Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ: Είναι απαράδεκτο να υφίστανται και να δημιουργούνται εκρηκτικά προβλήματα για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς


Επιστολή προς το Δήμαρχο Λοκρών κ. Νίκο Λιόλιο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Λοκρών κ. Ανδρέα Ζαΐμη απέστειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Λοκρών" για τα θέματα της παιδείας, των σχολικών συγκροτημάτων και των παιδικών σταθμών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Γιώργος Ρούσσης και κ. Γιώργος Νυδριώτης, αναφέρουν πως <<είναι απαράδεκτο να υφίστανται και να δημιουργούνται εκρηκτικά προβλήματα για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, γονείς>> και τονίζουν πως <<πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να γνωρίζει για να αποφασίσει, ώστε η πολιτεία, η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για να δοθούν λύσεις>>.

Στην επιστολή τους οι κύριοι Ρούσσης και Νυδριώτης αναφέρονται στα προβλήματα που συνεχίζουν να υφίστανται για το Νηπιαγωγείο Αταλάντης, το Γυμνάσιο- Λύκειο Λάρυμνας, το Δημοτικό Σχολείο Λάρυμνας, το Νηπιαγωγείο Λάρυμνας, τον παιδικό σταθμό Λάρυμνας, και τονίζουν πως η αναφορά σε αυτές τις μονάδες είναι ενδεικτική μόνο των προβλημάτων που υπάρχουν σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου. 
Καλούν δε τον Δήμαρχο κ. Λιόλιο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ο οποίος <<πρέπει να γνωρίζει καλύτερα>> όλων αυτά τα προβλήματα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, να δώσουν άμεσα τις λύσεις.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:




Λαϊκή Συσπείρωση                                                                         31/10/2011
Δήμου Λοκρών                                                                       
                                                  
                      Προς :
                                                                  Δήμαρχο Δήμου Λοκρών
                                                                        Πρόεδρο Δ.Σ Δήμου Λοκρών

   Κύριε Δήμαρχε, Πρόεδρε ,

 σε συνέχεια των ζητημάτων παιδείας – σχολικών συγκροτημάτων – παιδικών σταθμών που έχουμε θέσει στο Δ.Σ επανερχόμαστε και θέτουμε διάφορα ακόμα θέματα που υπάρχουν ζητώντας τη λύση τους, όχι μόνο γιατί είναι απαράδεκτο να υφίστανται και να δημιουργούνται εκρηκτικά προβλήματα για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και γιατί πιστεύουμε πως πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να γνωρίζει για να αποφασίσει, ώστε  η πολιτεία, η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για να δοθούν λύσεις.

Συγκεκριμένα:

1.      Στους παιδικούς σταθμούς η παρεχόμενη σίτιση δεν καλύπτει τις βασικές διατροφικές ανάγκες των παιδιών. Το κύριο μενού, το οποίο καθυστερημένα ξεκίνησε,  δεν προσφέρει καθόλου κόκκινο κρέας και ψάρι, παρά μόνο μια φορά τη βδομάδα κοτόπουλο. Ο παιδικός σταθμός Λάρυμνας στον  οποίο καλύπτονται  20 παιδία δεν έχει βοηθό βρεφονηπιοκόμου παρ’ ότι το ΝΠΔΔ αλλά και το Δ.Σ έχουμε αποφασίσει ανάλογη πρόσληψη, έχει ελλείψεις παιδαγωγικού υλικού και υπάρχουν χρέη προηγούμενων χρήσεων.

2.    Στο Νηπιαγωγείο Λάρυμνας ο προαύλιος χώρος είναι με χώμα και χρήζει έργου. Ο εξωτερικός χώρος στερείται αναλόγων παιχνιδιών και εσωτερικά υπάρχουν ελλείψεις παιδαγωγικού υλικού.

3.  Στο Δημοτικό Σχολείο Λάρυμνας, ο προαύλιος χώρος, λόγο κακής κατασκευής, καλύπτεται από λιμνάζοντα βροχόνερα, οι διάδρομοι, οι βεράντες είναι  εκτεθειμένοι στα βροχόνερα με αποτέλεσμα να έχουν γίνει κατά καιρούς τραυματισμοί μαθητών. Στο κλιμακοστάσιο απαιτείται το ήδη υπάρχον κιγκλίδωμα να επεκταθεί ως την οροφή. Στον προαύλιο χώρο απαιτείται η κατασκευή υπόστεγου για την προστασία των μαθητών απο βροχή και ήλιο, καθώς και μιας ειδικής, ξεχωριστής, αίθουσας για το μάθημα της μουσικής ώστε να αποφευχθεί η ενόχληση στις διπλανές αίθουσες διδασκαλίας. Στο διπλανό κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου του οποίου η αίθουσα χρησιμοποιείται για σχολικές εκδηλώσεις χρειάζεται η κατασκευή μιας στερεής θεατρικής σκηνής.

4.  Στο Γυμνάσιο- Λύκειο Λάρυμνας σε δυο αίθουσες χρειάζεται να τοποθετηθούν πλακάκια, να καλυφθούν ελλείψεις αθλητικού υλικού καθώς εκπαιδευτικού και τεχνικού υλικού (προτζέκτορες, εκτυπωτές κ.α).

5.   Στο Νηπιαγωγείο Αταλάντης, το οποίο λειτουργεί και ως ολοήμερο, μέχρι πέρυσι υπήρχαν τέσσερις νηπιαγωγοί, φέτος υπάρχουν μόνο τρεις, εκ των οποίων ο ένας καλύπτει το ολοήμερο και οι άλλοι δύο τμήματα των 25 και πλέον νηπίων.

Κύριε Δήμαρχε, εκτός των γενικών και των προαναφερόμενων σίγουρα υπάρχουν και άλλα επιμέρους σοβαρά προβλήματα στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες, τα οποία ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος πρέπει να γνωρίζει καλύτερα, εμείς δεν τα υποτιμάμε και απαιτούμε την λύση τους.


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
                                                                                     Γ. Ρούσσης
                                                                                         Γ. Νυδριώτης

1 σχόλιο:

  1. ΕΛΑ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ...
    ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΕΧΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου