Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Παρέμβαση Σταϊκούρα για την παραχώρηση τμήματος του Στρατοπέδου «Τσάκαλου – Αθαν. Διάκου» στη ΛαμίαΑπό το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Χρ. Σταϊκούρα, σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας παραχώρησης τμήματος του Στρατοπέδου «Τσάκαλου – Αθαν. Διάκου» στη Λαμία, για τη δημιουργία κτιριακών υποδομών από την Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και από τη Δομή Έρευνας και Καινοτομίας Κεντρικής Ελλάδας, ανακοινώνονται τα εξής:

O Αναπληρωτήs Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούραs, στις 05.12.2014, σε συνέχεια προηγούμενων μακροχρόνιων ενεργειών, υπέγραψε απόφαση για την κάλυψη του κόστους μετεγκατάστασης διάφορων υποδομών του Στρατοπέδου «Τσάκαλου – Αθαν. Διάκου», εν όψει της παραχώρησης έκτασης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Δήμο Λαμιέων (ως ενδιάμεσου αποδέκτη με τελικό αποδέκτη τη Δομή Έρευνας και Καινοτομίας, που προβλέπει ο σχετικός νόμος).

Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια μακροχρόνιας διεργασίας, κατά το τελικό στάδιο της οποίας ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, κ. Α. Γούναρης, είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο, στις 30.10.2014, προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/Γενικό Επιτελείο Στρατού, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Δήμο Λαμιέων.

Επί της επιστολής αυτής, ακολούθησαν απαντητικές επιστολές του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή κ. Γ. Πετράκου, στις 19.11.2014, και του Δημάρχου Λαμιέων, κ. Ν. Σταυρογιάννη, στις 24.11.2014.  

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/Γενικό Επιτελείο Στρατού, την 01.12.2014, υπέβαλλε προς το Υπουργείο Οικονομικών αίτημα για την ενίσχυση του προϋπολογισμού του, προκειμένου να υλοποιηθεί η μετεγκατάσταση των υποδομών.

Συνεπώς, η Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, η Έρευνα & Τεχνολογική Ανάπτυξη και η Καινοτομία αποκτούν στέρεα βάση και στη Λαμία, έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Με την εξέλιξη αυτή, η χώρα αποκτά ένα ακόμη σύγχρονο παράγοντα προώθησης της ανάπτυξής της και η Κεντρική Ελλάδα και η Λαμία τη βάση για μια σημαντικότατη δημόσια επένδυση, τη σημαντικότερη σε σύγχρονη κατεύθυνση κατά τις τελευταίες δεκαετίες, με πολλά και ποικίλα οφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου