές είναι οι προεκλογικές υποσχέσεις που θα έκλειναν την παράνομη και ρυπογόνο χωματερή της Αταλάντης;

Κύριε Λιόλιο καταγγέλατε την ύπαρξη της χωματερής προεκλογικά. Τώρα ως Δήμαρχο σας βολεύει; Θα ανάλαβει ο Δήμος τα έξοδα θεραπείας όσων πολιτών πάθουν καρκίνο στο μέλλον από την δική του εγκληματική αμέλεια; Θα αποζημιώσει ο Δήμος τους ανθρώπους που θα χάσουν δικούς τους ανθρώπους;

Κύριε Ζαΐμη κάποτε κάνατε μηνύσεις και φέρνατε κανάλια για αυτό το θέμα.  Δίνατε μάχες τότε ως πρόεδρος του συλλόγου της Σκάλας Αταλάντης (ναι, μέχρι εκεί φτάνουν τα σκουπίδια). Τώρα που είστε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου το ξεχάσατε;

ΜΜΕ, οικολογικές οργανώσεις, κόμματα, κράτος, υπηρεσίες, όλοι, έχουν ξεχάσει αυτό το μεγάλο έγκλημα που συνεχίζεται στη Λοκρίδα. Όλοι κάνουν τα στραβά μάτια στο βωμό των πολιτικών συμφερόντων και ισσοροπιών.

Ως πότε κύριοι θα δηλητηριάζεται τις ζωές μας και τα παιδιά μας με καρκινογόνες ουσίες; 
 
Σκοτώνετε τα παιδιά μας και κλέβετε το μέλλον τους!!!

Έρχονται ντοκουμέντα...

4 σχόλια:

  1. ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ... Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΓΥΦΤΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ ΕΔΩ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΩΡΑΙΟ ΕΡΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ...ΕΔΩ ΒΡΩΜΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ....Ε ΡΕ ΚΑΤΑΝΤΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου