Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα σχολεία της Λοκρίδας

Επιστολή με αιτήματα, που αφορούν σχολεία της περιοχής της Λοκρίδας, απέστειλαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς στον αρμόδιο για τα θέματα Παιδείας Αντιπεριφερειάρχη.

Ολόκληρη η επιστολή των περιφερειακών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς έχει ως εξής:
Προς τον κ. Αντιπεριφερειάρχη,
αρμόδιο για τα θέμα παιδείας.

Σας διαβιβάζουμε γραπτά αιτήματα, που αφορούν σχολεία της περιοχής της Λοκρίδας, που η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ επισκέφθηκε και συζήτησε με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

1. Έγγραφο της Διευθύντριας του Γυμνασίου της Λάρυμνας για απαραίτητα εκπαιδευτικά υλικά.

2. Έγγραφο του Διευθυντού του Δημοτικού σχολείου Λάρυμνας που αφορά σημαντικά προβλήματα της κτηριακής υποδομής και αναφέρει προτάσεις για αναγκαίες βελτιώσεις.

3. Έγγραφο της Διευθύντριας του Παιδικού Σταθμού Λάρυμνας, που αφορά διαρροές της στέγης του κτηρίου, πρόβλημα της αποχέτευσης και στις σωλήνες της κεντρικής θέρμανσης.


4. Αιτήματα του Νηπιαγωγείου Λάρυμνας για διαμόρφωση του προαύλιου χώρου, για άνοιγμα παραθύρου που θα επιτρέπει τον επαρκή αερισμό της αίθουσας και για παιδαγωγικό υλικό.

5. Τα αιτήματα των μαθητών του Γυμνασίου Αταλάντης που βρίσκονταν σε κινητοποίηση.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σας καλεί να μελετήσετε τα έγγραφα για τα οποία θα επιδιώξει να συζητήσει μαζί σας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην λήψη των αναγκαίων μέτρων που θα αντιμετωπίσουν ορισμένα τουλάχιστον από τα προβλήματα.

Γι’ αυτό θα σας επισκεφθούμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.


ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς προ ημερών είχε βγάλει και ανακοίνωση σχετική με τα τεκταινόμενα στο χώρο της Παιδείας και τα πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Εκπαιδευτικοί-Γονείς-Μαθητές.

Στην ανακοίνωσή της αυτή η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ θεωρεί σαν φυσικό και αναγκαίο γεγονός την ανάπτυξη μαθητικών αγώνων όταν τα προβλήματα στα σχολεία είναι σημαντικά και επιδρούν στην αναγκαία μόρφωση τους.

Όταν λείπουν τα βιβλία, λείπουν εκπαιδευτικοί και διαμορφώνονται πληθωρικά με αντιεκπαιδευτική λογική τμήματα.
Όταν οι σχολικές επιτροπές δεν διαθέτουν επαρκή χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των σχολείων.
Όταν αντιλαμβάνονται πως η μόρφωση τους υποβαθμίζεται και προσαρμόζεται στην λογική μετατροπής τους σε φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό, απλά καταρτισμένο, όσο χρειάζεται μια εκμεταλλευτική κοινωνία.
Όταν βλέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις και στην παιδεία να προχωρούν βαθύτερα. Ο δωρεάν χαρακτήρας της να εξαφανίζεται και οι οικογένειές τους να στριμώχνονται ακριβοπληρώνοντας μια τέτοια εκπαίδευση.
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών αναδείχνονται σαν φυσικές και αναγκαίες. Σαν δείγμα υγείας σε μια κοινωνία που αναζητά δρόμους για ένα καλύτερο μέλλον.
Γι’ αυτό τον λόγο τους αξίζει έπαινος και φυσικά κάθε συμπαράσταση των γονιών τους και όλων των εργαζομένων και φυσικά πρώτα και κύρια όλων των εκπαιδευτικών που αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους στην κοινωνία.

Αντίθετη άποψη φαίνεται πως έχει ο κ. Εισαγγελέας της Λαμίας, που περιόδευσε τα σχολεία της πόλης για να αποθαρρύνει τους μαθητές και να σταματήσουν οι αγώνες τους.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί την ενέργεια του εισαγγελέα, είτε έγινε κατ’ εντολή, είτε με δική του πρωτοβουλία, σαν κοινωνικό-
πολιτικά απαράδεκτη. Γι’ αυτό την καταδικάζει απερίφραστα και την παραδίδει στην κρίση του εργαζόμενου λαού.
Αυτή η δικαστική παρέμβαση στο χώρο της Λαμίας έρχεται  σαν φυσική συνέχεια, σε προηγούμενη απόφαση άλλης δικαστού, να απαγορεύσει την ίδρυση σπουδαστικού συλλόγου που έβαζε στους στόχους του την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας.

Απευθυνόμαστε στην Κυβέρνηση, στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση και τους καλούμε να βγάλουν συμπεράσματα και φυσικά να πάρουν θέση.

Είμαστε βέβαιοι πως οι εργαζόμενοι της περιοχής θα κατανοήσουν τα γεγονότα και θα ανατρέψουν στην πράξη τις λογικές που αναδείχνουν αυτές οι άστοχες δικαστικές παρεμβάσεις, που στρέφoνται ενάντια στο λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του ποινικοποιώντας κάθε διεκδίκηση.


ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


1 σχόλιο:

  1. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΘΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΛΙΟΛΙΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΝΟΒΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου