Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ερώτηση Σταϊκούρα προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την κατάργηση της Λιμενικής Αρχής Γλύφας


Ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας-ΝΔ και Αναπλ. Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας-ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε σήμερα, 13/3/2012 Ερώτηση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την κατάργηση της Λιμενικής Αρχής Γλύφας στο Ν. Φθιώτιδας. 

Ειδικότερα, αναφέρει στην Ερώτησή του:

«Σύμφωνα με πληροφορίες, με πρόσφατη υπηρεσιακή εισηγητική έκθεση του Λιμενικού Σώματος δρομολογείται, εν μέσω άλλων παρεμβάσεων, η κατάργηση της Λιμενικής Αρχής Γλύφας και η αντικατάστασή της με Λιμενικό Φυλάκιο, το οποίο θα υπάγεται στο Λιμεναρχείο Στυλίδας και θα λειτουργεί τους θερινούς μήνες με αντίστοιχη εποχιακή επάνδρωσή του.

Πέραν των ήδη γνωστών στο Υπουργείο ιδιαιτεροτήτων της περιοχής που η εν λόγω Λιμενική Αρχή εξυπηρετεί (π.χ. τουρισμός–πορθμείο, περιβάλλον, αλιεία–ιχθυοκαλλιέργεια, μοναδική δημόσια υπηρεσία στην περιοχή κ.ά.) επισημαίνονται, επιπρόσθετα, και οι εξής παράμετροι οι οποίοι καθιστούν σκόπιμη επεναξέτασης την δρομολογημένη, όπως φαίνεται, κατάργηση της Λιμενικής Αρχής Γλύφας:

1.       Επίκειται η ολοκλήρωση–αποπεράτωση δημοσίων έργων υποδομής και υποστήριξης της πορθμειακής ζεύξης (όπως π.χ. η τοπική οδός σύνδεσης της Γλύφας με τον κόμβο του οδικού άξονα ΠΑΘΕ στην Πελασγία και ο επιβατικός λιμένας ενιαίας προβλήτας Γλύφας).

2.      Η εξοικονόμηση πόρων θα αντισταθμιστεί πλήρως και πολλαπλάσια από τις αυξημένες λειτουργικές δαπάνες (καύσιμα, ανταλλακτικά, όχημα, σκάφος) που θα προκύψουν από την καθημερινή μετακίνηση, λόγω φόρτου εργασίας τους θερινούς μήνες, προσωπικού και μέσων από και προς την Λιμενική Αρχή υπαγωγής (Στυλίδα).

Κατόπιν τούτων, ο κ. Σταϊκούρας ερωτά το Υπουργείο α) εάν υπάρχει ανάλυση κόστους–οφέλους για την εν λόγω πρωτοβουλία, β) τί προβλέπεται από την σχετική υπηρεσιακή εισηγητική έκθεση του Λιμενικού Σώματος για αντίστοιχες Λιμενικές Αρχές όμορων Νομών και συγκεκριμένα πόσες διατηρούνται και ποιες καταργούνται.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου