Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η δημοτική αρχή Λοκρών "διεκδικεί" για τους δημότες και τη Λοκρίδα με ...ευχολόγια!

Έτσι "διεκδικούν" και "διαπραγματεύονται" στο Δήμο Λοκρών για τα δικαιώματα και τις υπηρεσίες που αξίζουν οι Λοκροί και η Λοκρίδα. Έτσι διεκδικεί και διαπραγματεύεται ο Κος Λιόλιος. 

Απόφαση-κοροϊδία έβγαλε το Δ.Σ. μετά από εισήγηση του Κου Λιόλιου για το θέμα της «Προγραμματικής Σύμβασης Ανταποκριτών Ο.Α.Ε.Δ» όπου ο οργανισμός αξιώνει τη μείωση της αποζημίωσης κατά 1,000,00 ευρώ.

Ο Κος Δήμαρχος, εισηγήθηκε λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα τα εξής: <<...Μειώνεται βέβαια η αποζημίωση από 5.300,00 ευρώ σε 4.300,00 ευρώ, πρέπει να το κάνουμε είμαστε σε μία επαφή και μια αλληλογραφία με τον ΟΑΕΔ δεν νομίζω όμως έστω και αν γίνει η μείωση αυτή ο Δήμος να μην ζητήσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που υπάρχουν. Πρόταση μου λοιπόν είναι να κάνουμε χωρίς να συζητήσουμε ποσό σήμερα αν με 4.300,00 ευρώ σήμερα προκειμένου να σπάσουμε αυτή τη σύμβαση να δεχτούμε με 4.300,00 ευρώ. Με τον ΟΑΕΔ είμαστε σε μια διαρκή επικοινωνία, προσπαθούμε να κάνουμε κάποια άλλα πράγματαδιεκδικούμε να κάνουμε άλλα πράγματα με τον ΟΑΕΔ.>>

Ο Κος Κ.Αγγελούσης προτείνει στο δήμαρχο και το Δ.Σ.: <<Συμφωνούμε με την πρόταση με την διαφορά όμως ότι θα πρέπει να επιμένουμε στο ποσό που υπήρχε στο αρχικό ποσό Κε Δήμαρχε πρέπει να επιμένουμε διότι τους διαθέτουμε έναν ολόκληρο υπάλληλο για να κάνουν την δουλειά τους βέβαια γίνεται και η δουλειά των δημοτών συμφωνώ μαζί σας και ένα πάγιο αίτημα του Δήμου από την εποχή του Δημάρχου Λάμπρου Μπρεκουλάκη να γίνει ένα παράρτημα του ΟΑΕΔ στην Αταλάντη αυτό πρέπει να το επαναλάβουμε και να το τονίζουμε στην απόφαση μας.>>

Τελικά  ποια ήταν η απόφαση του Δ.Σ.; Ο Κος Αγγελούσης που πρότεινε να πιέσουν ώστε να μη γίνει η μείωση δεν εισακούστηκε. Ποια ήταν η απόφαση του Δ.Σ. τελικά; 


Το Δ.Σ. Λοκρών λοιπόν αποφάσισε κατά πλειοψηφία πως: <<Α) Εύχεται τη μη μείωση του ποσού αποζημίωσης της Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Λοκρών με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για τη λειτουργία Γραφείου Ανταποκριτή Ο.Α.Ε.Δ., στον Δήμο Λοκρών εκτός εάν προκειμένου να μην σπάσουμε αυτή τη σύμβαση να δεχτούμε με 4.300,00 ευρώ...>>


Δηλαδή εκ των προτέρων και πριν προηγηθεί η όποια διαπραγμάτευση το Δ.Σ. εύχεται αλλά και δέχεται τα 4.300,00 ευρώ!!! Αν είναι δυνατόν... εύχονται!!! ...και ταυτόχρονα δείχνουν ξεκάθαρα στην απόφαση την διάθεσή τους να αποδεχτούν τη μείωση του ποσού!!!  


Αυτή είναι η πυγμή με την οποία ο Κος Λιόλιος διεκδικεί τα δικαιώματα μας και τις υπηρεσίες μας που αξίζουμε; Έτσι διαπραγματευόταν και για τους αγρότες; Αν δεν μπορούν στο δήμο να διαπραγματευτούν, να αντεπεξέλθουν και να δώσουν λύσεις για μικρά προβλήματα (μικρού κόστους) όπως αυτό, στα μεγάλα τι θα κάνουν;

Όσες υπηρεσίες έφεραν οι προηγούμενοι δήμαρχοι στην Αταλάντη προς εξυπηρέτηση όλων των Λοκρών πολιτών η σημερινή δημοτική αρχή θα τις διώξει από την ανικανότητα της να διαπραγματευτεί και το ελάχιστο.  

Δείτε όλο το κείμενο της απόφασης του Δ.Σ. Λοκρών:

Από το αριθμ. 20-28/9/2011 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών, που περιλαμβάνει την αριθμ. 20/363/2011 απόφασή του.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΟΚΡΩΝ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ    ΑΠΟΝΤΑ

...Στην Αταλάντη και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00μ.μ. συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών, ύστερα από την αριθμ. 18140/23-9-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτού, η οποία επιδόθηκε σε κάθε Σύμβουλο σύμφωνα με το άρθρο 67 του N 3852/2010 και αφού βρέθηκε απαρτία των παρόντων μελών ( 23 ) σε σύνολο ( 25 ) κηρύχθηκε από τον κ. Πρόεδρο η έναρξη της συνεδρίασης, στην οποία παρόν ήταν και ο υπάλληλος του Δήμου, Βασίλειος Λιάρτης για την τήρηση των πρακτικών της συνεδρίασης, των προς συζήτηση κατά σειρά παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 2ο: Προγραμματική Σύμβαση Ανταποκριτών Ο.Α.Ε.Δ.

Ο Πρόεδρος ερχόμενος στο 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί «Προγραμματικής Σύμβασης Ανταποκριτών Ο.Α.Ε.Δ», έδωσε το λόγο στον Κο Δήμαρχο, ο οποίος είπε τα εξής: <<Είναι υποχρέωση μας για να πάρουμε κάποια χρήματα από την συγκεκριμένη Υπηρεσία για την παροχή Υπηρεσιών προς τους πολίτες του Δήμου Λοκρών και την καλύτερη εξυπηρέτηση και για πληροφορίες για άλλα θέματα, να αναλάβουμε μια πρωτοβουλία.
Μειώνεται βέβαια η αποζημίωση από 5.300,00 ευρώ σε 4.300,00 ευρώ, πρέπει να το κάνουμε είμαστε σε μία επαφή και μια αλληλογραφία με τον ΟΑΕΔ δεν νομίζω όμως έστω και αν γίνει η μείωση αυτή ο Δήμος να μην ζητήσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που υπάρχουν.
Πρόταση μου λοιπόν είναι να κάνουμε χωρίς να συζητήσουμε ποσό σήμερα αν με 4.300,00 ευρώ σήμερα προκειμένου να σπάσουμε αυτή τη σύμβαση να δεχτούμε με 4.300,00 ευρώ.
Με τον ΟΑΕΔ είμαστε σε μια διαρκή επικοινωνία , προσπαθούμε να κάνουμε κάποια άλλα πράγματα, διεκδικούμε να κάνουμε άλλα πράγματα με τον ΟΑΕΔ.>>

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ: <<Συμφωνούμε με την πρόταση με την διαφορά όμως ότι θα πρέπει να επιμένουμε στο ποσό που υπήρχε στο αρχικό ποσό Κε Δήμαρχε πρέπει να επιμένουμε διότι τους διαθέτουμε έναν ολόκληρο υπάλληλο για να κάνουν την δουλειά τους βέβαια γίνεται και η δουλειά των δημοτών συμφωνώ μαζί σας και ένα πάγιο αίτημα του Δήμου από την εποχή του Δημάρχου Λάμπρου Μπρεκουλάκη να γίνει ένα παράρτημα του ΟΑΕΔ στην Αταλάντη αυτό πρέπει να το επαναλάβουμε και να το τονίζουμε στην απόφαση μας.>>

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ: <<Εμείς δεν θα συμφωνήσουμε γιατί αυτός ο ΟΑΕΔ διαχειρίζεται λεφτά των εργαζομένων και δε τα διαθέτει για τούς ανέργους έχει ένα προσανατολισμό να στηρίζει μεγαλοεπιχειρηματίες και να παιδεύει τους άνεργους και να κατασπαλάει τα λεφτά των εργαζομένων. Εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε σαν αυτό τον ΟΑΕΔ και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την προγραμματική σύμβαση.>>

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο νά αποφασίσει σχετικά.Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Κου Δημάρχου και έλαβε υπόψη τις σχετικές διατάξεις και τις διατάξεις του αρθ. 225 του Ν 3436 ΔΚΚ , την παρ.7 του άρθρου 67 του Ν. 3852/10 , τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και το γεγονός ότι με την λειτουργία του ανωτέρω γραφείου ΟΑΕΔ εξυπηρετούνται οι δημότες και γενικότερα οι κάτοικοι της περιοχής έκανε διαλογική συζήτηση και,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Α) Εύχεται τη μη μείωση του ποσού αποζημίωσης της Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Λοκρών με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για τη λειτουργία Γραφείου Ανταποκριτή Ο.Α.Ε.Δ., στον Δήμο Λοκρών εκτός εάν προκειμένου να μην σπάσουμε αυτή τη σύμβαση να δεχτούμε με 4.300,00 ευρώ

Β) ένα πάγιο αίτημα του Δήμου, χρόνων να γίνει ένα παράρτημα του ΟΑΕΔ στην Αταλάντη.

Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες.

Κατά ψήφισαν οι Κοι Γ.Ρούσσης και Γ.Νυδριώτης

Η απόφαση αυτή έλαβε αυξ. αριθμό 20/363/2011
................................................................................................
Αφού τελείωσαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης λύεται η συνεδρίαση
Για τούτο συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται όπως ακολουθεί
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         ΤΑ ΜΕΛΗ
ΑΔΑ: 45ΟΠΩΛΤ-ΥΝ4

5 σχόλια:

  1. ΦΟΒΕΡΗ ΤΟΛΜΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ!
    ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ...
    ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΗΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ (ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ) ΑΠΑΤΟΥΝ (ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ).
    ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ. ΤΟ ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 13/10/2011.ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

    Όλοι εκείνοι οι εκπρόσωποι του λαού, οι άνθρωποι που αποκτούν θέσεις ευθύνης στην τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν υπόψη τους πως η εξουσία είναι ένας στίβος που δοκιμάζει τον άνθρωπο. Άκουσα την Εκπρόσωπο του Δημοτικού συμβουλίου να βάζει δίλλημα στον Δήμαρχο <<ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΛΑΡΚΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ (500.000 ευρώ) ΓΙΑΤΙ Η ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ -Δηλαδή εμένα την Γιάννα ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-φυσικά Ο Δήμαρχος δεν ενέδωσε στο δίλλημα που της έβαλε και της είπε να πάρει το φορτηγό που το παρκάρει παράνομα σε χώρο περιπάτου για τους Μαρτιναιους.
    Σίγουρα αυτό που ακούσαμε από τον Δήμαρχο είναι αντίσταση στο κακομαθημένο , την διαφθορά, την αδιαφάνεια, τη φαυλότητα.
    Για να έλθει το νέο όμως, η ρήξη ,δεν μπορεί να είναι μόνο με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, αλλά με τους συναλλασσόμενους πολίτες.
    Ας επιχειρήσομε να καταθέσομε κάποιες σκέψεις, ασφαλώς όχι τελικές καθώς η πορεία των πραγμάτων θα μας δώσει πολλά καινούργια προς αξιολόγηση στοιχεία.
    -Οι νέες αρχές έχουν μπροστά τους σημαντικά θέματα. Το μέγα ερώτημα – με βάση και τα προηγούμενα- είναι, με ποιους ανθρώπους θα ανοίξουν αυτά τα θέματα και, κυρίως, με ποιους θα τα αντιμετωπίσουν; Με ανθρώπους που υπηρετούν την Λαρκο; με ανθρώπους που δουλεύουν για την Λαρκο.
    Κι αν η απάντηση είναι, με αυτούς τους ανθρώπους που εξελέγησαν, μοιραία προκύπτει ένα ακόμη ερώτημα: πώς θα γίνει αυτό; Κι αυτός ο «θριαμβευτής» σύμβουλος τι θα επιδιώξει να κερδίσει από τη συμμετοχή του; Γιατί μη μου πείτε ότι ξαφνικά θυμήθηκε ότι έχει μια κοινωνική αποστολή και συμμετέχει για να βοηθήσει το σύνολο…
    ΑΙΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,(ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ¨ΚΟΙΜΑΤΑ") ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ "ΓΛΥΨΙΜΑΤΟΣ" ΤΟ ΛΙΟΛΙΟ. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ .....(ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου