Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Κάτω τα χέρια απ’ την κυριακάτικη αργία!


Κανένα κατάστημα ανοιχτό στην Λαμία την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου!


Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει την κυριακάτικη αργία για τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες, στο εμπόριο. Σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  όλα τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ τα μικρά μαγαζιά (κάτω από 250 τ.μ. που δεν ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων) θα μπορούν να λειτουργούν όλες τις Κυριακές του χρόνου.
Προπομπός για να γενικευτεί αυτό το μέτρο, είναι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων δύο Κυριακές, αντί για μία όπως γινόταν μέχρι σήμερα, τις μέρες των γιορτών.
Οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι απλήρωτοι, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, που έχουν υποστεί δραματική μείωση των μισθών και συντάξεων τους, που πληρώνουν δυσβάστακτους φόρους και χαράτσια, χρόνο έχουνΧρήματα δεν έχουν, για να καταναλώσουν!!!...

Ο πραγματικός στόχος της πλήρους συμμόρφωσης στην οδηγία της ΕΕ που ορίζει την εργάσιμη βδομάδα των 7 ημερών και των 67 ωρών είναι η μετατροπή χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων σε σύγχρονους δούλους, εργαζόμενους-λάστιχο, απασχολήσιμους, που θα δουλεύουν όταν και όσο θέλει ο εργοδότης. Η παραβίαση κάθε έννοιας ελεύθερου χρόνου με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία τους, στην οικογενειακή, προσωπική και κοινωνική τους ζωή. Η μετατροπή τους σε εργαζόμενους χωρίς ωράριο, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα.
Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής αποτελεί, επίσης, μία ευθεία βολή και για τα μικρά καταστήματα και τους αυτοαπασχολούμενους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον ανελέητο ανταγωνισμό και θα οδηγηθούν στην καταστροφή και το κλείσιμο. Έτσι, θα έχουμε παραπέρα γιγάντωση της ανεργίας που θα πλήξει για άλλη μια φορά τα πιο ευπαθή στρώματα, γυναίκες και νέους, που κυρίως απασχολούνται στο χώρο του εμπορίου.
Και φυσικά, έτσι θα εξυπηρετείται ο βαθύτερος στόχος: η παραπέρα ανάπτυξη της κερδοφορίας του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου. Με το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων, το ξεζούμισμα των εργαζομένων, το ξαναμοίρασμα της αγοράς και την συγκέντρωση του τζίρου σε μια χούφτα εμπορικών κολοσσών, σύγχρονων εργασιακών κάτεργων.
Όχι στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής!
Στηρίζουμε την απεργία στο εμπόριο!
Καλούμε τους εμπόρους της Λαμίας να στηρίξουν την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου για κλειστά καταστήματα, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου