Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο συνάδελφός μας Τάκης Οικονόμου, μέλος της παράταξης των «Ανεξάρτητων» και εκλεγμένος στο Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδος, ξεκίνησε απεργία πείνας την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, μέσα στο εργοστάσιο. 

Καταγγέλλει το γκρέμισμα των εργασιακών δικαιωμάτων με τους μνημονιακούς νόμους και ταυτόχρονα τις μεγάλες περικοπές αποδοχών που επιχειρεί να επιβάλει ο Ε. Μυτιληναίος στο Αλουμίνιο. Περικοπές που εφόσον πραγματοποιηθούν θα έχουν δραματικές επιπτώσεις τόσο στους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι του Αλουμινίου δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν την οικονομική τους εξαθλίωση και την αβεβαιότητα για το μέλλον. Το Αλουμίνιο της Ελλάδας δεν είναι μια «ιδιωτική υπόθεση». Είναι μια βιομηχανία που χτίσθηκε σε εκτάσεις απαλλοτριωμένες από το Ελληνικό Δημόσιο, που εκμεταλλεύεται δωρεάν κοιτάσματα βωξίτη, που επιδοτήθηκε για δική του μονάδα ηλεκτροπαραγωγής και στη συνέχεια του επιτράπηκε να πουλάει το ρεύμα σε τιμή πολύ υψηλότερη από αυτή που το αγοράζει, που ευνοήθηκε με δημόσια έργα και με την γενικότερη ανοχή του κράτους και της τοπικής κοινωνίας. Και είναι ένας όμιλος που απέκτησε όλες τις εγκαταστάσεις με συμβολικό αντίτιμο, που χρησιμοποίησε το αποθεματικό και τις εκτάσεις του Αλουμινίου για να δημιουργήσει ένα ιδιωτικό ενεργειακό κέντρο, και που παρά την κρίση πραγματοποιεί μεγάλα κέρδη.

Δεν θα επιτρέψουμε στους μεγαλοεπιχειρηματίες να μας εξοντώνουν με το άλλοθι της κρίσης. Καλούμε όλους και όλες, τους συναδέλφους μας, το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων, τα Εργατικά Κέντρα και σωματεία εργαζομένων να συμπαρασταθούν στον Τάκη Οικονόμου. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν υποκύπτουμε. Το αποτέλεσμα κάθε αγώνα είναι καθοριστικό για κάθε εργαζόμενο, για κάθε άνεργο, για τον καθένα και την καθεμιά.
  

«Ανεξάρτητοι»

Σελίδα συμπαράστασης στο facebook


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο απεργό πείνας Τάκη Οικονόμου, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων ΕΝΩΣΗ του Αλουμινίου. Ο αγώνας του Τάκη Οικονόμου, ενάντια στα  μέτρα του μνημονίου που επιβάλλουν την αφαίμαξη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και ενάντια στις περικοπές που επιχειρεί να επιβάλλει ο όμιλος Μυτιληναίου, αφορά ολόκληρη την κοινωνία.
 Εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας γιατί  παρά τα κέρδη που σημειώνει ο όμιλος και παρά το γεγονός ότι εκμεταλλεύεται δωρεάν δημόσιο πλούτο και ευνοείται από την Πολιτεία, οι περικοπές που προωθεί  εκμεταλλευόμενος την κρίση θα έχουν οδυνηρές επιπτώσεις όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά στην ευρύτερη περιοχή. Καλούμε τους συνδικαλιστικούς και συλλογικούς φορείς, κάθε εργαζόμενο και άνεργο, να στηρίξουν  τον αγώνα του Τάκη Οικονόμου που είναι αγώνας όλων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου