Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΤτΕ: Σε ειδική εκκαθάριση η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας και δύο ακόμη συνεταιριστικές τράπεζες


Την υπαγωγή των συνεταιριστικών τραπεζών Αχαϊκή Συν.Π.Ε., Λαμίας Συν.Π.Ε., Λέσβου-Λήμνου Συν.Π.Ε. στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει ο ν. 3601/2007, όπως τροποποιήθηκε από τον νόμο 4021/2011, έκρινε αναγκαία η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Η απόφαση αυτή ελήφθη, όπως σημειώνεται, αφού παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των αδυναμιών των εν λόγω τραπεζών, δεν κατέστη δυνατή η λήψη μέτρων που θα αποκαθιστούσαν τη βιωσιμότητά τους.
Οι άδειες των τριών συνεταιριστικών τραπεζών ανακλήθηκαν και οι τράπεζες αυτές τίθενται σε ειδική εκκαθάριση. Εκκαθαριστές ορίστηκαν οι κ.κ. Ιωάννης Γιαννίκος, Δημήτριος Πετράκογλου και Μιχαήλ Ανδριώτης, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με το άρθρο 63Δ του ν. 3601/2007 θα διενεργηθεί άμεσα η προβλεπόμενη σε αυτό διαδικασία για την εύρεση αναδόχου των καταθέσεων και τη μεταφορά τους σε άλλη τράπεζα. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπορικές τράπεζες με παρουσία στις συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.
Το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής θα ανακοινωθεί με νεότερο δελτίο τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Aντιδράσεις καταθετών και μεριδιούχων
Mετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν άργησαν να εκδηλωθούν και οι πρώτες αντιδράσεις. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κλίμα έντασης επικρατεί έξω από τα γραφεία της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας στην Πάτρα, όπου έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες καταθέτες και μεριδιούχοι για να εκφράσουν την αγωνία τους, αλλά και τη διαμαρτυρία τους, για την εκκαθάρισή της. Μάλιστα κάποιοι από τους συγκεντρωμένους επιχείρησαν να μπουν στην τράπεζα, χωρίς όμως επιτυχία.

4 σχόλια:

  1. Καιρός ήταν... Η Σ.Τ.Λ. -ήταν από καιρό γνωστό- πως είχε πρόβλημα ρευστότητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ Σ.Τ.Λ.ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ.ΤΩΡΑ ΞΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΕ.ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΘΟΣ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Σ.Τ.Λ.;
      ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ;
      ΦΟΒΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ... ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΕΡΘΗΚΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ.

      Διαγραφή
  3. Το ερώτημα είναι, τι θα γίνει με τα λεφτά μας και τα δάνεια μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου