Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Γιατί Νέα Δημοκρατία;


Γιατί Νέα Δημοκρατία; Επειδή είναι το κόμμα που εγγυάται την παραμονή στην Ευρωζώνη, που πιστεύει στην Ευρώπη, γι' αυτό και μπορεί.
Μόνο εντός της Ευρώπης και με νέους συχετισμούς θα μπορέσει η Ελλάδα να ξαναχαράξει πορεία. Μια πορεία ανάπτυξης, με θεμέλια βάση ένα υπερσύγχρονο και μοντέρνο κράτος. Επειδή η Ευρώπη είναι η μόνη προοπτική για τη χώρα και όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο είναι ασυγχώρητοι λαϊκιστές.
Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να μειώσει άμεσα και δραστικά τον δημόσιο τομέα, με διαφάνεια και αξιοκρατία: για να αποκτήσουμε ένα μικρό, ευέλικτο επιτελικό κράτος, χωρίς τις "φιοριτούρες" -άχρηστες υπηρεσίες και οργανισμούς- απόρροια μιας ξεπερασμένης πια αντίληψης για το κράτος.
Το φιλελεύθερο κόμμα μπορεί να συμμαζέψει τις συντεχνείες και τα συνδικάτα, που ταλαιπωρούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, έχοντας χρόνια τώρα ξεστρατίσει από τον σκοπό τους: την ενίσχυση των εργαζομένων, των παραγωγικών δομών της χώρας και της οικονομικής της ανάπτυξης.
Πρέπει να πάψουν να εξυπηρετούν σκοπιμότητες, με ηγεσίες δέσμιες των προνομίων τους.
Να πάψουν να πλήττουν την εικόνα της χώρας και να αποπροσανατολίζουν την πλειοψηφία των πολιτών από τους πραγματικούς στόχους: τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ, που για δεκαετίες λειτουργούσαν ως στρατόπεδα κομματικών στρατών και σιτίζονταν από τον ελληνικό λαό, μέσω των φόρων.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που μπορεί να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, επειδή πιστεύει στην ελεύθερη αγορά, την επιχειρηματικότητα και δεν τη στοχοποιεί.
Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει σήμερα να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά της ανθρώπους με προσόντα, εμπειρίες, γνώσεις και ικανότητες. 
Πρέπει να διακόψει την αλυσίδα των κληρονόμων, των πολιτικών "μαγαζιών" και των, κατά γενική ομολογία, μετριότατων και ανίκανων αυλικών τους, που τους χειρίζονται με καταστροφικά αποτελέσματα.
Να συμπεριλάβει περισσότερους τεχνοκράτες, ικανούς επαγγελματίες και λιγότερους ανεπάγγελτους, πολιτικάντηδες άλλων εποχών που έζησαν ή ζουν από την πολιτική.

3 σχόλια:

  1. plaka mas kanetai.......ta pisteuetai ola auta????
    pou pigate kai psifisate to mnimonio 2 pou einai i katastrofi mas......poso ma poso param8i poulate...kali tixi stis ekloges alla 8a pate Α Π Α Τ Η ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα ανοιχτά της απελπισίας, φυσάνε οι άνεμοι των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ και επιβεβαιώνουν τη βαθειά κρίση του πολιτικού συστήματος. Το ΠΑΣΟΚ με το λεφτά υπάρχουν και η ΝΔ με την αντιμνημονιακή πολιτική που έγινε μνημονιακή μέσα σε ένα 24ωρο κάνοντας την θεαματικότερη κολοτούμπα των τελευταίων ετών μπροστά στα μάτια του εμβρόντητου Έλληνα, κλείνει σιγά σιγά τον κύκλο της η μεταπολίτευση. Στα σπίτια, στα καφενεία, στους δρόμους, στις πλατείες όλης της χώρας, ακούγονται ποδοβολητά και βρυχηθμοί.
      Γραφεί ο Α. Σικελιανός , Τι καρτερείς ακόμα τάχα δικαιοκρίτη;

      Διαγραφή
  2. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
    Κ.Μπρεκουλακη......τα ψέματα τελείωσαν ο λαός ξύπνησε και σας πήραμε χαμπάρι ήμουν ένας από τους ποιο φανατικούς οπαδούς του κώματος σας .. κοιμόμουνα με τα τσαρούχια επί 25 και χρονιά, τώρα θα σας μαυρίσω με όλη μου την ψυχή και με όλες μου τις δυνάμεις θα σας πολεμήσω για να μην ΞΑΝΑΒΓΕΊΤΕ και καταστρέψετε το μέλλον των παιδιών μου που είδη το έχετε κάνει ... είστε προδότες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου