Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Υιοθετήθηκε η πρόταση Κεδίκογλου - Γλυτώσαμε ένα επιπλέον χαράτσι


Υιοθετήθηκε η πρόταση του Συμεών Κεδίκογλου για αξιοποίηση του συστήματος της ΗΔΙΚΑ για ληξιαρχικές μεταβολές ασφαλισμένων.

Με την πρόταση του βουλευτή, οι πολίτες γλυτώνουν επιπλέον χαράτσι 50-60 ευρώ για κάθε ληξιαρχική πράξη και τα ασφαλιστικά ταμεία  πέντε εκατομμύρια ευρώ ετησίως, έξοδα που προβλέπονταν στον αρχικό σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας με το πρόγραμμα Αριάδνη.

Ο βουλευτής, έφερε με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή στις 2 Νοεμβρίου (διαβάστε εδώ την ερώτηση) την πρότασή του με την οποία υποδείκνυε την αξιοποίηση του συστήματος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) για τις ληξιαρχικές μεταβολές  των ασφαλισμένων και διασύνδεση με την κεντρική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών. Με αυτό τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιηθεί στα ΚΕΠ και στους Δήμους  η δωρεάν εφαρμογή του ΗΔΙΚΑ με αποτέλεσμα να γλυτώσουν οι ασφαλισμένοι ένα επιπλέον χαράτσι στους συμβολαιογράφους για τις μεταβολές ληξιαρχικών πράξεων.

Πράγματι, τελικώς το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε χθες ότι «η ΗΔΙΚΑ είναι έτοιμη να διασυνδεθεί από  1/1/2013 με την κεντρική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών για τις ληξιαρχικές μεταβολές στο πλαίσιο του δικτύου Αριάδνη».


Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική βάση (ΗΔΙΚΑ) θεσπίστηκε με τον νόμο 3863 και λειτούργησε τον Οκτώβριο του 2010 και αποτέλεσε την βάση για να καταγράψει το Δημόσιο τον αριθμό των συνταξιούχων τον Μάρτιο του 2011, οπότε και άρχισε ο έλεγχος για τις συντάξεις «μαϊμού» με θεαματικά ευρήματα που οδήγησαν σε μείωση της δαπάνης κατά 450 εκ. ευρώ το χρόνο!

Ο βουλευτής, όπως και το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του, εκφράζει την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή και θα συνεχίσει να συμβάλει με τις προτάσεις του σε όλες εκείνες τις κινήσεις προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της λειτουργίας της ενιαίας βάσης πληρωμών και ελέγχου των συντάξεων χωρίς καμιά επιβάρυνση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου