Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ…. ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ;

Του
Θεόδωρου Χειμάρα

3.500 αυτοκτονίες
1.500.000 εκ άνεργοι
3.000.000 εξαθλιωμένοι
120.000 νέοι, μετανάστες
486. 000 λουκέτα
2,5 χρόνια εθνικής κατάθλιψης

Ευτυχώς έχουμε  Ευρώπη….

Την ώρα που η ντόπια Τρόικα  της Συγκυβέρνησης  μεθόδευε τη διάλυση  των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του μόνου σταθερού πατριωτικού - αντιμνημονιακού  κόμματος, και ανυπόστατα δημοσιεύματα έβγαιναν στο φως, το πλούσιο οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα παραχωρούνταν άνευ όρων , οριστικώς και αμετακλήτως με ένα άνευ προηγουμένου ΦΕΚ με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα.

Συγκεκριμένα με το ΦΕΚ Α240/2012,  σελ. 5798  άρθρο 4.4  «…  η Ελλάδα ως δικαιούχο κράτος όπως και η Τράπεζα της Ελλάδας και το Τ. Χ. Σ. παραιτούνται αμετάκλητα και ανεπιφύλαχτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ιδίους και τα περιουσιακά τους στοιχεία….».  Επίσης με το άρθρο 4.1 και  4.2 σελ. 5797 του ίδιου ΦΕΚ  προβλέπεται ότι,  η παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης  θα διέπεται και θα ερμηνεύεται σύμφωνα με το Αγγλικό Δίκαιο, ενώ κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με την εγκυρότητα ερμηνείας και εκτέλεσης της παρούσας Σύμβασης θα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου  του Λουξεμβούργου. Μάλιστα με το άρθρο 4.3 ή Ελλάδα δέχεται αμετάκλητα την υπαγωγή στην αρμοδιότητα των ανωτέρω δικαστηρίων.


Με άλλα λόγια, αγαπητοί συμπολίτες, η Τρόικα αποκτά δικαίωμα κατάσχεσης κάθε περιουσιακού στοιχείου της χώρας, χωρίς  η Ελλάδα να μπορεί να επικαλεστεί το δικαίωμα της εθνικής κυριαρχίας. Ακίνητα  του ελληνικού δημοσίου, ΟΠΑΠ,  αεροδρόμια, οδικοί άξονες, λιμάνια, νερά , ΔΕΗ , αρχαιολογικοί χώροι, υδρογονάνθρακες  ξεπουλιούνται  έναντι πινακίου φακής, ενώ το επονείδιστο και επαχθές χρέος παραμένει.

 Και δεν φτάνει αυτό, αλλά μας δεσμεύουν στο μέλλον να μην μπορούμε να ανατρέψουμε την παρούσα σύμβαση,  που μετατρέπει την Ελλάδα από εθνικά κυρίαρχο κράτος σε προτεκτοράτο, παρά μόνο στο δικαστήριο του Λουξεμβούργου δηλ. στο δικό τους όργανο. Θυμάστε βέβαια προεκλογικά τον κ. Βενιζέλο να  δηλώνει ότι, αυτά που λέει ο κ. Καμμένος περί υπαγωγής της χώρας στο αγγλικό δίκαιο δεν ισχύουν. Έτσι εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και υπέκλεψαν την ψήφο του.

Και όμως με το άρθρο 8 της Συνθήκης της Λισσαβόνας (ισχύς από 1-4-2012) μπορούσαμε με 1 εκ. υπογραφές να κηρύξουμε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , σύμφωνα με την οποία η πληρωμή του επαχθούς χρέους παραμερίζεται και προηγούνται οι ανάγκες επιβίωσης και αξιοπρέπειας του ανθρώπου.  Γιατί δεν το κάνανε; Γιατί ο κ. Σαμαράς αφού είχε ένα τόσο σοβαρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρα του επέλεξε τη πολιτική της υποτέλειας και όχι της επαναδιαπραγμάτευσης που είχε υποσχεθεί προεκλογικά;

Την απάντηση την αφήνω στον ελληνικό λαό.
    
Θοδωρής Αντ. Χειμάρας
πρ.Βουλευτής Φθιώτιδας - Αναπληρωτής Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ανάπτυξης,  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, 
των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου