Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Καμένα Βούρλα: ...Ποια δημόσια υγεία μας ετοιμάζουν...


Κύριε Αρχισυντάκτη
   Καταλαβαίνουμε σήμερα ότι δεν έχει σημασία που και για ποιους λόγους έχει χτιστεί το Κέντρο Υγείας, αλλά αν τον επόμενο καιρό θα μπορεί να παρέχει δημόσια υγεία στο λαό και να δικαιολογήσει το 1.200.000 ευρώ που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι πολίτες. Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι η μείωση των μονάδων υγείας στο δήμο μας με την κατάργηση των ιατρείων του ΙΚΑ. Οι ασφαλισμένοι δηλαδή, θα υποχρεωθούν ή να πηγαίνουν στη Λαμία ή στην Αταλάντη. Γι αυτό ήταν απαραίτητο και ο Καποδιστριακός δήμος αλλά και ο Καλλικρατικός δήμος να έχουν αξιοποιήσει το Κέντρο Υγείας απαιτώντας ο κάθε πολίτης του δήμου μας να μπορεί να επισκέπτεται δωρεάν το Κέντρο Υγείας του δήμου μας, με την εξασφάλιση καθημερινής δημοτικής συγκοινωνίας.
  Ακούσατε καμία διαμαρτυρία από τους βουλευτές ή το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας;

   Μέσα στα πλαίσια αυτά βγήκε και ο Πρόεδρος του νοσοκομείου Λαμίας και μας είπε ότι έχει κάνει πρόταση το Κέντρο Υγείας να λειτουργήσει στα πλαίσια του ΕΟΠΠΥ μαζί με ιδιώτες γιατρούς. Δηλαδή τι μας είπε ο κος Αγκουράς:  Αν θεωρήσουμε ότι κάθε γιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΠΥ μπορεί να δει μέχρι 200 εξεταζόμενους το μήνα, και διαιρέσουμε δια 30 ημέρες αναλογούν 6-7 εξεταζόμενοι δωρεάν  τη μέρα, ενώ  οι υπόλοιποι  θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν 20€ ακόμη και για να γράψουν τα φάρμακά τους. Και αν προσθέσουμε το χαράτσι των 5€ που πληρώνουν  οι εξεταζόμενοι στο Κέντρο Υγείας και 10€ το ταξί πήγαινε έλα, καταλαβαίνετε ποια δημόσια υγεία μας ετοιμάζουν. Γι αυτό λοιπόν τους τα επιστρέφουμε. Πρέπει να διεκδικήσουμε σήμερα να μην καταργηθούν τα ιατρεία του ΙΚΑ  και τα αγροτικά ιατρεία στο δήμο μας και επίσης να έχουμε πλήρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας με δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, με μόνιμους γιατρούς. Καμία επιχειρηματικότητα στο χώρο της υγείας!!

Γιάννης Φραγκούλης
Καμένα Βούρλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου