Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ - ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ: Το δημοτικό συμβουλίου της Δευτέρας 20/10

Μεταδόθηκε ζωντανά η επίσημη πρώτη live μετάδοση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας, και αφού την μαγνητοσκοπήσαμε (όχι θα την αφήναμε) σας την παραθέτουμε προς ενημέρωση σας.
  

 
Δεν μπορούμε να μην δώσουμε τα εύσημα στον Δήμαρχο Γιάννη Συκιώτη που όπως φαίνεται δεν φοβάται και δεν έχει να κρύψει τίποτα με το να μεταδώσει το δημοτικό συμβούλιο ζωντανά στο internet. (ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό και να μεταδίδονται όλα τα ΔΣ στο internet). Όπως και να έχει συγχαρητήρια κύριοι όσοι συμβάλατε στην ζωντανή μετάδοση. 

Κατά τα άλλα, το high light της βραδιάς (εκτός των άλλων) είναι ότι ψηφίστηκαν τελικά οι αυξήσεις στα τέλη, ακούστε και εσείς το μαγνητοσκοπημένο video να καταλάβετε τι λέχθηκε, γιατί και από ποιόν … για το συγκεκριμένο θέμα.

Η άποψη μου είναι ότι, είναι μέγα σφάλμα, το γεγονός ότι όλες οι οικονομικές μελέτες που τελικά κατέληξαν σε εισήγηση για αύξηση των τελών, σε ότι έχει να κάνει με τα έσοδα, αφορούν τα εισπραχθέντα του δήμου και όχι τα βεβαιωθέντα.

Θέλω να πω για να το καταλάβουμε όλοι, ότι όταν τα βάζεις κάτω και κάνεις λογαριασμούς, τα έσοδα και τα έξοδα, δεν μπερδεύεις το έσοδο το οποίο απορρέει από το βεβαιωθέν έσοδο με το πόσο κατάφερες τελικά να εισπράξεις, γιατί εκπαιδεύεις τον κόσμο να μην πληρώνει. 

Εγώ δηλαδή που πληρώνω ανελλιπώς και on time τις υποχρεώσεις μου στο Δήμο, ένιωσα μαλάκας γιατί πρώτον για όσους δεν πληρώνουν δεν τρέχει και τίποτα (δεν κόβουν πχ το νερό σε κανέναν) και δεύτερον τα οικονομικά του δήμου προσαρμόζονται ανάλογα με αυξήσεις και δεν πέφτει έξω ο δήμος ώστε να καλύπτονται οι έξυπνοι που δεν πληρώνουν σε βάρος των χαζών σαν και εμένα που πληρώνω.

Αντί 25 μαντραχαλάδες στο ΔΣ να κάθονται 3 ώρες και να σκέπτονται το πώς θα αυξήσουν τα τέλη καλύπτοντας προφανέστατα αυτούς τους έξυπνους που δεν πληρώνουν σε βάρος όλων αυτών που πληρώνουν επαναλαμβάνω, εγώ θα έλεγα ότι θα έπρεπε να κάτσουν (το ΔΣ) να βρουν λύση το πώς θα εισπράξουν τα βεβαιωμένα ώστε να μην υπάρχει λόγος αυξήσεων. 

Και δεν λέω να κόψουμε το νερό σε 10-20-30 αναξιοπαθούντες οικογένειες (σε αυτές να παραγραφούν τα βεβαιωμένα) αλλά αναφέρομαι σε αυτούς που τα έχουν (τα μπικικίνια) και δεν πληρώνουν εκ πεποιθήσεως (πχ μαγαζιά κάποια).
 
 
ΥΓ Δυο - τρείς μικρές διακοπές στην μαγνητοσκόπηση οφείλονται σε μικρά τεχνικά προβλήματα δικά μας, ελπίζω να μην ξανασυμβούν. 
 
Σε ότι έχει να κάνει ότι κάποιοι όντας ομιλούν δεν έχουν μικρόφωνο ώστε να ακούγονται, ή δεν έχουν πατήσει το κουμπί του μικροφώνου πους, αυτό βαρύνει την διοργάνωση και τον δήμο – τεχνική υπηρεσία.

kamena-voyrla-news

3 σχόλια:

  1. Το ίδιο το γεγονός της ζωντανής αναμετάδοσης της συνεδρίασης του Δ.Σ. μέσω ίντερνετ, επισκίασε την απόφαση αύξησης των δημοτικών τελών για τα νοικοκυριά.

    Ο Συκιώτης έδειξε (και απέδειξε) ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει από τους δημότες του, ακόμη κι όταν να πάρει δύσκολες και μη αρεστές αποφάσεις, όπως αυτή για τα δημοτικά τέλη.

    Και φυσικά κατέδειξε σε όλους πως δεν έχει την πρόθεση να παίξει κρυφτούλι με τους δημότες του πίσω από κλειστές συνεδριάσεις.

    Η (παρά)δημοτική "ραδιο-Αρβύλα" για τον Δήμο Μώλου - Αγ.Κων.νου τελείωσε. Και κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν θα μπορεί να παραπληροφορεί στα "καφενεία" για το τι γίνεται στο Δ.Σ.

    Είναι σύνηθες το φαινόμενο, άλλα να λέγονται εκτός Δ.Σ. και άλλα να συμβαίνουν πραγματικά εντός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΝΗΚΕ ΠΩΣ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΝ ΟΨΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ. ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ "ΑΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.ΚΑΛΟ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΝΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΣΤΕΡΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΝΤΡΙΑ. ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ;ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου