Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Ερώτηση Κουτσογιαννακόπουλου και 21 ακόμη Βουλευτών για τις προϋποθέσεις σφράγισης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Eρώτηση προς την Βουλή των Ελλήνων συνυπέβαλλε ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νος Κουτσογιαννακόπουλος, σχετικά με την τροποποίηση της διάταξης του άρθρου 57 του νόμου 4249/2014 περί προϋποθέσεων σφράγισης κέντρων διασκέδασης και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.


   Τι πρόκειται να κάνουν οι αρμόδιοι Υπουργοί ώστε να μην εκτελείται η απόφαση σφράγισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις αστυνομικές αρχές, πριν την έκδοση της κυρίας πράξης σφράγισης από τον αρμόδιο Δήμο όσο και της κρίσης από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο, θέλει να μάθει ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νος Κουτσογιαννακόπουλος.

     Με ερώτηση που συνυπέγραψε μαζί με 21 συναδέλφους, την οποία απευθύνουν προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρ. Δικαιωμάτων, Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και Εσωτερικών, επισημαίνουν τα προβλήματα που απορρέουν μέσα από την ισχύουσα νομοθετική πρόβλεψη, κατά την οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί η σφράγιση καταστημάτων εστίασης από το εκάστοτε αστυνομικό τμήμα και να προηγείται η εκτέλεση της παρεπόμενης, χωρίς να έχει εκδοθεί η κυρία πράξη από την Δημοτική αρχή

    Παράλληλα, στα πλαίσια της ερώτησης οι υπογράφοντες Βουλευτές, διατυπώνουν την πρόταση τους, για τροποποίηση των διατάξεων που ισχύουν σήμερα, καθώς η ποινική κρίση πρέπει να αποτελεί την βασική προϋπόθεση της εκτέλεσης πράξης σφράγισης του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.    Η επιχειρηματικότητα στον χώρο της εστίασης και η εν γένει εύρυθμη λειτουργία της τοπικής οικονομίας, έχει ανάγκη από ένα βελτιωμένο και εξορθολογισμένο νομικό πλαίσιο, που θα έχει ως στόχο την εμπέδωση μίας νέας κουλτούρας δικαίου και την προάσπιση της λογικής αλληλουχίας των διαδικασιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου