Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Το σύμφωνο συμμόρφωσης της ΛΑΡΚΟ αποτελεί πρόκληση στην νοημοσύνη του λαού - Οι εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ επιταχύνονται…

Το σύμφωνο συμμόρφωσης που συμφώνησαν οι κυβερνητικοί παράγοντες με την διεύθυνση της εταιρείας της ΛΑΡΚΟ αποτελεί πρόκληση στην νοημοσύνη του λαού.

Οι προαναφερόμενοι αποδέχονται την έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος για παραβιάσεις της ΛΑΡΚΟ στον τομέα των μέτρων που είναι απαραίτητα για την προστασία του περιβάλλοντος, αποκρύπτοντας πως όλα γίνονταν με κυβερνητικές οδηγίες.

Ταυτόχρονα, όμως, αναγνωρίζουν πως πρέπει να συνεχίσει η ΛΑΡΚΟ την λειτουργία της και να πάρει σταδιακά τα αναγκαία μέτρα, για την προστασία του περιβάλλοντος, σε ένα διάστημα τριών χρόνων, που μπορεί εύκολα με υπουργική απόφαση να επιμηκυνθεί.

Αυτό φυσικά αποσκοπεί στο να μην βρει εκκρεμότητες ο υποψήφιος αγοραστής της ΛΑΡΚΟ στον τομέα των περιβαλλοντικών μελετών. Αποσκοπεί στο να τον αποδεσμεύσει από την υποχρέωση μελετών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων του. Να τον προφυλάξει από τυχόν συγκρούσεις για περιβαλλοντικά ζητήματα.


Σε αυτή την κατεύθυνση και σαν πρόσθετες παραχωρήσεις, του δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί πετ κοκ και φυσικό αέριο σαν καύσιμη ύλη. Του δίνει το δικαίωμα να φτιάξει μονάδα ή μονάδες παραγωγής ενέργειας. Του δίνει το δικαίωμα να φτιάξει σταθμό μεταφοράς ενέργειας. Να αξιοποιήσει το λιμάνι και την δυνατότητα σύνδεσης του με την Εύβοια, όπου ετοιμάζεται ιδιωτική ΒΙΠΕ με αντίστοιχο προσανατολισμό και περιεχόμενο.

Έτσι θα μειωθεί το κόστος παραγωγής της ΛΑΡΚΟ και θα αναπτυχθεί μια μεγάλη ιδιωτική μονάδα παραγωγής και συγκέντρωσης ενέργειας, που όπως φαίνεται διευκολύνει τους σχεδιασμούς των μονοπωλίων που κινούνται σε αυτό τον τομέα και χρόνια τώρα γλυκό-κοιτάνε την Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

Δίνει την ευκαιρία στον ιδιώτη - κεφαλαιοκράτη να επεκτείνει τις δραστηριότητες της ΛΑΡΚΟ και σε άλλους τομείς, όπως αυτός της ενέργειας που έχει αυξανόμενο ενδιαφέρον και μπορεί να γίνει και ο βασικός ή και να κυριαρχήσει εκτοπίζοντας ή υποβαθμίζοντας άλλες παραγωγικές δραστηριότητες.

Μιλάνε για όρους και προϋποθέσεις προστασίας του περιβάλλοντος και θέλουν να τραβήξουν την συζήτηση μόνο σε αυτόν τον τομέα που θεωρούν ανώδυνο : 

1. γιατί θέλουν να κρύψουν την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας,

2. γιατί επιδιώκουν να ξεχάσουμε, πως, στον καπιταλισμό οι κεφαλαιοκράτες κάνουν ότι τους συμφέρει αδιαφορώντας για την προστασία του περιβάλλοντος που κοστίζει γι’ αυτούς. Τους συμφέρει περισσότερο να λαδώνουν την εκάστοτε εξουσία και να πληρώνουν κάποια μικρό-πρόστιμα.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταγγέλλει αυτές τις καλά σχεδιασμένες διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, που επεκτείνουν και βαθαίνουν την απελευθέρωση της παραγωγής και αγοράς ενέργειας σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Αποκαλύπτει πως όλα αυτά είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, μια και ξεπουλιέται λαική περιουσία και χτίζονται μονοπώλια που θα πουλάνε πανάκριβο το ρεύμα ξεζουμίζοντας το λαό.

Καλεί τον λαό να αντιδράσει άμεσα και αποτελεσματικά. Να προστατέψει την λαική περιουσία και το δικαίωμα του για φτηνή ενέργεια.

Καλεί τον περιφερειάρχη να θέσει άμεσα θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο.



Οι εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ επιταχύνονται…


Α. Την περασμένη Παρασκευή σε συνέχεια της σχετικής απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου εντάχθηκαν μετοχές της εταιρείας ΛΑΡΚΟ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 55,19% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.
 

Β. Σχέδιο Συμμόρφωσης στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ επέβαλε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ως αρμόδιο για την προστασία του περιβάλλοντος, Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία επί σειρά ετών, δεν συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις των αποφάσεων έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) και εν γένει την περιβαλλοντική νομοθεσία, τόσο στο εργοστάσιό της στη Λάρυμνα, όσο και στους χώρους εξόρυξης στην Εύβοια (Δήμος Μεσσαπίας), όπου ειδικότερα έχουν εμφανισθεί σοβαρά προβλήματα ρύπανσης.  
Το Σχέδιο αυτό εκπονήθηκε από την αρμόδια Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες Περιβάλλοντος της ΓΓ ΥΠΕΚΑ και τη νέα Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ. Θα πρέπει να υλοποιηθεί από την εταιρεία σε συγκεκριμένο και ρεαλιστικό χρονικό διάστημα που δεν θίγει τη βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ, ενώ οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ θα υποστηρίξουν την εταιρεία με άμεση τροποποίηση των υφιστάμενων ΑΕΠΟ που θα καθορίσουν ειδικότερους περιβαλλοντικούς όρους και τη χρήση κατάλληλης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. 
Διευκρινίσεις για τις οφειλές της προς το Δημόσιο παραχωρεί η ΛΑΡΚΟ με αφορμή τη δημοσιοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών της λίστας νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο. 
Γ. Η εταιρεία ανακοίνωσε τα εξής: "Η εταιρεία ΛΑΡΚΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ, με ΑΦΜ 094008556, η οποία εμφανίζεται στη λίστα ως οφειλέτης του Δημοσίου, είναι η «παλαιά ΛΑΡΚΟ», η οποία ιδρύθηκε το 1963 και τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης το έτος 1987, ενώ το 1989 ιδρύθηκε η ΛΑΡΚΟ Γ.Μ.Μ.Α.Ε. («νέα ΛΑΡΚΟ»). Η ΛΑΡΚΟ Γ.Μ.Μ.Α.Ε. συνεχίζει τη λειτουργία της σήμερα χωρίς εκκρεμείς οφειλές προς το Δημόσιο". 
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ επισημαίνει τα συγκεκριμένα γεγονότα των τελευταίων ημερών, που με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αποδεικνύουν πως επίκεινται άμεσα εξελίξεις στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης. Είναι ολοφάνερο πως όλα αυτά που γίνονται είναι μεθοδευμένα για να διευκολύνουν τον αγοραστή και τους σχεδιασμούς του. 
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ απευθύνεται στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στον λαό της περιοχής για να τους ευαισθητοποιήσει και για να συμβάλλει στην κινητοποίηση τους. Τους καλεί να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να παλέψουν για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που εκχωρούν στο μεγάλο κεφάλαιο λαϊκή περιουσία.  Είναι οι ίδιες πολιτικές που καταδικάζουν τον λαό στην φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία. Οι πολιτικές που επιβάλουν περικοπές στους μισθούς και απαράδεκτα χαράτσια. Οι πολιτικές που μαυρίζουν την ζωή χιλιάδων εργατικών οικογενειών και το μέλλον των παιδιών τους. Σε αυτές τις πολιτικές πρέπει να αντισταθούμε αποφασιστικά και συντονισμένα. Όλοι στον κοινό αγώνα για την ζωή των οικογενειών μας και το μέλλον των παιδιών μας.
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου