Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Το τελευταίο χειροκρότημα για το Λάμπρο Μπρεκουλάκη χθες στην Αταλάντη

Το τελευταίο χειροκρότημα για το Λάμπρο Μπρεκουλάκη χθες στο Μητροπολιτικό Ναό της Αταλάντης. Ήταν αυτό που ήθελε. Άλλωστε γι' αυτό ζούσε. Δεν το έκρυβε κι ο ίδιος ότι τον μάγευε το κοινό.
 

Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει ότι αυτός που θεωρούσαν ως τον πιο ζωντανό ανθρώπου δεν ήταν πλέον ανάμεσά τους. Βαρύ το κλίμα χθες στο Μητροπολιτικό Ναό της Αταλάντης όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία για τον Λάμπρο Μπρεκουλάκη.

Συνάδελφοί του από την πολιτική, την αυτοδιοίκηση, τον τόπο του, το δικηγορικό σύλλογο ήταν όλοι μέσα σ' ένα βουβό κλίμα. Τα ίδια τα στεφάνια που ήταν έξω από την εκκλησία έδιναν ένα στίγμα. Ένα στεφάνι της Ντόρας Μπακογιάννη δίπλα από το στεφάνι του Αντώνη Σαμαρά και πλάι τους ένα στεφάνι από την βουλευτή Φθιώτιδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τόνια Αντωνίου χαμένα μέσα σε εκείνα των φίλων του και των συγγενών του. 
 
Ίσως ήταν η καλύτερη εικόνα για να αποτυπώσει αυτό ακριβώς το οποίο δεν περιγράφεται με κάποια λόγια. Πολυάριθμοι φίλοι του από την αυτοδιοίκηση από διάφορες περιοχές του νομού. Από τον Γιάννη και το Δημήτρη Τζιαχρήστα από την Θεσσαλιώτιδα μέχρι το Θόδωρο Καραμέρη και την Δήμητρα Καρβούνη από τοΜαρτίνο. Το Βαγγέλη Ψάθα και τον Κώστα Λιάλιο από τον Αγ. Κων/νο.  

Μαζί τους και παλιότεροι της αυτοδιοίκησης που πήγαν να του πουν το στερνό αντίο όπως ο Λουκάς Καραμίτζιος από τη Μαλεσίνα και ο Γιώργος Γώγος που όπως έλεγε ήθελε «να τον θυμάται πάντα γελαστό…». Ανάμεσα σ' αυτούς ιδιαίτερα συγκινημένος ο δήμαρχος της Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς.
 
Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ήταν εκεί σχεδόν όλοι παλιοί και νεότεροι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης όπως ο Γιώργος Σκαμπερδόπουλος, Ο Αθανάσιος Χειμάρας, ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, ο Ανέστης Μαυροειδής, ο Κώστας Πάσσας, ο Δημήτρης Μαμάνδρας κι άλλοι.

Δεν έκρυψε τη συγκίνησή του ο βουλευτής της Φθιώτιδας Θανάσης Γιαννόπουλος στα λίγα λόγια που είπε προσπαθώντας να σκιαγραφήσει την πορεία του Λάμπρου Μπρεκουλάκη στη ζωή και την πολιτική. Το ίδιο και ο δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος οπως επίσης και η κα Γεωργοπούλου με την οποία ο αείμνηστος υπηρέτησε μαζί της στην αυτοδιοίκηση. Το ίδιο συγκινητικά ήταν τα λόγια του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Παναγιώτη Συγγούρη σκιαγραφώντας τους τη δικηγορική του πορεία.
 
Γνωστοί φίλοι και συγγενείς έδειχναν να μην περιμένουν αυτή την εξέλιξη δίνοντας κουράγιο στη γυναίκα του Βάσω και στο γιό του Σταύρο, στον αδελφό του αλλά και στην μητέρα του που πλησιάζει τα 100 χρόνια. Χαμένοι μέσα στις διαχρονικές αναμνήσεις και οι φίλοι του. Οι άνθρωποι που έκαναν καθημερινά παρέα από οποιαδήποτε μετερίζι και αν υπηρετούσε. Μάλιστα πήραν την απόφαση να του καταθέσουν κοινό στεφάνι γράφοντας τα ονόματά τους έτσι για να δείξουν αυτές τις ζωντανές αναμνήσεις. Ο Γιάννης Θωμαϊδης, ο γιατρός Χασιώτης, ήταν ένας από τους πρώτους που έφτασαν κοντά στο Λάμπρο την κρίσιμη εκείνη ώρα, ο Σαμαρτζής και ο Στάθης Κακλαμάνος

Παρόντες ακόμη ο Κώστας Σταϊκούρας αλλά και ο βουλευτής κ. Χρήστος ΣταϊκούραςΝτίνο Τσαμαδιά όπως επίσης ήταν παρών Γιάννης Οικονόμου μεταφέροντας τη θλίψη της Ντόρας Μπακογιάννη. Παρών επίσης και ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Στάϊκος. μαζί με τον μεταφέροντας τη θλίψη της

Αδιαχώρητο μέσα κι έξω από την Μητρόπολη της Αταλάντης και ιδιαίτερα βαρύ το κλίμα από την έντονη συγκίνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, θέλοντας έτσι να διατηρήσουν ζωντανή τη μνήμη του.


Από την εφημερίδα "ΗΜΕΡΑ"

1 σχόλιο:

  1. ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ:
    ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΑΜΑΡΑ
    ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ,
    ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ "ΝΕΑ ΛΟΚΡΙΔΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου