Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΚΚΕ: ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


Η Ν.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ αναδημοσιεύει την ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για το ζήτημα :

«Εάν ήθελαν ο έλεγχος του "πόθεν έσχες" να είναι έστω και στοιχειωδώς ουσιαστικός τότε θα δέχονταν τις προτάσεις που επανειλημμένα κάνει το ΚΚΕ στη Βουλή:

·   Να γίνουν ονομαστικές οι ανώνυμες μετοχές των εταιρειών, οι τίτλοι του Δημοσίου και τα άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Σε διαφορετική περίπτωση, όσο οι τίτλοι αυτοί παραμένουν ανώνυμοι, κανένας πραγματικός έλεγχος περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να υπάρξει.

·   Να γίνεται έλεγχος στην εξαγωγή κεφαλαίων από τη χώρα.

·   Να καταργηθούν το φορολογικό, τραπεζικό, εμπορικό και επιχειρηματικό απόρρητο ώστε να μπορεί να γίνεται έστω και στοιχειωδώς έλεγχος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια της διαπλοκής.


Τέλος, επειδή έγινε προσπάθεια λαθροχειρίας σε διάφορες ιστοσελίδες σχετικά με περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών του ΚΚΕ Θ. Παφίλη και Σπ. Χαλβατζή, το ΚΚΕ κάνει γνωστό ότι «πέρα από την κατοικία τους, τα διάφορα αγροτεμάχια, άλλων μικρής και άλλων μηδαμινής αξίας, είναι προϊόντα κληρονομιάς, κάτι που ισχύει για χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, ιδιαίτερα όσων κατάγονται από την επαρχία».

Η  συγκεκριμένη πρόταση του ΚΚΕ κατατέθηκε ως πρόταση νόμου από το 2010 και ξανά αργότερα. Δεν υπερψηφίστηκε όμως από την πλειοψηφία της Βουλής ώστε να γίνει νόμος και να εφαρμοστεί.

Υποκρίνονται και κοροϊδεύουν το λαό, ρίχνοντάς του στάχτη στα μάτια με τα ετήσια ανούσια πόθεν έσχες τους.

  
ΛΑΜΙΑ                                                      12 - 12 - 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου