Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

«ΑΧΤΑΡΜΑΣ»!!!

[ Του Μπάμπη Μώκου ]

Ανακατώσαμε τον Κευνσιανισμό με τον Μάρξ. Τον …Φάντη με το …ρετσινόλαδο!. Λές και είναι …λειψός ο πολίτης, ο μεσαίος Ελληνας, και είναι υποχρεωμένος, να καβουρδίζει το μυαλό του, ώστε να κατέχει  στοιχεία γεωγραφίας της πολιτικής οικονομίας.
    
Σύγχυση, ναι σύγχυση.Απροκάλυπτη .Από τη μια «Στρατηγικοί Στόχοι»,γενικότητες «πολιτική πολυφωνία» κι’ από την άλλη ακλόνητη, πειθαναγκαστική, ανερμάτιστη συνέχεια πίστης στην δημοσιονομική καθαρότητα. Στο κάτω κάτω ποιος δεν τη θέλει;Πως όμως;
      
Φληναφήματα, αθύρματα λεκτικά στα  πάνελ, κωλοτούμπες (κυβισθίσεις τις λένε τώρα) κι’ απ’την άλλη στάση απόλυτα αισχυντηλή, λές και η κρίση μπορεί να απαντηθεί με …ακρισία. Έτσι να ‘χουμε να λέμε… Σεναριολογία για ..τσιγκούνηδες και …κουβαρντάδες. Υποσχέσεις μεγαλόπνοες και ταξίματα. Λες και το…τάξιμο «χάλασε» ποτέ κανένα.
  
Ας το καταλάβουν τώρα: Μπορεί κάποιοι πολίτες να προβληματίζονται τι θα ψηφίζουν, αλλά δεν …αψηφούν.
    
Ξέρετε τι λένε στον νεοέλληνα; Αρκετή βροχή έφαγες. Τώρα κάτσε και στα χιόνια…

Απ’ τη μια βασικοί υπουργοί παρατούν σημαντικά υπουργεία και πάνε να γίνουν επίτροποι (για το διδακτορικό τους!),κι’ απ’ την άλλη διακηρύξεις πως «η μήτρα των αξιών της Ελλάδας δεν θ’αλλάξει».Που είναι κάποια ηγεμονεύουσα πρόταση; Υπάρχει καμιά;
    
Βγαίνει  ο ένας και κατηγορεί τον άλλον σαν… «πολιτικό εμπολα». Σαν «κόμμα της ..ταβέρνας!».

Κι’ο άλλος ανταπαντά:«Τηρείτε και προπαγανδίζετε την μονολιθικότητα της υποτέλειας,είστε πολιτική πανούκλα,διαχειρίζεστε την εξουσία με πολιτικές πιρουέττες». Και δεν καταλαβαίνουν πως όταν οι άνθρωποι δεν έχουν δουλειά, δεν έχουν ελπίδα.
    
Βγαίνει ο ένας και λέει πως η αριστερά του σήμερα «θέλει να ωραιοποιήσει το καπιταλιστικό μοντέλο!»…Κι’ο άλλος ανταπαντά: «Υπάρχει τρόπος δυνητικά να αποτρέψουμε την καταστροφή». Έρχονται και κάποιοι μικρότεροι σχηματισμοί και όταν ερωτώνται αν θα συνεργασθούν με όποιον τελικά  προηγείται στις εκλογές, απαντούν : «Για μας δεν υπάρχουν… μπαριέρες».(ΣΗΜ: Θυμάται κανείς τις πατάτες του Καποδίστρια;).
   
Σήμερα που έχει… σπάσει η πλάτη του φορολογούμενου,καλά θα κάνουν όλοι-πολιτικοί και πολιτικολογούντες –να θυμηθούν την παροιμία πως:

«Από ένα στάχυ σπάει η πλάτη της καμήλας…». Και στην ανυπομονησία τους για κυβερνητισμό να μην καταφεύγουν σε υπενθυμίσεις του άρθρου 86. (κυβερνήσεις ανοχής). Είναι αναισχυντία.Ανεπίτρεπτο.Ο Αριστοτέλης έλεγε για την εξουσία: «Το ήδιστον  και ήθιστον». Φαίνεται ότι οι εξουσιομανείς –όλοι οι εξουσιομανείς-αγνοούν σχετικές αβελτηρίες.
                    
Οι διαρκείς κοροϊδίες ,οι σολοικισμοί, την ώρα που είμαστε σε δημοσιονομική καταστολή πρέπει να εκλείψουν.Η Ελλάδα μας πρέπει να περιχαρακωθεί. Χρειάζεται… εξατομικευμένη θεραπεία και όχι λογύδρια εθνικισμού, μεγαλοστομίες η πατριωτικές κορώνες. Ο εθνικισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων. Ο Έλληνας δεν θα επιτρέψει άλλη ανοχή της λεηλασίας της αξιοπρέπειάς του από «ειδήμονες» και μη.
  
Η πολιτική κατάσταση στη χώρα κρύβει ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις.

Κάποτε θα’ρθεί και η …παστέλωση.Για όλους μας.Σημασία έχει πότε. Αυτό είναι που δεν το ξέρει κανείς.Είναι και παραμένει το μεγάλο ερώτημα.
   
Η αλήθεια για όποιον την αντέχει θα είναι ακατανίκητη, ενώ για όποιον την αποφεύγει, είναι ανελέητη. Το είπε κάποιος πολιτικός. Συμφωνώ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου