Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΝΠΔΔ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Mε ανακοίνωσή μας στις 4.8.2014, ενημερώσαμε τον λαό ότι λόγω της υποχρηματοδότησης του δήμου από το κράτος, της μη είσπραξης εσόδων και της έκθεσης του οικονομικού παρατηρητήριου των ΟΤΑ, από κοινού πλειοψηφία και αξιωματική αντιπολίτευση του ΔΣ, περιέκοψαν δαπάνες από τον προϋπολογισμό του Δήμου και ότι αυτό θα έχει συνέπειες στην υστέρηση έργων, την λειψή παροχή υπηρεσιών.

Προειδοποιούσαμε τον λαό να αντιδράσει γιατί θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα πιο επώδυνα.

Στο Δ.Σ της 29.9.2014 όλες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις με τις ίδιες λογικές, αναμόρφωσαν τον προϋπολογισμό, περιέκοψαν δαπάνες από τα ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού-Αθλητισμού και Ωδείου. Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε μεγαλύτερες περικοπές.

Με την θέση της αυτή βοηθάει ώστε πιο γρήγορα να διαλυθούν αυτές οι δομές για να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα σχέδια της Ε.Ε, της κυβέρνησης και του Καλλικράτη που προβλέπουν οι υπηρεσίες αυτών των ΝΠΔΔ να περάσουν σε επιχειρηματίες και ο λαός που πληρώνει τεράστιους φόρους να επιβαρύνεται περισσότερο για να τις έχει.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με λογική και φιλοσοφία ότι δεν πρέπει να περικόπτεται ούτε ένα ευρώ που έχει σχέση με τις καθημερινές βασικές ανάγκες του λαού τοποθετήθηκε ως εξής:

«Για εμάς ήταν αναμενόμενο, το είχαμε προβλέψει. Ήταν θέμα χρόνου να περικόψετε αναγκαία κονδύλια για την λειτουργία αυτών των ΝΠΔΔ.

Δεν είμαστε πυθίες απλά γνωρίζουμε ότι υπηρετείτε την κυρίαρχη κατάσταση και τις πολιτικές των κυβερνήσεων που για λογαριασμό της ενεργούν.

Αυτή η απόφαση σας, οδηγεί σε παραπέρα υποβάθμιση της λειτουργίας τους και κάποια στιγμή στην πλήρη διάλυση τους, αφού η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει και πάρει τις ανάλογες αποφάσεις, αλλά και γιατί διάφορα προγράμματα της Ε.Ε που τώρα ισχύουν, θα τελειώσουν.

Οι συνέπειες σε αυτές τις δομές και τις υποδομές τους θα είναι τραγικές. Οι λειψοί εργαζόμενοι σε αυτά θα χάσουν την δουλειά τους. Οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες,   οι άνεργοι, οι ΑΜΕΑ και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα χάσουν βασικά αγαθά ή θα αναγκασθούν να πληρώσουν για να τα έχουν.

Αλλά δεν θα τα έχουν γιατί απλά, δεν έχουν να  πληρώσουν. Και δεν θα έχουν ούτε αύριο να πληρώσουν γιατί το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που μέσα από την εξέλιξη του σαπίζει, θα καταστρέφει όλο και περισσότερο.

Δεν συμμεριζόμαστε την λογική σας ούτε αποδεχόμαστε την πολιτική σας.

Αντιπροτείνουμε πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες του Δήμου. Αύξηση των κονδυλίων για τα ΝΠΔΔ ώστε να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, τα ΚΔΑΠ, η φιλαρμονική, η αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, η μάθηση στο Ωδείο. Χωρίς επιβάρυνση του λαού, την κατάργηση τροφείων, διδάκτρων κλπ.

Να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο το επιστημονικό βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό που χρειάζεται. 

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τα λαϊκά στρώματα να ορθώσουν μπόι για να μην περάσουν αυτές σας οι επιλογές. Να εναντιωθούν και να απαιτήσουν όσα δικαιούνται και τους ανήκουν γιατί πληρώνουν πάρα πολλά που τα παίρνουν τα παράσιτα οι καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό, ενώ ο λαός παίρνει λίγα, τα αποφάγια, τα ψίχουλα.

                                                                                                                                    2/10/2014  

10 σχόλια:

  1. Όσο αφορά τις όποιες περικοπές για τα πολιτιστικά και το ωδείο και λίγες θα είναι και θα έπρεπε να είχαν γίνει από χρόνια και μπράβο στο δήμαρχο που τις κάνει έστω και καθυστερημένα...

    Τώρα το γιατί ο δήμος περικόπτει δαπάνες από το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης είναι κάτι που ο δήμαρχος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις...

    Αν πρέπει να γίνουν περικοπές πρέπει να γίνουν από το ΝΠΔΔ Πολιτισμού (και όχι από το τμήμα Αθλητισμού) και από τον σκανδαλώδη προϋπολογισμό του Ωδείου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΤΟ ΛΙΟΛΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαστε "λαός" κύριε Ρούσση, ούτε "πρόβατα". Πολίτες είμαστε. Και έτσι να μας απευθύνεστε. Λαούς είχαν οι Βασιλείς, οι Δικτάκτορες, οι Τσάροι και Γ.Γ. των Σοσιαλιστικών και Λαϊκών Δημοκρατιών. Οι Ελεύθερες Δημοκρατίες έχουν Πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ κ.ΓΙΩΡΓΟ ΘΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΩΔΕΙΟ.ΘΥΜΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΨΗΦΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΑΒΟΛΑ ΑΦΟΥ Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ.ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΛΕΤΑ... ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΝΟΥΡΕΓΙΕΦ...

      Διαγραφή
  5. ΜΥΡΙΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΑΣΕΙΣ ΚΟΒΟΝΤΑΙ; ΟΤΙ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΟΥΣΣΗ ΜΕ ΤΗ ΠΑΧΟΥΛΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΚΛΑΡΙΝΑ - ΧΟΡΩΔΙΕΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΕΣ ΔΗΘΕΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΧΟΡΑΡΧΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΥΡ-ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ "ΔΕΚΑΝΙΚΙ"ΤΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ?ΣΟΥ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑΧΕΙ ΣΚΟΥΡΑ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΕΙΣ ΑΦΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ.ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΟΤΙ ΑΠΟ 14% ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΤΟΥ2010 Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡ-ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΟ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕ ΣΤΟ 8%.ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ.Ο ΛΙΓΔΗΣ ΚΑΙ Η ΒΑΓΙΑ ΤΙ ΛΕΝΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O KYΡ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΟ Δ.Σ.(ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ) 450.000 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 450.000 ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ) ΚΑΙ 300.000 ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΩΔΕΙΟ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΦΘΑΝΟΥΝ 300.000 ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ 14 ΠΑΙΔΙΑ?ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΑΘΕΣ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ?1.000.000 ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΛΙΓΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου