Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ... ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

     
Από την επίσημη σελίδα της στο facebook η Συμμαχία Πολιτών Λοκρίδας, η παράταξη της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών, κάνει λόγο (και ανοίγει μεγάλο θέμα) για τις υπεράριθμες απευθείας αναθέσεις!..

Η παράταξη της Μ.Μ. αναφέρει ότι ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή, σε μία μόνο συνεδρίαση, απόφαση για 9 απευθείας αναθέσεις συνολικού ποσού 67.000 ευρώ

Επίσης πληροφορεί ότι ΥΠΕΡ της απόφασης ψήφισαν οι Β.Καρατράντος, Δ.Τσοχαντάρης, Δ.Θεοχάρης και Ι.Χρήστου, και ΚΑΤΑ της απόφασης ψήφισαν οι Κ.Αγγελούσης και Β.Σίμου - Παλαιολόγου

Για την ιστορία, αλλά και για να γνωρίζουν και οι δημότες το τι γίνεται και πως δουλεύει ο Δήμος, να πούμε ότι στο Δήμο Λοκρών ο αριθμός των απευθείας αναθέσεων μόνο για το διάστημα 2011-2014 έχει αγγίξει συνολικά τις 577!!! Ναι, καλά διαβάσατε.. Πεντακόσιες εβδομήντα επτά!!! ..577 απευθείας αναθέσεις συνολικού ποσού πέρι των 5.000.000 ευρώ!;!
  
Απευθείας αναθέσεις προμηθειών, παροχής υπηρεσιών, εκπόνησης μελετών κι εκτέλεσης έργων, δύναται να αποφασίζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις σύμφωνα με το νόμο.. ο οποίος νόμος να πούμε ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ δια ροπάλου τις κατατμήσεις έργων ακόμη και σε αυτές τις εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις.
  
Ποιες ήταν αλήθεια οι 577 εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις που έπρεπε να γίνουν απευθείας αναθέσεις για το Δήμο Λοκρών; Ποιος ξέρει..; 

Και με πιο κριτήριο και γιατί χαρακτηρίστηκαν "επείγουσες"; Και από ποιον;  Ποιος ξέρει..; 

Στη σελίδα της Συμμαχίας Πολιτών Λοκρίδας μάλιστα έχει αναρτηθεί, προς ενημέρωση όλων μας μάλλον, αφού δεν έχει αφιέρωση, και ένα παλαιότερο άρθρο του Κώστα Παπαδόπουλου από το AGRINIONEWS με τίτλο: "Απευθείας αναθέσεις έργων κι άλλα κακουργήματα".

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

   

Διαβάστε το άρθρο:




Απευθείας αναθέσεις έργων 
κι άλλα κακουργήματα 

Πολύς ντόρος τελευταία για την εξέλιξη που είχε παλιότερη Μηνυτήρια Αναφορά δημοτικού συμβούλου σχετικά με τις περιβόητες απευθείας αναθέσεις έργων, κάτι που αποτελούσε κανόνα κατά το παρελθόν κι όχι εξαίρεση. 
Κι ο «πολύς» Ψωμιάδης, πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, όταν κατηγορήθηκε για κάτι τέτοιο, είπε το αυτονόητο: Ότι σ’ όλη τη χώρα γίνονταν αυτό κι όχι μόνο στη δική του νομαρχία! Άλλο το παρελθόν όμως κι άλλο το παρόν και το μέλλον. Αν, δηλαδή, στο παρελθόν η μία παρανομία διαδέχονταν την άλλη σε δήμους, νομαρχίες, δημόσιους οργανισμούς κι οπουδήποτε αλλού και κανείς ποτέ δεν τιμωρούνταν, δε σημαίνει ότι το ίδιο θα πρέπει να γίνεται κι από τώρα και στο εξής. 
Η χώρα μας έφτασε εκεί που έφτασε, γιατί υπήρχε πάντα φαγοπότι κι ατιμωρησία. 
Οι «κακοί» ξένοι μάς προέκυψαν πολύ αργότερα! Κι αν αυτό το «απόστημα» δε σπάσει μια και καλή, προκοπή αληθινή ποτέ μας δε θα δούμε εμείς οι απλοί πολίτες. 
Και τις «γερμανικές αποζημιώσεις» να πάρουμε – που λέει ο λόγος – κι αυτές θα τις φάνε! Τώρα που οι Ελεγκτικοί Μηχανισμοί του κράτους προτρέπουν (αντί να κουκουλώνουν όπως παλιότερα) εμάς τους πολίτες να καταγγέλλουμε – ακόμα κι ανώνυμα – οτιδήποτε μεμπτόν πέφτει στην αντίληψή μας, τώρα που η Δικαιοσύνη αποφάσισε επιτέλους να δείξει το πόσο μεγάλη δύναμη διαθέτει, υπεύθυνοι για συνέχιση της νοσηρής νοοτροπίας και πρακτικής του παρελθόντος, σ’ όλους τους τομείς, δε θα είναι αυτοί που τη συνεχίζουν, αλλά εμείς οι πολίτες που δε θα τους καταγγέλλουμε. 
Κι όσοι – εκ της θέσεώς τους – σκόπιμα προσπαθούν ν’ αποπροσανατολίζουν το λαό, να υποβαθμίζουν καταστάσεις και πράξεις κακουργηματικές, να «δικαιολογούν» ενέργειες οποιουδήποτε θέλει και προσπαθεί να λάμψει η αλήθεια μ’ εκείνο το γελοίο, ότι το κάνουν δήθεν από γραφικότητα, από ιδιοτέλεια ή αποκοτιά, θα πρέπει να χαρακτηρίζονται ως εχθροί της ίδιας της πατρίδας κι – ακόμα περισσότερο – ως προδότες! Για το θέμα των απευθείας αναθέσεων έργων, προμηθειών, εκπονήσεων μελετών κι άλλα παρόμοια, για να μπορεί κάποιος να εκφράσει άποψη ή να κρίνει πράξεις και καταστάσεις, πρέπει – πάνω απ’ όλα – να γνωρίζει καλά τον Κώδικα Δήμων Κοινοτήτων (Κ.Δ.Κ.). 
Ο τελευταίος μάλιστα «καλλικρατικός» 3852/2010, είναι τόσο λεπτομερής και σαφής, που δεν επιτρέπει την παραμικρή άγνοια ή παρερμηνεία σ’ όσους τον έχουν μελετήσει. 
Και δε διανοείται δήμαρχος, αντιδήμαρχος, περιφερειάρχης, σύμβουλοι, μέλη Επιτροπών να μη γνωρίζουν άριστα το περιεχόμενό του και τις συνέπειες της μη εφαρμογής του. 
Πρέπει να καταλάβουν όλοι αυτοί ότι τα πράγματα «έσφιξαν» πολύ πλέον κι αν δεν τον εφαρμόζουν, διαπράττουν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, το οποίο – μαζί με άλλα επιβαρυντικά στοιχεία του τελευταίου νόμου περί διαφθοράς – τούς πάει μέχρι και ισόβια! 
Ε, λοιπόν, γι’ αυτό και πάρα πολλοί του χώρου αυτού (αυτοδιοίκησης) έχουν χάσει τον ύπνο τους. Φοβούνται τον …. Παπαγεωργόπουλο! Έχω γράψει πολλές φορές ότι και για την τοπική αυτοδιοίκηση, κάποτε θα’ ρχόνταν η σειρά της. Δε μπορούσε να γίνει αλλιώς κι είμαστε ακόμα στην αρχή. Δίπλα μας κυκλοφορούν όλοι όσοι την υπηρέτησαν ή την υπηρετούν και κατάφατσα τα έργα τους, τα περισσότερα των οποίων «βγάζουν μάτι» απ ‘ τις κακοτεχνίες. Όσο για τις απευθείας αναθέσεις ο νόμος είναι αυστηρός και δεν τις επιτρέπει πάνω από ορισμένο ποσό και ποτέ αδικαιολόγητα. 
Ο 3852/2010(άρθρο 72) λέει ότι η Οικονομική Επιτροπή (παλιότερα Δημαρχιακή) του δήμου, μπορεί «….ν’ αποφασίζει αιτιολογημένα και για τις περιπτώσεις απευθείας ανάθεσης  προμηθειών, παροχής υπηρεσιών, εκπόνησης μελετών κι εκτέλεσης έργων σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις». Όπως μετά από μια θεομηνία, λέω εγώ για παράδειγμα. 
Πολύ περισσότερο απ’ αυτό, δεν επιτρέπει (ο νόμος) τις λεγόμενες κατατμήσεις έργων  (χωρισμός σε τμήματα), ώστε να φτάσουν στο ποσό που επιτρέπεται η απευθείας ανάθεση. Εκείνος που προβαίνει σε κάτι τέτοιο, διαπράττει αδίκημα κακουργηματικό που ισοδυναμεί με υπεξαίρεση χρημάτων κι άλλα βαριά παραπτώματα. Αν κάποιος είχε στα χέρια του στοιχεία των προηγούμενων «καποδιστριακών» δήμων, θα έβλεπε ότι όλοι σχεδόν οι δήμαρχοι (και νομάρχες) είχαν ως «χόμπι» τους τις απευθείας αναθέσεις. 
Το δε έτος 2010, τελευταίο πριν τη συγχώνευσή τους σε «καλλικρατικούς», εκτός από δάνεια που έπαιρναν σωρηδόν οι πονηροί (κανείς δεν τους έχει ελέγξει μέχρι τώρα και τα πληρώνουμε εμείς οι δημότες … μέσω των νυν δημάρχων!), προέβησαν σε τόσες κατατμήσεις κι απευθείας αναθέσεις, που φανερώνουν ότι οι άνθρωποι αυτοί, όχι μόνο παράνομοι ήταν, αλλά είχαν γραμμένους κατάλληλα και νόμους και διατάξεις κι άρθρα και δημότες! Έκαναν ό,τι γούσταραν! 
Και κανείς δεν τιμωρήθηκε ακόμα, αφού οι «καλλικρατικοί» συνάδελφοί τους… ξέχασαν να κάνουν έστω και τον παραμικρό έλεγχο (σκόπιμα λέω εγώ) για το τι παρέλαβαν, για τα χρέη που φορτώθηκαν, για παραλαβές έργων των πρώην, πολλά εκ των οποίων δεν έγιναν καν ή έγιναν με πολύ λιγότερα χρήματα. 
Και το κουκούλωμα αυτό απ’ τους νυν (γιατί περί τέτοιου πρόκειται) ισοδυναμεί με κακούργημα! 
Κι αφού οι ίδιοι δεν το έπραξαν, ως όφειλαν, ας μην ενοχλούνται όταν κάποιοι «βαρεμένοι» προχωρούν – και με στοιχεία – κι αργότερα θα φανούν και τ’ αποτελέσματα. Η δικαιοσύνη απλώς αργεί, ποτέ όμως – όπως κι ο Θεός που λένε – δε λησμονεί! Πόσο μάλλον τώρα που οι «προστάτες» των ισχυρών αποδυναμώθηκαν και δε «χάνονται» υποθέσεις στους προθάλαμους των Εισαγγελικών Γραφείων. Τι γνώμη θα σχημάτιζε κάποιος αλήθεια (έχω όλα τα στοιχεία), αν μάθαινε  μερικά πράγματα για τις απευθείας αναθέσεις του 2010 για παράδειγμα, τελευταίου έτους λειτουργίας των «καποδιστριακών», της δικής μας περιοχής (το ίδιο συνέβη παντού), όπως: 
α) Αυτές  κυμάνθηκαν, ανά πρώην δήμο, από 11 οι λιγότερες μέχρι 190 οι περισσότερες με συνολικό ποσό (των 190)  1.235.235 ευρώ. Δηλαδή – για να το χωνέψουμε καλύτερα – ποσό1.235.235 ευρώ μόνο το 2010 στο δήμο αυτό, δουλεύτηκε με 190 απευθείας αναθέσεις!  
β) Δόθηκαν σε κάποιον δήμο, μέσα σε μια μόνο μέρα 30 απευθείας αναθέσεις, σε κάποιον άλλον, πάλι σε μια μέρα 52 και σε κάποιον τρίτο, σε δύο μέρες, δυο συνεχόμενων μηνών 87! Και οι περισσότερες στα ίδια άτομα. Ας φανταστούμε τώρα το τι έγινε  σε μια ολόκληρη 4ετία ή σε μια …20ετία δημαρχιακής θητείας των αιρετών μας αρχόντων. Και φυσικά όλα αυτά έχουν πάρει το δρόμο προς τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς, μαζί και με άλλα πολλά. Κι όλα κακουργηματικού χαρακτήρα. 

12 σχόλια:

  1. Ο αριθμός 577 είναι υπερβολικός. Όπως και το συνολικό ποσό των αναθέσεων. Είναι προφανές ότι εδώ και χρόνια, τόσο πριν με τους Καποδιστριακούς δήμους όσο και μετά με τους Καλλικρατικούς, γίνεται υπέρ-εκμετάλλευση του νόμου που αποσκοπεί μόνο στο να λύσει τα χέρια και να δώσει διέξοδο στις δημοτικές αρχές σε περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες. Οι δήμοι κάνουν καταχρηστικά χρήση των διατάξεων του νόμου. Κάποτε όμως αυτό πρέπει να τελειώσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΌΣΤΟΥΣ ΌΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΑΝ ΌΧΙ ΈΝΑ ΑΛΛΆ 5 ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΛΑΚΑ.... ΤΟΥ 1 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥ ΕΥΡΩ...
      ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΕΔΩ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΥΤΟ. ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΡΟ.

      Διαγραφή
  2. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορούν να μας πουν ποιες ήταν οι 9 εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις των αντίστοιχων αναθέσεων; Να μάθουμε κι εμείς βρε αδερφέ τι είναι εξαιρετικά επείγουσα περίπτωση για το δήμαρχο... και τα παλικάρια της Ο.Ε. που τις ψήφισαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΦΕΡΝΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ... ΤΟ ΠΑΓΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΚΑΤΙ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟ??? ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΦΕΪΣΜΠΟΥΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ??? ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ θίγεσαι γιατί ΔΕΝ τους πας ΕΣΥ στον Εισαγγελέα; ΚΑΙ γιατί μυγιάζεσαι; ΤΟΝ υπερβολικό αριθμό των απευθείας αναθέσεων καταγγέλλουν. Είναι ψέματα; Κάνε μήνυση. Ξέσκισέ τους.

      Διαγραφή
  4. Όταν ένας δήμος κωλυσιεργεί με διάφορες νομότυπες διαδικασίες ή άκυρους ή άγονους διαγωνισμούς ή αργεί να αρχίσει τις διαδικασίες, και καθυστερεί να προχωρήσει ένα έργο και την τελευταία στιγμή το δίνει με απευθείας ανάθεση είναι νόμιμο; Είναι νόμιμο επειδή δεν υπάρχει πια χρόνος; Κυρίως για τις εποχικές αναθέσεις; Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί κάποιοι δήμοι τα αφήνουν όλα για την τελευταία στιγμή; π.χ. ένας δήμος γνωρίζει τι χρειάζεται κάθε εποχή (π.χ. καθαρισμό παραλιών, προμήθειες ομπρελών κτλ) όσο αφορά τις εποχιακές αναθέσεις. Γιατί το αφήνει για την τελευταία στιγμή; Και το χαρακτηρίζει "επείγον";;;

      Διαγραφή
  5. ΤΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ? ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΧΕΙ 365+365+365+240=1335 ΜΕΡΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ 577 ΑΠΕΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ 1 ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΑΡΑΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ.ΠΟΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2015 ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΝ ΕΡΓΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ.ΑΛΛΑ Η ΛΟΚΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΥΛΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΤΡΕΜΕΙ.ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ?ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ?ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΤΜΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ?ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ?ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΜΗΣΕΩΝ?ΘΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΑΠ'ΤΗΝ ΜΑΛΕΣΙΝΑ?ΘΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ?ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΕΙ.ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΝΕΣ ΑΣ ΠΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου