Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ωφελημένοι από την κατάργηση της Κυριακής αργίας θα είναι τα πολυκαταστήματα


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
& ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

    
Κάτω τα χέρια από τη κυριακάτικη αργία.
Να μην περάσει η απαίτηση των μονοπωλίων.
  
   Η συγκυβέρνηση επιχειρεί, επιστρατεύοντας και δόλια μέσα, να επιδεινώσει τις εργασιακές σχέσεις των εμποροϋπαλλήλων, με την επιβολή της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου και να επιταχύνει την καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων. Αποτελεί ξεδιάντροπο εμπαιγμό ο ισχυρισμός της ότι η απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων θα είναι προς όφελος των μικρών καταστηματαρχών. Τα μικρά καταστήματα τα κλείνει η κυριαρχία των μονοπωλίων στο εμπόριο και τη διανομή, η φτώχεια των εργαζομένων που εξαπλώνεται, η βαριά φορολογία και τα χαράτσια. Οι μεγάλοι ωφελημένοι από την κατάργηση της Κυριακής αργίας θα είναι τα πολυκαταστήματα. Η απελευθέρωση του ωραρίου πρέπει να ανησυχήσει όλους τους εργαζόμενους, καθώς η εφαρμογή της στον κλάδο του εμπορίου σηματοδοτεί προοπτικά την επέκτασή της και σε άλλους.

    Με αφορμή για άλλη μια χρονιά το ωράριο των εορτών ετοιμάζει νομοσχέδιο για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές με στόχο βεβαίως την εξόντωση και το πλήρες ξεζούμισμα χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων. Θέλουν εργαζόμενους, και μικρούς εμπόρους δούλους των πολυεθνικών γι’ αυτό θέλουν να «ξαναζωντανέψουν τα κέντρα των πόλεων», να τα παραδώσουν δηλαδή σε μεγάλες μονοπωλιακές μονάδες με εργαζόμενους χωρίς ωράρια, συλλογικές συμβάσεις και αυτοαπασχολούμενους χωρίς μαγαζιά.
    
    Τα αίολα επιχειρήματα περί εξυπηρέτησης των καταναλωτών έχουν καταρριφθεί εδώ και χρόνια από την ίδια τη ζωή, εφόσον και η ίδια η κυβέρνηση έχει στοιχεία ότι το 31% του λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχιας, αποτέλεσμα βέβαια των χρόνιων πολιτικών σκληρής λιτότητας και ξεζουμίσματος του Ελληνικού λαού.


Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Φθιώτιδας δηλώνει ξεκάθαρα την αντίθεση μας αλλά και ότι θα προχωρήσουμε σε όλες τις μορφές δράσης για να μην εφαρμοστεί η κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί αποτέλεσμα των δικών τους επιλογών και νόμων είναι τα σημερινά ωράρια.

Έχει ευθύνη ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί με τα απελευθερωμένα ωράρια και την απελευθερωμένη εργασιακή σχέση. Οι δυνάμεις του υπέγραψαν την κατάπτυστη συλλογική σύμβαση στο κλάδο που άνοιξε το δρόμο στις μειώσεις μισθών αλλά άνοιξε και την όρεξη στην εργοδοσία για να εξαπολύσει την επίθεση της.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον κλάδο να είναι σε επαγρύπνηση για να απαντήσουμε με κινητοποιήσεις στην απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης.
           
Το πάγιο αίτημα μας για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, και θα το διεκδικήσουμε αγωνιστικά.
    
   Καλούμε το κάθε συνάδελφο να είναι έτοιμος να απαντήσει μαζί με το σωματείο του σε αυτή την επίθεση.

Δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν με το ωράριο μας και με την ίδια μας τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου