Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ: Εναντιωθείτε δυναμικά, «σ’ αυτούς που μας πήραν το βιβλίο από το χέρι και μας κατηγορούν για αγράμματους»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Τσακίζουν μισθούς και συντάξεις μετατρέπουν την υγεία, παιδεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Το νέο σχολείο που εφάρμοσε η κυβέρνηση από πέρσι, είναι το φθηνό σχολείο για το κράτος, το ακριβό για το λαό, το κερδοφόρο για την πλουτοκρατία. Είναι το σχολείο της αμορφωσιάς που βγάζει τους μαθητές ένα ημιμαθές και περιπλανώμενο φθηνό εργατικό δυναμικό το οποίο θα εκμεταλλεύονται οι καπιταλιστές για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής ξεκίνησε η νέα χρονιά και όπως σε όλα τα σχολεία της χώρας έτσι και στα σχολεία του δήμου Λοκρών υπάρχουν τρομακτικά προβλήματα.

• Λείπουν εκπαιδευτικοί από όλες τις μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


• Τα βιβλία θα έρθουν από του … χρόνου.

• Έστειλαν εγκύκλιο για να μοιραστούν φωτοτυπίες στους μαθητές, αλλά υπάρχουν μονάδες που δεν έχουν λεφτά για χαρτί, τα φωτοτυπικά είναι χαλασμένα. Έτσι οι γονείς τρέχουν να αγοράσουν βιβλία ή να βρουν από τους παλιότερους μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τρέχουν και δεν φτάνουν να βγάζουν φωτοτυπίες.

• Έστειλαν DVD, αλλά οι περισσότεροι μαθητές δεν έχουν υπολογιστή.

• Οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν λεφτά για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα. Οι γονείς βάζουν το χέρι στη τσέπη για όλα. Εκτός από τα τετράδια και τα σχολικά επιβαρύνονται και για άλλα είδη μέχρι και καθαριστικά.

• Σε όλες τις σχολικές μονάδες από Λάρυμνα, Μαλεσίνα, Αταλάντη, Λιβανάτα και όλων των χωριών του Δήμου, υπάρχουν προβλήματα στις κτηριακές εγκαταστάσεις τους προαύλιους χώρους, τις τουαλέτες κλπ.

• Υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού υλικού.

• Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα . Οι περικοπές στα μισθολογικά τους ξεπέρασαν τους 4 μισθούς το χρόνο. Εφαρμόζονται νέες μορφές ελαστικής απασχόλησης, προσλήψεις με μπλοκάκι μέσω Μ.Κ.Ο. από τους δήμους .

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία, μεγάλη αναστάτωση στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς.

Έτσι από τις αρχές της προηγούμενης βδομάδας οι μαθητές αντιλαμβανόμενοι ότι η μόρφωσή τους υποβαθμίζεται, ότι οι οικογένειές τους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα επιβαρυμένα έξοδα που δημιουργούνται από την ιδιωτικοποίηση της παιδείας, ξεσηκώθηκαν και έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις στα Γυμνάσια, Λύκεια Μαλεσίνας, Αταλάντης , ΕΠΑΛ Αταλάντης, ζητώντας λύση στα προβλήματά τους.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Δήμου Λοκρών χαιρετίζοντας αυτούς τους αγώνες συμπαραστέκεται στους μαθητές και δηλώνει ότι θα συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να αναπτυχθεί αυτός ο αγώνας, να αγκαλιάσει πλατύτερα λαϊκά στρώματα, να δημιουργήσει ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, το οποίο θα επιβάλλει λύσεις που απαιτούνται.

Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύουμε και καλούμε τον λαό να παλέψει για:

• Έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ούτε ένα ευρώ να μη δοθεί από την τσέπη των γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων.

• Να έρθουν εδώ και τώρα τα βιβλία.

• Ασφαλή, δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.

• Άμεση κάλυψη των κενών, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζομένων, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

• Απαίτηση κονδυλίων για αποκατάσταση και βελτιώσεις κτηριακών εγκαταστάσεων.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταδικάζει και καλεί τον λαό να ξεσηκωθεί και να απαιτήσει εδώ και τώρα να σταματήσει άμεσα η εισαγγελική παρέμβαση στα σχολεία.

Προειδοποιούμε το λαό ότι οι θέσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων δημοτικών παρατάξεων, όπως εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28/9/11, «είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε το νόμο, είμαστε υποχρεωμένοι να ασκήσουμε διαχείριση στα λειψά κονδύλια που διατίθενται από το κράτος στη παιδεία, και στα πλαίσια της καλής θέλησης θα προσπαθήσουμε να λυθούν τα εκρηκτικά προβλήματα της παιδείας», επιβεβαιώνει ότι αποδέχονται, στηρίζουν και εφαρμόζουν τις κυρίαρχες αντιλαϊκές, αντιδραστικές επιλογές της ΕΕ, της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας που κινούνται στην ίδια λογική και οδηγούν τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων στο καιάδα της αμορφωσιάς και της ανεργίας.

Επιβεβαιώνει ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να εναντιωθούν και να διεκδικήσουν από την κεντρική εξουσία αυτά που δικαιωματικά οφείλει στο λαό. Αυτή την επικίνδυνη πολιτική και πρακτική ο λαός πρέπει να την καταδικάσει, έχει χρέος να την αντιπαλέψει.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΟΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ

Εναντιωθείτε δυναμικά, «σ’ αυτούς που μας πήραν το βιβλίο από το χέρι και μας κατηγορούν για αγράμματους».


ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Γ. ΡΟΥΣΣΗΣ
Γ. ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ;
    ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
    ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ;

    ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑ "ΚΑΡΥΔΙΑ" ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ.

    ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου