Οι αλλαγές που συντελέστηκαν στη χώρα τα τελευταία δυο χρόνια, είναι τόσο μεγάλες που ανέτρεψαν τον τρόπο ζωής των Ελλήνων και τη δομή της ελληνικής κοινωνίας.
Η Ελλάδα βρισκόταν για τέσσερις δεκαετίες σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και για μια δεκαετία σε εκτροχιασμό των οικογενειακών προϋπολογισμών.
Το κράτος πλήρωνε με δανεικά για δημόσια έργα και προμήθειες πολλές φορές πάνω από το κόστος τους και προσελάμβανε χιλιάδες εργαζομένους χωρίς απόδοση για το κοινωνικό σύνολο.
Το πολιτικό σύστημα αναπαραγόταν χάρη στο πελατειακό σύστημα διαπλοκής με τους εργολάβους – προμηθευτές και τις στρατιές των προσλήψεων. Ο ανεξέλεγκτος δανεισμός των νοικοκυριών εκτίναξε τις τιμές και αύξησε την κατανάλωση πάνω από τις πραγματικές δυνατότητες.
Οι έλληνες εργαζόμενοι πληρώνονταν περισσότερο από την παραγωγικότητα τους και κατανάλωναν περισσότερο κι από τις αμοιβές τους. Η χώρα ζούσε με διπλά ελλείμματα, δημοσιονομικό και παραγωγικό – εμπορικό για πάρα πολλά χρόνια. Αντίδραση καμία, είτε δεν ήξεραν είτε βολεύονταν. Η κρίση του 2008 σάρωσε το σαθρό παραγωγικό μοντέλο των υπηρεσιών με ανακύκλωση δανεικού χρήματος και ανέδειξε την επενδυτική, αποταμιευτική, παραγωγική, εξαγωγική και δημοσιονομική γύμνια μας.
Ο λαός θεώρησε πως φταίνε οι πολιτικοί και οι ξένοι που τους ξύπνησαν από τον λήθαργο του καταναλωτικού παροξυσμού. Οι πολιτικοί αντάλλαξαν τις ευθύνες μεταξύ τους και στο τέλος, από κοινού, τα δύο κυβερνητικά κόμματα της μεταπολίτευσης ανέλαβαν να διορθώσουν το κακό που έκαναν, χωρίς όμως να έχουν αλλάξει τη φιλοσοφία και το στελεχιακό τους δυναμικό. Η Αριστερά, πολυδιασπασμένη και σε πλήρη ασυνεννοησία μεταξύ της, χάνει την ευκαιρία να αρθρώσει υπεύθυνο πολιτικό λόγο και πρόταση για τη χώρα, περιοριζόμενη σε πλήρη απόρριψη κάθε πρότασης, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό τα δυο κυβερνητικά κόμματα να διατείνονται πως είναι οι μόνες δυνάμεις που έχουν ρεαλιστική πρόταση για τη χώρα, δηλαδή την πρόταση της Τρόικας, η οποία αντιμετωπίζει την Ελλάδα αφενός με αίσθημα τιμωρίας για τα λάθη της και αφετέρου με την επιλογή να την διασώσει με τον τρόπο που αυτή αντιλαμβάνεται, χωρίς να την ενδιαφέρουν οι ιδιαιτερότητες της.
Η Ελλάδα αλλάζει. Οι κακές νοοτροπίες του ωχαδερφισμού και της αδιαφορίας για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος μπαίνουν στην άκρη. Η κουλτούρα του Έλληνα αλλάζει. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Η επιλεκτικότητα για τις δουλείες γραφείου υποχωρεί και πολλοί νέοι επιστρέφουν σε αγροτικές και χειρονακτικές εργασίες που είχαν αναλάβει αποκλειστικά αλλοδαποί και μεσήλικες Έλληνες.
Οι δημόσιες και ιδιωτικές συζητήσεις προσπέρασαν το lifestyle των διασημοτήτων και εμβαθύνουν σε αναλύσεις για τις αξίες, τη ζωή και την καθημερινότητα του απλού πολίτη. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι να αλλάξει η παιδεία μας, ώστε να αλλάξει η αντίληψη μας για την προσωπική στάση ζωής και την αξιολόγηση των πεπραγμένων των δημόσιων προσώπων.
Ο σεβασμός στους νόμους και τους θεσμούς, η αξιοκρατία, η εργατικότητα, η διαφάνεια, η υπευθυνότητα, η αλληλεγγύη, η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να αλλάξει η Ελλάδα. Η Ελλάδα, αν και στην προσπάθεια της αυτή παραγνώρισε τις επιπτώσεις στους ασθενέστερους, έκανε τα τελευταία 2 χρόνια πολύ σημαντικά βήματα: μεταξύ άλλων έβαλε τις βάσεις για δημοσιονομικό και εμπορικό ισοζύγιο, περιόρισε τη σπατάλη στο δημόσιο χρήμα, απελευθέρωσε κλειστά επαγγέλματα, βελτίωσε το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα, τόνωσε την ανταγωνιστικότητα και εξάλειψε πολλές παραγωγικές στρεβλώσεις.
Τα αποτελέσματα των κινήσεων αυτών δεν έχουν φανεί ακόμη, καθώς ο φόβος της στάσης πληρωμών και της εξόδου από την Ευρωζώνη, εκτόξευσαν την αβεβαιότητα και περιόρισαν τις επενδυτικές και καταναλωτικές αποφάσεις. Με την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή του 2ου Μνημονίου, η Ελλάδα κερδίζει χρόνο και απομακρύνει τους κίνδυνους της χρεωκοπίας και της δραχμής.
Η επίτευξη των στόχων του Μνημονίου δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο ακόμη και αν υπάρξουν αποκλίσεις, δεδομένου ότι αυτές θα αφορούν και τις υπόλοιπες χώρες που εξαρτώνται δανειακά από την Τρόικα, η Ελλάδα θα αναχρηματοδοτηθεί. Η εμπλοκή της Τρόικας στη διάσωση της Ελλάδας και των υπολοίπων χωρών είναι πλέον τόσο μεγάλη που δεν είναι εύκολη η εγκατάλειψη του σχεδίου διάσωσης και αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.
Η Ευρωζώνη μετά το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας θα μπορέσει να εκδώσει Ευρωομόλογο και θα αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο την ΕΚΤ για φθηνό δανεισμό. Οι καταστροφικές δηλώσεις και εκτιμήσεις θα απαξιωθούν στην πράξη. Η Ευρώπη και η Ελλάδα θα βγουν από την κρίση. Η επόμενη μέρα δεν θα είναι ίδια. Η κατανάλωση θα έχει περιοριστεί και πολλοί θα είναι αυτοί που θα χρειάζονται την αρωγή του κράτους, ωστόσο θα έχουν μπει οι βάσεις για να περάσουμε από την ανάπτυξη της κατανάλωσης και του δανεικού χρήματος στην ανάπτυξη της παραγωγής και των επενδύσεων.
Σε όρους πραγματικής παραγωγής και απόδοσης ο νεοέλληνας δεν ήταν πιο πλούσιος το 2008, ήταν αγοραστής προϊόντων άλλων λαών σε υψηλές τιμές, υποθηκεύοντας τα μελλοντικά εισοδήματα του. Σε όρους πραγματικής παραγωγής και απόδοσης ο νεοέλληνας δεν είναι πιο φτωχός από το 2008, καλείται να ξεπληρώσει με θυσίες και κόστος την κακοδιαχείριση δεκαετιών. Ο Έλληνας του αύριο, χωρίς δικαιολογίες του τύπου «δεν ήξερα» ή «δεν κατάλαβα» μπορεί να ζήσει μ’ αυτά που παράγει, αυξάνοντας αυτά που παράγει.
Θανάσης Ζεκεντές
Οικονομολόγος MSc
ΤΟ ΒΗΜΑ
Αγαπητέ Θανάση,είναι γνωστό οτι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη απο το ψέμα,το ίδιο και η παραποίηση της αλήθειας.Στα δυο χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έπαψε να λειτουργεί η δημοκρατία,με την βοήθεια πρέπει να αναγνωρίσω της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.Το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο καθώς και η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ούτε τη χώρα έσωσε ούτε τους Ελληνες. Εσωσε τους Τραπεζίτες και τους διεθνείς τοκογλύφους, κρέμασε την Πατρίδα μας στα Ευρωπαικά τσιγγέλια (με το Αγγλικό δίκαιο),και έτσι οι επόμενες γενιές στην πατρίδα κανένα μέλλων δεν έχουν.Οι Γερμανοί θα παρουν την ενέργεια,οι Αμερικάνοι τους υδρογονάνθρακες,ο Τούρκος επενδυτής που θα αγοράσει μετοχες της ΑΤΕ την αγροτική γή κ.ο.κ, Εκείνο όμως περισσότερο που με προβληματίζει απο το άρθρο σου είναι που έμμεσα στηρίζεις την ασκούμενη πολιτική.Θανάση πές μου αλήθεια,αν το βράδυ σου έκλεβα το σπίτι,αύριο θα μου έδινες τα κλειδιά του να στο φυλάξω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως ζητάς απο τους πολίτες να εμπιτευτούν αυτούς που πρόδωσαν τα όνειρά μας;
Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έκλεισαν τον ιστορικό τους κύκλο και πρέπει να διαλυθούν, τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν ρόλο στην πορεία της χώρα πρέπει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να πάνε στα σπίτια τους.Τα ΖΟΜΠΙ δεν έχουν θέση ανάμεσα στους πολίτες που θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα.Ο Ελληνικός λαός Θανάση έγραψε ιστορία με τα ΟΧΙ του.Και το τελευαίο μεγάλο ΟΧΙ ήταν του αείμνηστου Προέδρου ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, οταν ο ΓΑΠ έλεγε ΝΑΙ.
Με εκτίμηση
Κυριάκου Κυριάκος
τεως μέλος ΠΑΣΟΚ
ΤΟ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ) ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΩΝ ΠΡΑΣΙΦΡΟΥΡΟΙ, ΠΟΥ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΕΤΡΩΓΑΝ" ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ, ΚΤΛ) ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ "ΚΙΝΕΖΟΥΣ"...
ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΖΤΗΤΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΔΩ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ "ΔΟΥΛΕΙΑ" 27 ΕΤΩΝ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΈΛΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ...
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ 27 ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΨΉΦΩΝ.
ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΩ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ;
ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;
ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΔΙΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ;
ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΔΙΝΕ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ;
ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ;
ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ;
ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΓΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ... ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΑΜΟΙΒΗΣ...
ΠΚ
Στο αύριο που έρχεται, ο ένας δεξιά, ο άλλος ζερβά, κοιτάζοντας λοξά και πίσω τους, με φόβο θα τρυπώσουν, σαν οχτροί όπου μπορεί ο καθένας τους .
ΔιαγραφήΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ή ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.
ΑπάντησηΔιαγραφή(ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ, ΛΙΟΛΙΟΣ... ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ... ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ... ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ...)
ΡΕ...ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ...
Εχουν αξία τα γραφόμενά μας οταν είναι επώνυμα,διαφορετικά είναι λάσπη στον ανεμιστήρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΝΩ ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΕΣ Π@@@ΡΙΕΣ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ... ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΘΥΜΑΣΑΙ...
Διαγραφήkyrie kyriakou eixate pote politikh thesh? vs sdoe mpikate me ta prosonta sas, ptixia as poume?
Διαγραφή"Οι έλληνες εργαζόμενοι πληρώνονταν περισσότερο από την παραγωγικότητα τους ......"
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .. ΤΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΝΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ, ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ....ΚΛΠ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ..... ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ... (ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ)
ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ Η ΕΡΓΑΤΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠ΄ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.
ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
ΝΑΙ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΑΜΟΙΒΟΤΑΝ, ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ (ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΔΙΕΥΘ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΠΔΔ, ΚΛΠ....) ΚΑΙ ΠΟΥ ΖΕΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΣΠΙΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.
ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ ΠΟΥ ΧΑΡΗ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΟΙ ΣΠΕΚΟΥΛΑΔΟΡΟΙ ΤΩΝ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΙΤΣΑ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΙΝΕΙ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΡΛΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΠΕΚΟΥΛΑΔΟΡΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΖΕΚΕΝΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟΨΗ.
ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΤΙΘΑΣΣΑ ΝΙΑΤΑ. ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΛΙΚΙΑ. ΣΕΒΑΣΜΟΣ.
Στην πραγματικότητα η διαφορά μεταξύ του πάτου και της κορυφής δεν είναι Καμία. Για να φτάσεις όμως στην κορυφή πρέπει να πιάσεις πάτο πρώτα. Αυτό είναι το κλίμα αυτής της εποχής φοβισμένοι και τρομοκρατημένοι, σε βαριάς μορφής κατάθλιψη τελούντες αδιάφοροι οι περισσότεροι Έλληνες, έχοντες εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια συμβολής στην ανάκαμψη• Με τις εκάστοτε παραπαίουσες πολιτικές ηγεσίες που κυβέρνησαν τον τόπο και τις ανεύθυνες λαϊκίζουσες παρατάξεις αντιμετωπίζουμε τώρα τις παρενέργειες του ρουσφετιού , Γι αυτό και η απαξιωτική στάση όλων των πολιτών. Φτάσαμε στον πάτο σίγουρα ? Το μυστικό της ανόδου του Thomas Moore είναι η τόλμη θα τολμήσουν οι πολίτες σίγουρα όχι όμως με τους Δεινόσαυρους πολιτικούς που υποθήκευσαν την χώρα λαϊκίζοντας κτίζοντας την σαθρή οικονομική κατάσταση στις πλάτες του καθενός πολίτη ανατρέποντας συγχρόνως την δομή της ελληνικής κοινωνίας .
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν θα γεινουμε παγκλατεσ και θα δουλεβουμε τσαπα τοτε να μασ πει πειοσ εφτεγαι ο κιρεοσ Ζεκετεσ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαλιά συνήθεια να απαντάμε σε άλλο ερώτημα απ αυτό που κάποιος θέτει.
ΑπάντησηΔιαγραφήο Θανάσης , όπως και ο καθείς έχει δικαίωμα να θέτει ερωτήματα .
Η δίκη προθέσεων είναι κατάλοιπο μιας άλλης εποχής που πέρασε ή θα αναγκαστεί να περάσει οριστικά.
Πολλά τα συναισθήματα που κανονάρχησαν τις απόψεις μας το τελευταίο διάστημα. Κλάψαμε αρκετά μια νεκρή πια εποχή , καιρός τα συναισθήματα να δώσουν τη θέση τους στη Λογική . Και όπως είπε και ο ποιητής , Τίτος Πατρίκιος , που ρωτήθηκε αν λυπάται για τη σημερινή κατάσταση της χώρας και απάντησε «Τη λύπη ας την αφήσουμε για τις προσωπικές μας υποθέσεις. Για την Ελλάδα παραμένω πεισματικά αισιόδοξος».