Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Οι φετινές γιορτές και το 2013 να γίνουν περίοδος χαράς κι ελπίδας για το λαό


Πολλοί θα είναι φέτος οι μαθητές μας  που δεν θα τούς “φέρει δώρο ο Αι-Βασίλης”.

Πολλά θα είναι φέτος τα παιδιά που όχι μόνο δε θα κάνουν χριστουγεννιάτικη ή πρωτοχρονιάτικη γιορτή στο σπίτι, αλλά δεν θα έχουν καν θέρμανση.

Πολλά θα είναι φέτος τα παιδιά που θα απορούν γιατί η μάνα και ο πατέρας είναι στενοχωρημένοι, ενώ τα Χριστούγεννα υποτίθεται ότι είναι χαρούμενη γιορτή.

Πολλά θα είναι τα παιδιά, που θα περνάνε από τις στολισμένες πλατείες και θα εντυπωσιάζονται από τα χιλιάδες λαμπιόνια που αναβοσβήνουν, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που είναι στολισμένα, τα καρουζέλ και τα τραγούδια που ακούγονται, ενώ στο σπίτι τους είναι κομμένο το ρεύμα.

Πολλά θα είναι τα παιδιά που δεν θα τα βγάλουν οι γονείς τους στην Πλατεία Πάρκου της Λαμίας, επειδή δεν έχουν να διαθέσουν ούτε ένα ευρώ.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έχουμε χρέος απέναντι σε αυτά τα παιδιά, στα παιδιά μας.
  
Έχουμε το χρέος να μετατρέψουμε τα φετινά Χριστούγεννα και το 2013 σε περίοδο χαράς κι ελπίδας για όλο τα λαό.

Έχουμε το χρέος να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε αγώνα. Αγώνα για να απαλλαγούμε από όλα αυτά που μας στερούν το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή. Να απαλλαγούμε από τους καπιταλιστές που μας στερούν το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά, στην Υγεία, στην εκπαίδευση των παιδιών μας, στην ψυχαγωγία, στην ευτυχία, στη δημιουργία, στην ασφάλεια.

Έχουμε το χρέος να δώσουμε τη μάχη ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, όλοι οι κλάδοι μαζί, ώστε να μη χειροτερέψει άλλο η ζωή μας. Να δώσουμε τη μάχη, ώστε το μέλλον των παιδιών μας να μην είναι γραμμένο με το μελάνι της φτώχειας, της εξαθλίωσης και των πολέμων.

Έχουμε το χρέος να αγωνιστούμε, ώστε να διδαχτούν τα παιδιά μας, ότι δυνατός δεν είναι αυτός που έχει τα εργοστάσια και τις μηχανές, αλλά αυτός που τα δουλεύει. Να τους διδάξουμε, ότι αξιοπρέπεια δεν είναι να σκύβεις το κεφάλι στον εργοδότη σου, στον προϊστάμενό σου, αλλά να διεκδικείς τα δικαιώματά σου. Να τους διδάξουμε, ότι η “μαυρίλα” που ζούμε σήμερα δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να δώσει η ανθρωπότητα. Να τους διδάξουμε τις αξίες της συλλογικότητας και της συντροφικότητας, την αξία του αγώνα. Να τους διδάξουμε, ότι, αν όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι πάρουμε το τιμόνι της ζωής στα χέρια μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο, όπου κανένας άνθρωπος δε θα εκμεταλλεύεται τον άλλον.

Έχουμε το χρέος τις φετινές γιορτές και το 2013 να τις κάνουμε αφετηρία χαράς και ελπίδας. Να δώσουμε το μήνυμα ότι θα παλέψουμε, ώστε οι μαθητές μας και τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε έναν καλύτερο κόσμο.

Έχουμε καταλάβει όλοι το χρέος μας.
 Έχουμε σιγουρευτεί ότι η συνέχιση της πολιτικής του κεφαλαίου, της Ε.Ε.,
των κυβερνήσεών της και των επίδοξων διαδόχων τους είναι καταστροφική
για τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να συγκρουστούμε  με αυτούς που κάνουν κουμάντο στην κονωνία, ώστε να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας
σε βάρος των δικών τους συμφερόντων. 
Μένει, λοπόν, να το αποφασίσουμε και να το κάνουμε πράξη.
Κανείς άλλος δεν θα συγκρουστεί για χατήρι μας.

Ή ατέλειωτες θυσίες και μαύρες προοπτικές ή θυσίες  στον αγώνα
για οριστική λύση των προβλημάτων μας.  Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου