Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ημερίδα του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα και τους Αγρότες Επενδυτές


Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας διοργάνωσε χθες ανοιχτή συζήτηση, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, για τα θέματα που απασχολούν τους παραγωγούς ενέργειας φωτοβολταϊκών συστημάτων καθώς και για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει για τους αγρότες επενδυτές. 
  
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε  ο κος Μιχάλης Σμύρης, εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ για να αναλύσει τις ενέργειες και τις δράσεις που έχει αναπτύξει ο φορέας.
  
Πραγματοποιήθηκε συζήτηση και υπήρξαν τοποθετήσεις όλων των παρευρισκομένων κυρίως γύρω από το ζήτημα της επιβολής έκτακτης εισφοράς καθώς και της μείωσης του χρονικού περιθωρίου υλοποίησης της επένδυσης. 
    

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Α.Διαμαντάρας, κατά την τοποθέτησή του, επισήμανε τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την επιβολή των τελευταίων μέτρων, κάτι το οποίο δρα ανασταλτικά ως προς την υλοποίηση της επένδυσης και επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας & οργάνωσης κοινού μετώπου για την αναίρεση των συγκεκριμένων μέτρων. 

Ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ με τη σειρά του στάθηκε στο ιδιαίτερο κλιματολογικό περιβάλλον της χώρας για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών συστημάτων και στις προσπάθειες που έχουν γίνει για την ακύρωση της έκτακτης εισφοράς. 


Οι παρευρισκόμενοι καταδίκασαν τα επιβαλλόμενα μέτρα, τόνισαν ότι έχουν δημιουργηθεί προβλήματα με τα δάνεια που έχουν οι αγρότες επενδυτές από την Αγροτική Τράπεζα και δεν απέφυγαν να κάνουν λόγο για μαζικές κινητοποιήσεις για το ζήτημα των φωτοβολταϊκών.

Στο τέλος της συνάντησης, υπήρξε η δέσμευση για συνέχιση των ενεργειών προς κάθε κατεύθυνση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου