Στα 9.502 άτομα (956 εργαζόμενοι στους δήμους) ανέρχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους στο πλαίσιο του νόμου περί εργασιακής εφεδρείας (Ν. 4024/2011), εκ των οποίων 7.545 κατόπιν υποβολής αίτησης παραίτησης. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος της εργασιακής εφεδρείας για 4.939 υπαλλήλους προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Ο Νόμος 4024/2011 εισήγαγε την εργασιακή εφεδρεία, την αυτοδίκαιη απόλυση και την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή αφορούν τις προαναφερόμενες κατηγορίες αποχωρήσεων, αλλά και τις αποχωρήσεις υπαλλήλων λόγω παραίτησης.
Σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνου Ρόβλια, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 5 Μαρτίου, τα στοιχεία αφορούν αποχωρήσεις υπαλλήλων από την 6.10.2011, ημερομηνία κατάθεσης προς ψήφιση στη Βουλή του νόμου για την εργασιακή εφεδρεία, την αυτοδίκαιη απόλυση και την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα έως την 27.11.2011, ημέρα μέχρι την οποία είχαν προθεσμία οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού να εκδώσουν τις απαιτούμενες διαπιστωτικές πράξεις για την εφαρμογή του νόμου.
Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία, στη συντριπτική πλειονότητα των 9.502 υπαλλήλων που έχουν αποχωρήσει, η υπαλληλική σχέση λύθηκε κατόπιν υποβολής αίτησης παραίτησης. Πρόκειται για 7.545 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι περισσότεροι εργάζονταν σε υπουργεία (4.135 υπάλληλοι). Ακολουθούν τα ΝΠΔΔ με 1.529 υπαλλήλους και οι δήμοι από τους οποίους παραιτήθηκαν 956 υπάλληλοι.
Όλα αυτά τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος είχε ζητήσει να ενημερωθεί για το συνολικό αριθμό των εφέδρων, που τέθηκαν στο περιθώριο και για το οικονομικό όφελος που προέκυψε για τον προϋπολογισμό από τη «σφαγή αυτή των στελεχών της διοίκησης», όπως υποστηρίζει.
Για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός του Κράτους πρέπει άμεσα να καταργηθεί ο μισός Δημόσιος τομέας ,είναι ο μόνος τρόπος για να σωθεί η Χώρα ,δυστυχώς ο τρόπος προσαρμογής πρέπει να είναι άμεσος, βίαιος και ακαριαίος. Το Δημόσιο είναι άχρηστο διότι αν και ακριβοπληρωμένο τόσα χρόνια δεν κατάφερε να ανεβάσει την ανταγωνιστικότητα της Χώρας, ενώ αντίθετα δημιούργησε πάμπολλα προβλήματα στους πολίτες που έπρεπε να υπηρετούσε. ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΛΟΣ. H έκφραση τα κεφάλια μέσα δημιουργεί εσωτερικό καταναγκασμό, άλλως ο στρουθοκαμηλισμός είναι ένα καλό άλλοθι για να προχωράει κανείς τρεκλίζοντας στη ζωή.
ΑπάντησηΔιαγραφή