Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Επί τη Ευκαιρία...

Μοιράστηκαν την Παρασκευή 2/9 στα σπίτια των δημοτών του Δήμου Λοκρών οι Προσκλήσεις για τη ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ & ΕΛΙΑΣ που θα γίνει στην Αταλάντη.     Το αξιοπερίεργο δεν είναι ότι γίνεται μια γιορτή ακόμα στο Δήμο μας από τις τόσες που έγιναν όλο το Καλοκαίρι, αλλά οι «υπογράφοντες» την Πρόσκληση. Εκτός από τον κ. Δήμαρχο «υπογράφει» και η «Επιτροπή Πολιτιστικών Εκδηλώσεων».

Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή θα ήθελα να ενημερώσω τους δημότες ότι η Επιτροπή αυτή έχει να συγκληθεί από το Μάιο, πριν την Ανθοκομική Έκθεση στην Τραγάνα!! 
Ποια Επιτροπή λοιπόν αποφάσισε για όλες αυτές τις εκδηλώσεις; Ποια Επιτροπή αποφάσισε τα κριτήρια για τα χορευτικά που θα προσκληθούν, για την ορχήστρα που θα τα πλαισιώσει και έκανε τις επαφές με τους Συλλόγους και τους Παραγωγούς του τόπου μας; 
Ποια Επιτροπή τελικά διαχειρίστηκε και διαμοίρασε το ποσό των 10000є που ψήφισε το ΔΣ για τις εκδηλώσεις αυτές; 
Μήπως μόνος και προσωπικά ο κ. Δήμαρχος;

Σίγουρα όχι η Επιτροπή Πολιτιστικών του Δήμου μας στην οποία και συμμετέχω ως αιρετή εκπρόσωπος της Μείζονος Μειοψηφίας! 
Μάλλον κάποια άλλη Επιτροπή που έχει συστήσει ο κ. Καρατράντος με δυο-τρεις «παρατρεχάμενους» που συγκαλείται στα …κλεφτά. 
Αν έτσι έχει αποφασίσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Καρατράντος ότι πρέπει να λειτουργεί η Επιτροπή Πολιτιστικών ας υπογράφει ο ίδιος τις Προσκλήσεις και ας αναλαμβάνει την ευθύνη των ενεργειών του. Γιατί διοίκηση Δήμου με «βασιλικές» αποφάσεις και συνολική απόδοση ευθυνών δεν μπορεί να ασκείται!!


Είτε το θέλουν μερικοί, είτε όχι, οι δημότες αποφασίζουν και εκλέγουν τους αιρετούς που θα τους εκπροσωπούν και θα συμμετέχουν στη διοίκηση του δήμου και όχι οι «Αυλικοί».

Επειδή δε, ακούσηκε από χείλη παρατρεχάμενων της Αυλής-δημοτικής Αρχής, που συχνάζουν όλη μέρα στους διαδρόμους του Δημαρχείου, το «να μην κάνετε μόνο κριτική, αλλά να έρθετε να βοηθήσετε και λίγο», τα παραπάνω αποτελούν την απάντησή μου!

Δεν θέλω βέβαια με κανένα τρόπο να προδικάσω το αποτέλεσμα της εκδήλωσης το οποίο μπορεί να είναι τέλειο, το εύχομαι ολόψυχα εξάλλου, και αυτές οι γραμμές που διαβάζετε δεν έχουν να κάνουν με την εκδήλωση!!!

Οι θέσεις μου για την οργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου είναι γνωστές και έχουν διατυπωθεί και στο ΔΣ. Το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού θα έπρεπε να «υλοποιεί τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και να συμμετέχει σε αυτές» όπως ρητά αναφέρεται στην απόφαση σύστασης του(Εφ. Κυβ/σεως, Αρ. Φυλλ. 1306/16-6-2011, τ. Β΄) και επιχορηγείται για τους σκοπούς του με 368000є από το Δήμο, ενώ η Επιτροπή Πολιτιστικών πρέπει να έχει συμβουλευτικό και βοηθητικό ρόλο. 

Αλλά αυτό το ΝΠΔΔ δεν έχει ακόμα συγκληθεί ούτε μια φορά και από ότι φαίνεται, αν κρίνω από τον Πρόεδρό του (που δεν έχει εμφανιστεί ποτέ), δεν πρόκειται να γίνει κάτι σύντομα. Οπότε και δεν λειτουργεί, αφήνοντας την «περιουσία» του στο έλεος του κάθε «ψηφοθηρεύοντος» Συμβούλου της πλειοψηφίας ή του κ. Δημάρχου ο οποίος και αποφασίζει «κατά βούληση»!  
Λίγοι γνωρίζουν ποιοί αποτελούν το ΔΣ του (αν και συμμετέχω σ’ αυτό ως αιρετή της μειοψηφίας, δεν συγκαταλέγομαι σ’ αυτούς) και βέβαια από αυτή την «ομιχλώδη» κατάσταση ευννοούνται «κάποιοι» (μετά το θέμα με το Ωδείο, το οποίο παραμένει «μετέωρο», όλοι καταλαβαίνουν ποιούς ευνοούν τέτοιες καταστάσεις). Έτσι ο κάθε σύλλογος ζητά και παίρνει μια επιχορήγηση από το Δήμο για τη διοργάνωση μιας πολιτιστικής εκδήλωσης, χωρίς να συμμετέχει ο δήμος στην εκδήλωση και χωρίς να γνωρίζει ή να έχει λόγο στον τρόπο διάθεσης της επιχορήγησης αυτής!!!!

Φαίνεται όμως ότι ο κ. Καρατράντος έχει αποφασίσει να ακολουθήσει πιστά τα βήματα των κ.κ. Λιόλιου και Ζαϊμη και με τον άκρατο συγκεντρωτισμό τους στην άσκηση της διοίκησης του δήμου φιλοδοξούν να αποτελέσουν την Α΄ Τριανδρία του Δήμου Λοκρών!

…και επειδή η Ιστορία πρέπει να διδάσκει…

πριν από 2000 χρόνια μια άλλη Τριανδρία στην αρχαία Ρώμη ασκούσε εξουσία με άξονες τον Φόβο(διωγμοί), την Απόλυτη Εξουσία(σχεδόν κατάργηση της Συγκλήτου-Βουλής) και τον «Άρτον και Θεάματα»(Γιορτές και Πανηγύρια-Κολοσσαίο). Ζηλεύοντας τη δόξα τους (αν και είναι γνωστή η κατάληξή τους, εμφύλιος αλληλοσπαραγμός μέχρι την επικράτηση του ενός) φιλοδοξούν να δημιουργήσουν στο Δήμο μας, μια Νέα Τριανδρία με τους ίδιους άξονες, το φόβο(φρόντισαν να μου δώσουν ένα «μικρό» δείγμα προσωπικής δίωξης), τη συγκέντρωση εξουσίας και βέβαια τις γιορτές και τα πανηγύρια.

Επειδή πρέπει να αποδίδονται «τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι», πήρα την ευκαιρία από αυτή την Πρόσκληση να ενημερώσω τους δημότες του Δήμου Λοκρών για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου αυτό το οκτάμηνο, ώστε να μην επιρρίπτουν «άκριτα» συνολικές ευθύνες σε όλους, αλλά να ενημερώνονται πρώτα. 

Οι συνεδριάσεις του ΔΣ είναι ο κατάλληλος χώρος γι’ αυτό, όπου και πρέπει να ασκείται η πολιτική αντιπαράθεση ιδεών, επιχειρημάτων και απόψεων για την σωστότερη και καλύτερη για τους δημότες λειτουργία του Δήμου και όχι βέβαια τα ΜΜΕ που είναι χώρος ενημέρωσης. 

Γι’ αυτό θα επανέλθω προσπαθώντας να ενημερώνω όσο καλύτερα και συχνότερα γίνεται παραμένοντας στη διάθεση του κάθε δημότη για οποιαδήποτε διευκρίνιση.


Μαρία Γεωργοπούλου
Δημοτική Συμβούλος

2 σχόλια:

  1. SYGNWMH, ALLA POSES EPITROPES POLITISTIKWN EXEI O DHMOS LOKRWN?

    SE AYTO TO DHMO DEN UA BGAZOYME AKRH STO TELOS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΔΙΚΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΑΤΡΑΝΤΟ.
    ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
    ΠΟΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΕΡΑΤΡΑΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΕΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου