Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Ποινικές διώξεις σε 24 άτομα για 4 κακουργήματα!!!


Τετραπληγικός χρησιμοποιήθηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος!
Μυθιστόρημα αστυνομικού θρίλερ θυμίζουν τα όσα περιγράφονται από τον αδελφό εκλιπόντα τετραπληγικού, που εμφανιζόταν ως μόνιμος κάτοικος Καρπάθου και χρησιμοποιήθηκε ως «μπροστινός» για τη λήψη δανείων, αγορά ακινήτων, «φιλοξενία» αλλοδαπών από κύκλωμα, που έδρασε στην Κάρπαθο, στην Αθήνα και στην Αταλάντη.
 
Για την υπόθεση, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «δημοκρατική», έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για 4 κακουργήματα από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών σε βάρος 24 ατόμων και κατά παντός άλλου υπευθύνου.
 
Οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι διώκονται συγκεκριμένα για:
-Ψευδή βεβαίωση από υπαίτιο που είχε σκοπό να προσπορίσει σε άλλον αθέμιτο όφελος και να βλάψει παράνομα άλλον, το δε συνολικό όφελος και η συνολική βλάβη υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ. 
-Πλαστογραφία μετά χρήσεως από υπαίτιο που διαπράττει πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα και το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. 
-Απάτη από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ. 
-Απιστία εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ κατά μόνας από κοινού, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.
 
Ο Π. Λ. του Μ., γεννήθηκε στις 19/2/1964 και πριν κλείσει το πρώτο έτος της ηλικίας του προσεβλήθη από βαριάς μορφής πολιομυελίτιδα και μυϊκή ατροφία. Από την βρεφική και νηπιακή ηλικία ακόμη αδυνατούσε παντελώς να κινηθεί και αργότερα να αυτοεξυπηρετηθεί.  Η μετακίνησή του γινόταν με αναπηρικό αμαξίδιο.
 
Για την φροντίδα του υπήρχε πάντοτε οικιακή βοηθός. Σε ηλικία 19 ετών είχε κριθεί από την Υγειονομική Επιτροπή του ΙΚΑ ανίκανος εφ’ όρου ζωής και με απόφαση του ΤΕΒΕ ελάμβανε εξωϊδρυματικό επίδομα καθότι του είχε διαγνωστεί αναπηρία πολύ μεγαλύτερη του 67%.
 
Μάλιστα του εχορηγούντο και κουπόνια βενζίνης από την Νομαρχία για τις μετακινήσεις του αναπηρικού αυτοκινήτου.
 
Ο αδελφός του εξέθεσε ότι οικιακοί βοηθοί του τετραπληγικού ήδη αποβιώσασα αδελφού του τον «έβλεπαν» ως μελλοντική αποκατάσταση και αυτόκλητα ελάμβαναν ρόλο αρραβωνιαστικιάς -μελλοντικής συζύγου, προσβλέποντας στην προσωπική τους αποκατάσταση μέσω της περιουσίας του πατέρα τους. Μια τέτοια περίπτωση ήταν και μια γυναίκα που ήταν κοντά του από το έτος 1989 και έφυγε το 1995 μετά το θάνατο του πατέρα τους και τη δημοσίευση της διαθήκης του.
 
Η γυναίκα αυτή είχε ανοίξει μαζί με τον αδελφό του γραφείο σε εμπορικό κέντρο στο Χαλάνδρι και πωλούσαν ασφάλειες, δραστηριότητα που σύντομα εγκαταλείφθηκε διότι δεν υπήρχε λόγω των τεραστίων προβλημάτων υγείας η δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος του ασφαλιστή.
 
Η συγκεκριμένη γυναίκα διέμενε στην Κρήτη. Οι γονείς της έστελναν από την Κρήτη πολλές φορές τρόφιμα ή άλλα πράγματα με μεταφορική εταιρεία ιδιοκτησίας ενός κατοίκου της Καρπάθου, ο οποίος γνωρίστηκε με την οικογένεια του και απέκτησε σχέσεις με τον αδελφό του.
 
Μετά το θάνατο των γονέων τους ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι βρήκε δύο διαθήκες της μητέρας του στις οποίες είχαν συμπράξει συμβολαιογράφοι και δικηγόροι.
 
Στον αποβιώσασα τετραπληγικό δόθηκε το μεγαλύτερο τμήμα της περιουσίας τους.
 
Διαπίστωσε μετά το θάνατο του αδελφού του ότι είχαν γίνει ενάρξεις επαγγελματικής δραστηριότητας στο όνομα του παρότι έπασχε από ασθένεια, που τον είχε καταστήσει ανίκανο για εργασία.
 
Επιπλέον εμφανιζόταν να «παραχωρεί» ή να «μισθώνει» αντί συμβολικού, ευτελούς τιμήματος ή δωρεάν, διαμερίσματα σε τρίτους για την δημιουργία γραφείων ώστε να στεγάσουν επαγγελματική δραστηριότητα.
 
Σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις, που υπέπεσαν στην αντίληψη του καταγγέλλοντος, ο τετραπληγικός φαίνεται να λαμβάνει τη θέση του προέδρου ή διευθύνοντος συμβούλου σε Α.Ε εταιρεία που ήταν καταχρεωμένη σε πιστωτές και το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ σε άλλη περίπτωση λαμβάνει την θέση εκπροσώπου-διαχειριστή  σε Offshore εταιρεία.
 
Επίσης «εμφανίζεται» να φιλοξενεί σε πάρα πολλές ιδιοκτησίες αλλοδαπούς. Ο καταγγέλλων βρήκε υπεύθυνες δηλώσεις, που απευθύνονται στην Νομαρχία ή στην υπηρεσία αλλοδαπών για έκδοση αδειών παραμονής ή εργασίας και έχουν χρησιμοποιηθεί από δικηγόρο.
 
Αρκετοί πελάτες της δικηγόρου, όπως ισχυρίστηκε, δήλωναν ενώπιον των δικαστικών αρχών ως κατοικία τους διευθύνσεις του τετραπληγικού.
 
Επίσης στο ΙΚΑ ασφαλίζονται αρκετές φορές ταυτόχρονα την ίδια χρονική περίοδο περισσότερα των 2 ατόμων που ήταν αναγκαία για την εξυπηρέτηση του.
 
Με την ανεξέλεγκτη δημιουργία εταιρειών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων στο όνομα του τετραπληγικού, αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν εταιρείες φαντάσματα μέσω των οποίων ανοίγονταν λογαριασμοί σε Τράπεζες, από όπου διακινούντο χρήματα άγνωστης προέλευσης.
 
Επιπλέον κατήγγειλε ότι αφαιρέθηκαν σημαντικά ποσά από λογαριασμούς συγγενικών τους προσώπων, που πέθαναν, όπως της θείας του, με την χρήση πλαστών υπευθύνων δηλώσεων – εξουσιοδοτήσεων που χρησιμοποιήθηκαν στα ταμεία των τραπεζών.
 
Διαπίστωσε μεταξύ άλλων ότι είχε δημιουργηθεί επιχείρηση εμπορίας κλιματιστικών μηχανημάτων, με μοναδικό μέτοχο την offshore εταιρία Λιβερίας στο όνομα του τετραπληγικού.
 
Η δικηγόρος φέρεται να είχε πελάτες στην Κάρπαθο, που ενεπλάκησαν σε σοβαρές οικονομικές υποθέσεις, που εκκρεμούν ενώπιον των δικαστηρίων στη Ρόδο.
 
Μεταξύ άλλων βρέθηκαν έγγραφα και στοιχεία που αφορούν εκκρεμότητες Καρπάθιων πελατών της δικηγόρου ενώ ένας εξ αυτών εφέρετο να είχε χρέη οδηγού το τετραπληγικού αδελφού του. Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να είχε εταιρεία στην οποία εμφάνιζε ως σύμβουλο τον τετραπληγικό.
 
Υποστηρίζει παραπέρα ότι στην ΑΤΕ Καρπάθου σε τρεχούμενο λογαριασμό, που ήταν στο όνομα του τετραπληγικού αδελφού του, κατέθεταν χρήματα την επίμαχη περίοδο τα έτη 2000 έως 2003 αλλοδαποί λαθρομετανάστες.
 
Διαπίστωσε παραπέρα ότι εγίνετο χρήση πιστωτικών καρτών στο όνομα του τετραπληγικού αδελφού του, αλλά και πολλών συνδέσεων σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
 
Βρήκε στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι μίσθωνε γραφεία στην Αθήνα παρότι είχε ιδιόκτητη ακίνητη περιουσία.
 
Σε εταιρεία που είχε δημιουργηθεί επ’ ονόματι του τετραπληγικού είχαν ανοιχτεί πολλοί λογαριασμοί σε τράπεζες, μεταξύ αυτών και στην ΑΤΕ Καρπάθου, εκδίδοντο  μπλοκ επιταγών, τα οποία ελάμβαναν με αιτήσεις και εξουσιοδοτήσεις απεσταλμένες μέσω fax τρίτα άτομα.
 
Σε κατάστημα της ΕΤΕ υποβλήθηκε αίτηση δανειοδότησης του, με συμπαιγνία και τραπεζικών υπαλλήλων, όπως ισχυρίζεται, για δάνειο ύψους 200.000 ευρώ.
 
Σε καμία αίτηση δανειοδότησης δεν αναφέρεται στα σχόλια, προς τις κεντρικές υπηρεσίες εγκρίσεων της ΕΤΕ ότι ο υποψήφιος δανειολήπτης είναι ανάπηρος, μεταφέρεται με την βοήθεια τρίτων με αναπηρικό αμαξίδιο και δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.
 
Τα πραγματικά εισοδήματα του τετραπληγικού δεν υπερέβαιναν τις 12.000 ευρώ το μεγαλύτερο μέρος προερχόταν από το επίδομα του ΙΚΑ και δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ούτε της αποπληρωμής των δόσεων των δανείων.
 
Εγίνοντο μάλιστα προσημειώσεις σε ακίνητα που είχε κληρονομίσει στα οποία ωστόσο τεχνιέντως απεκρύβη ότι υφίστατο κληρονομικό καταπίστευμα υπέρ του γιού του αδελφού του.
 
Διατείνεται ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να έχει υπογράψει ο τετραπληγικός αδελφός του έγγραφα αφού δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί στα βασικά έστω η ακόμη να κουνήσει τα δάκτυλα του για να διώξει μια μύγα.
 
Ισχυρίζεται παραπέρα ότι με τη συνέργεια μηχανικού είχε εγγραφεί σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας σε ακίνητο που είχε κληρονομήσει ο τετραπληγικός με δόλιο σκοπό και καταφανή πλέον πρόθεση το ακίνητο να μπορέσει να αποκτήσει νομιμοφανείς τίτλους ώστε να προσημειωθεί.
 
Εταιρος μηχανικός φέρεται να βεβαίωσε ψευδώς στην τράπεζα ότι ένα δάνειο  προοριζόταν για ανύπαρκτη ανακαίνιση ακινήτου και ένα δεύτερο για ανύπαρκτες εργασίες αποπεράτωσης του ορόφου στο ίδιο ακίνητο.
 
Στην ΑΤΕ Καρπάθου ο τετραπληγικός φέρεται να είχε λάβει 5 δάνεια συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.
 
Επιπλέον φέρεται ως εγγυητής σε δάνειο ενός τρίτου ύψους 9.000 ευρώ.
 
Ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι το ίδιο κύκλωμα εμφάνιζε τον αδελφό του ως κάτοικο Καρπάθου και προς τούτο είχε εκδοθεί ψευδές πιστοποιητικό μονίμου κατοικίας!
 
Στην ίδια τράπεζα είχαν εκδοθεί μπλόκ επιταγών επ’ ονόματι του ενώ από λογαριασμούς μεταφέροντο με εντολές φάξ διάφορα χρηματικά ποσά σε τρίτους.
 
Εντόπισε «συναλλαγές» για τις οποίες είχαν εκδοθεί τα αντίστοιχα παραστατικά από τα ταμεία του καταστήματος της ΑΤΕ και επ’ ονόματι της μητέρας του. Υφίσταντο καταθέσεις χρημάτων αφορούν «εξυπηρετήσεις» δανειακών συμβάσεων της ΑΤΕ που είχαν χορηγηθεί στο όνομα των οικείων του καταγγέλλοντος, ενώ βρέθηκαν παραστατικά στα οποία δεν υπάρχει η υπογραφή τους.
 
Ο καταγγέλλων υποστηρίζει μάλιστα ότι η μητέρα του δεν είχε πάει ποτέ στην Κάρπαθο!
 
Το 2006 ο τετραπληγικός εμφανίζεται ως «ιδιοκτήτης» νυκτερινού κέντρου στον Πειραιά την διαχείριση του οποίου είχε ένας αστυνομικός.
 
Σε υπηρεσία που εργαζόταν ο συγκεκριμένος εκδόθηκε, όπως καταγγέλλεται, ταυτότητα επ΄ ονόματι του τετραπληγικού με ψευδή στοιχεία.
 
Σε τράπεζα Πειραιώς ο τετραπληγικός εμφανίζεται να συμπληρώνει αίτηση δανειοδότησης για στεγαστικό δάνειο 200.000 ευρώ με εγγυητή άτομο το οποίο δεν φέρεται να είχε ικανά περιουσιακά στοιχεία.
 
Μάλιστα για την εγγύηση του δανείου υφίσταται και ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την εξόφληση του σε περίπτωση που έμενε… ανάπηρος!
 
Μηχανικός βεβαίωσε ότι μια μεζονέτα που κληρονόμησε ο τετραπληγικός ήταν αξίας 385.000 ευρώ, κοστολογώντας 3.310 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο  περίπου, όσο δηλαδή εκτιμάται η εμπορική αξία ανά τμ. ενός ακινήτου στις πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας και ήταν πλήρως αποπερατωμένη και έτοιμη προς χρήση.  Το συγκεκριμένο μάλιστα ακίνητο δεν ήταν αποπερατωμένο!
 
Ο καταγγέλλων διατείνεται μάλιστα ότι καμία από τις «υπογραφές» του Π. Λ. που έχουν μπει για το δάνειο αυτό δεν μοιάζει με καμιά άλλη, ούτε ακόμη και με αυτή της καρτέλας που τηρείται στην τράπεζα και έχει το δείγμα της υπογραφής.
 
Μετά το θάνατο του τετραπληγικού μεταξύ άλλων που διαπίστωσε ήταν ότι από την ΑΤΕ Καρπάθου είχαν αποσταλεί σε υποθηκοφυλακείο του Χαλανδρίου πλαστές βεβαιώσεις υποθηκών σε βάρος ακινήτων της οικογένειας του.
 
Δικηγόρος φέρεται μάλιστα να εισέπραξε τα έξοδα κηδείας της μητέρας του από το ΙΚΑ κάνοντας χρήση πληρεξουσίου του τετραπληγικού, που είχε εκδοθεί μετά το θάνατο του τελευταίου!
 
Ο καταγγέλλων βρήκε στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος με τη χρήση εικονικών συμφωνητικών αγοράς ακινήτων!
 
Επιπλέον διαπίστωσε ότι ο αδελφός του τηρούσε θυρίδα στην ΑΤΕ Καρπάθου με πληρεξούσια μια Αλβανίδα οικιακή βοηθό.
 
Βρήκε στοιχεία για αγορές οικοπέδων από τον τετραπληγικό αδελφό του με εξαιρετικά περίεργες διαδικασίες, ότι αγοράζονταν και επωλούντο σε τρίτους εταιρίες offshore εταιρείες στο όνομά του.
 
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει ότι διαπίστωσε ότι υπήρχε τραπεζική εντολή ποσού 1,2 εκατ. ευρώ στο όνομα του τετραπληγικού.
 
Βρήκε συγκεκριμένα σχέδιο ιδιωτικού συμφωνητικού αγοραπωλησίας ακινήτου με ημερομηνία 8/12/2007 σύμφωνα με το οποίο ο τετραπληγικός πουλούσε ακίνητο στην οδό Ναυαρίνου στο Χαλάνδρι στην Ιταλική εταιρία AURORA ASSICURAZIONI S.P.A. – VIA DELLA UNIONE EUROPEA, 3/B – 20097 SAN DONATO MILANESE (MI), αντί του ποσού 1.500.000 Ευρώ. Αναφέρεται ότι ο αγοραστής θα κατέβαλε στο λογαριασμό του στην Αγροτική Τράπεζα το ποσό 1.200.000 ως προκαταβολή.
 
Στο ίδιο έγγραφο word στην επόμενη σελίδα υπήρχε σχέδιο ιδιωτικού συμφωνητικού ακύρωσης της παραπάνω αγοραπωλησίας και επιστροφής της προκαταβολής με ημερομηνία 19/12/2007.
 
Την 13/12/2007 κατατέθηκε σε λογαριασμό ταμιευτηρίου του εκλιπόντος αδελφού του το ποσό των 1.221.803 ευρώ από την Ιταλική Τράπεζα Banca Monte Dei Paschi di Siena για λογαριασμό της εταιρείας AURORA ASSICURAZIONI S.P.A.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε αρχές του έτους 2009 από το Τραπεζικό Στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας, εργαζομένη στην διεύθυνση Εσωτερικής Επιθεώρησης, το τραπεζικό έμβασμα (swift) του ποσού 1.221.803 ευρώ το οποίο κατατέθηκε στις 13/12/2007 στο λογαριασμό του δεν είχε αναγγελθεί ως ύποπτη συναλλαγή.
 
Διαπίστωσε ότι δεν κατέστη δυνατόν να εκταμιευθεί το ποσό λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων και προβλήματος στο on-line μηχανογραφικό σύστημα της τράπεζας.
 
Τονίζει μάλιστα ότι είναι βέβαιο ότι η ανάληψη του ποσού το οποίο προήρχετο από το swift δεν θα γινόταν από τον τετραπληγικό αλλά από τρίτο πρόσωπο συνεργαζόμενο με την διεύθυνση του καταστήματος Χαλανδρίου της Αγροτικής Τράπεζας.

dimokratiki


Την υπόθεση, στην φέρονται να εμπλέκονται άτομα από Αττική, Φθιώτιδα και Δωδεκάνησα, έφερε στο φως της δημοσιότητας, η εφημερίδα “δημοκρατική”.

Ποινικές διώξεις για 4 κακουργήματα άσκησε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών σε βάρος 24 ατόμων και κατά παντός άλλου υπευθύνου που ενεπλάκησαν στην πολύκροτη υπόθεση της διακίνησης μαύρου χρήματος και της απάτης σε βάρος αλλοδαπών τραπεζών με τη μέθοδο του “golden fax” με εμπλεκόμενο, ενδιαμέσως εκλιπόντα τετραπληγικό, που εμφανιζόταν ως μόνιμος κάτοικος Καρπάθου, επ’ ονόματι του οποίου δημιουργήθηκαν ούκ ολίγες εταιρείες και ελήφθησαν δάνεια.
  

Τον Μάρτιο του 2011 η ογκώδης δικογραφία που έχει σχηματιστεί διαχωρίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και στοιχεία που αφορούσαν καταγγελίες σε βάρος μιας δικηγόρου των Αθηνών, μιας συμβολαιογράφου και 4 κατοίκων Αθηνών και ενός κατοίκου Αθηνών και Καρπάθου, διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω.
 Διωκόμενοι στην υπόθεση, που είχε προκαλέσει πανελλήνιο θόρυβο είναι:
-Κάτοικος Αθηνών, πολιτικός μηχανικός που συνεργάζεται με υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας 
-Κάτοικος Αθηνών, Διευθυντής του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας 
-Ενας κάτοικος Καρπάθου, ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας 
-Υποδιευθυντής υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα
-Διευθυντής υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα 
-Υπαστυνόμος Β’ που υπηρετεί σε ιατρείο της ΕΛΑΣ 
-Υποδιευθύντρια υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα 
– Συμβολαιογράφος Αθηνών κάτοικος Χαλανδρίου 
– Λογίστρια κάτοικος Χαλανδρίου 
-Λογίστρια κάτοικος Χαλανδρίου 
– Δικηγόρος Αθηνών, κάτοικος Μελισσίων 
-Λογίστρια, κάτοικος Καλλιθέας 
-Ενας κάτοικος Μαλεσίνας, Δήμου Λοκρών 
-Πρώην Διευθυντής του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου 
-Μια γυναίκα με καταγωγή από Κάρπαθο 
-Επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης εταιρείας επεξεργασίας χάρτου στην Αθήνα 
-Δικηγόρος υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα, πρώην Αντιδήμαρχος
Ο φάκελος της δικογραφίας περιελάμβανε μηνύσεις, υπομνήματα και καταθέσεις ενός προσώπου «κλειδί» στο σκάνδαλο.
Ο τετραπληγικός αδελφός του συγκεκριμένου ατόμου φέρεται να έχει εμπλακεί σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που αφαιρούσε κύκλωμα από λογαριασμούς τραπεζών του εξωτερικού, κυρίως της Ιταλίας.
Τα άτομα αυτά με τον βασικό κορμό να βρίσκεται στα βόρεια προάστια Αττικής και πιο συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι, δραστηριοποιούνταν εκτός της περιοχής του νομού Αττικής και στην περιοχή νομού Δωδεκανήσου, πιο συγκεκριμένα σε Κάρπαθο και Ρόδο, όπως επίσης και στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα στο πρώην Δήμο Μελεσίνας (σήμερα Δήμο Λοκρών).
Τα καταγγελλόμενα άτομα συμμετείχαν και δραστηριοποιήθηκαν με ηγετικό ρόλο στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε χρηματικά ποσά που αποστέλλοντο από την Ιταλία εμφανίζοντας αρκετές φορές ως συναλλασσόμενους – δικαιούχους αντί αυτών ”αχυράνθρωπους” στις πράξεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Όπως είχε αποκαλύψει η “δημοκρατική”, ο τετραπληγικός, που απεβίωσε σε ηλικία 44 ετών, τον Ιούνιο του 2008, επιχειρούσε να αγοράσει επαρχιακές ποδοσφαιρικές ομάδες.
Ο αδελφός του πιστεύει ότι αποσκοπούσε με τον τρόπο αυτό να διευκολύνει τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που επεδίωκε η σπείρα που εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του.
Σε λογαριασμό ταμιευτηρίου του εκλιπόντος στην Αγροτική Τράπεζα κατατέθηκε την 13η Δεκεμβρίου 2007 το ποσό των 1.221.803 ευρώ από την Ιταλική Τράπεζα Banca Monte Dei Pasci di Siena για λογαριασμό της εταιρείας AURORA ASSICURAZIONI S.P.A.
Ο 44χρονος υποστήριξε τότε ότι τα χρήματα αφορούσαν την αγορά μιας έκτασης ιδιοκτησίας του στο Μαρούσι και επιχείρησε να αναλάβει τα χρήματα την 19η Δεκεμβρίου 2007.
Η Αγροτική Τράπεζα αρνήθηκε να προχωρήσει στη συναλλαγή έχοντας ενημερωθεί προηγουμένως ότι επρόκειτο για παράνομη και την 21η Δεκεμβρίου 2007 επέστρεψε τα χρήματα στην Ιταλική τράπεζα.

Στο εικονικό ιδιωτικό συμφωνητικό που χρησιμοποιήθηκε για να επιτευχθεί το ξέπλυμα μέσω του λογαριασμού του 44χρονου υπάρχει υπογραφή και σφραγίδα ανύπαρκτου προσώπου, που υπογράφει ως Paolo Loupi.

H ίδια σφραγίδα με το ίδιο πλαστό όνομα έχει τεθεί και σε άλλα ιδιωτικά συμφωνητικά σε όμοιες υποθέσεις.
Οι αρμόδιες για την έρευνα της υπόθεσης αρχές εξετάζουν ακόμη ένα εικονικό ιδιωτικό συμφωνητικό που φέρεται να είχε υπογράψει την 19 Φεβρουαρίου 2007 ο 44χρονος με ένα ανύπαρκτο ομοίως πρόσωπο, ονόματι Paolo Conti, που ενεργούσε τάχα σαν νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας με την επωνυμία “FIDITALIA SPA”, που εδρεύει στη VIA G. SILVA 34, στο Mιλάνο.
Ο 44χρονος είχε συμφωνήσει την πώληση στον Ιταλό τεσσάρων ακινήτων στη Φθιώτιδα και στη Μαλεσίνα αντί ποσού 450.000 ευρώ.
Η Εισαγγελία Αθηνών ερεύνησε καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες το κύκλωμα αξιοποίησε τον «υγιή» ΑΦΜ του τετραπληγικού, προκειμένου μέσω των τραπεζικών του λογαριασμών, καθώς και επιχειρήσεων αλλά και offshore εταιρειών, που έστηναν εν αγνοία του, να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα.
Σε ένα από τα έγγραφα που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, φαίνεται ότι, μετά το θάνατο του 44χρονου τότε άνδρα, εισέπραξαν ακόμη και τα έξοδα κηδείας της μητέρας του από το ΙΚΑ, συνολικού ποσού 744 ευρώ!
Ο αδελφός του τετραπληγικού, ισχυρίζεται σε μηνυτήριες αναφορές του, ότι μετά το θάνατο του οικείου του διαπίστωσε αδικαιολόγητα δάνεια περίπου 1 εκατ. ευρώ στο όνομα του ανάπηρου, ενώ ανεκάλυψε 21 πιστωτικές κάρτες του, οι οποίες βρέθηκαν χρεωμένες συνολικά με ποσά 100.000 ευρώ.
Το σημείο-κλειδί, που κίνησε το ενδιαφέρον του μηνυτή ήταν, πώς μπορούσε ο αδελφός του να εξυπηρετεί όλες αυτές τις τραπεζικές και δανειακές υποχρεώσεις, οι οποίες -κατά τους ισχυρισμούς του- έφταναν τα 20.000 ευρώ μηνιαίως, όταν ζούσε με αναπηρική σύνταξη 600 ευρώ και με εισοδήματα από ενοίκια που δεν υπερέβαιναν το ποσό των 1.000 ευρώ μηνιαίως.
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι, ενώ ο τετραπληγικός δεν μπορούσε να κουνήσει ούτε το δάχτυλό του και εκινείτο με αναπηρικό αμαξίδιο φέρεται να έχει αγοράσει, μέσω πιστωτικών καρτών, περίπου 4.000 ζευγάρια παπούτσια!
Στο υπό διερεύνηση κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται μεταξύ άλλων στελέχη εφορίας των βορείων προαστίων και περιοχών της Δωδεκανήσου, όπου σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα «άνοιγαν δραστηριότητες στο όνομα του τετραπληγικού αδελφού μου παράνομα, αφού το κράτος τον έχει κρίνει ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία από το 1983, γεγονός που ήταν γνωστό στους εφοριακούς, καθώς είχε έκπτωση 60% στο φορολογητέο εισόδημα ως ανάπηρος».
Σύμφωνα με έγγραφα της δικογραφίας, ο τετραπληγικός είχε ανοίξει δραστηριότητες σε ΔΟΥ ως σύμβουλος επιχειρήσεων και νομικός σύμβουλος χωρίς να έχει σπουδάσει νομικά, ως ιδιοκτήτης εταιρείας σεκιούριτι, όπου εμφανιζόταν να παρέχει υπηρεσίες σε εκθέσεις στο MEC, χωρίς να έχει άδεια από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ως ιδιοκτήτης ρεμπετάδικου στον Πειραιά, ως έμπορος ενδυμάτων και αυτοκινήτων, ως κατασκευαστής και ως μεσίτης αστικών συμβάσεων, όπου μεταξύ άλλων διαπραγματευόταν ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως τον Πανηλειακό!
Τα στοιχεία γύρω από τη δραστηριότητα των καταγγελλομένων συγκέντρωσε ο μάρτυρας μετά το θάνατο της μητέρας του (απεβίωσε 01/04/2008) και του τετραπληγικού εκ γενετής αδελφού του (απεβίωσε 03/06/2008), όταν διαπίστωσε ότι και οι δύο εμφανίζονταν να τους είχαν ”χορηγηθεί” δάνεια από την Αγροτική Τράπεζα Καρπάθου, ασυμβίβαστα με την τραπεζική πρακτική διότι ο μεν αδελφός του ήταν άτομο με βεβαρημένη κατάσταση υγείας εκ γενετής και ανίκανος βιοπορισμού, η δε μητέρα του, γεννηθείσα το 1923, υπερήλικη.
Μεταξύ άλλων δανείων σε διάφορες τράπεζες ο μάρτυρας αναφέρθηκε με πολυσέλιδο υπόμνημά του σε έξι δάνεια των 50.000 ευρώ έκαστο, που είχαν εκταμιευτεί μάλιστα χωρίς εμπράγματη εξασφάλιση υποθήκης, στο όνομα του αδελφού του και ακόμη στο ό,τι ο ίδιος εμφανίζεται και σε άλλο δάνειο τρίτου προσώπου ως εγγυητής.
Ομοίως η μητέρα του εμφανίζεται σε ηλικία 81 ετών και 83 ετών ως δήθεν δανειοδοτηθείσα απο την Αγροτική Τράπεζα Καρπάθου.
Ο μάρτυρας διατείνεται μεταξύ άλλων, καταγγελιών που θα ελεγχθούν αρμοδίως από τη δικαιοσύνη, ότι η αποκάλυψη της παρατραπεζικής δραστηριότητας στην Αγροτική Τράπεζα Καρπάθου, δεν εντοπίστηκε από τις υπεύθυνες και αρμόδιες υπηρεσίες της τράπεζας αν και η δραστηριότητα αυτή ήταν πολυετής, αλλά από προσωπική του έρευνα και για την οποία ενημέρωσε την Δ/νση Εσωτερικής Επιθεώρησης της Αγροτικής Τράπεζας την 14η Αυγούστου 2008.
Αναφέρει ότι η μητέρα του, μόνιμη κάτοικος Αθηνών, ποτέ δεν επισκέφτηκε την Κάρπαθο αλλά εμφανίζεται ως δανειοδοτηθείσα με δάνεια συνολικού ποσού 80.000 ευρώ.
Επίσης ο τετραπληγικός αδελφός του, εμφανίζεται ως δανειολήπτης με δάνεια που αγγίζουν τις 400.000 ευρώ, ενώ εκδίδονταν στο όνομά του δεκάδες καρνέ επιταγών, με αποτέλεσμα ακόμη μόνο από ένα τρεχούμενο λογαριασμό φυσικού προσώπου να είναι σε κυκλοφορία 43 φύλλα επιταγών, δηλαδή τεσσεράμισι καρνέ!
Υποστηρίζει ακόμη ότι την 11η Ιουνίου 2008 κατηγορούμενος τραπεζικός υπάλληλος απέστειλε στον προϊστάμενο Υποθηκοφυλακείου Χαλανδρίου πλαστές βεβαιώσεις υποθηκών σε ακίνητα της οικογένειάς του.
Ισχυρίζεται ότι πίσω από την αίτηση εγγραφής υποθηκών σε ακίνητα της οικογένειας είναι ένας άλλος τραπεζικός υπάλληλος ο οποίος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, ήταν ο επιθεωρητής-ελεγκτής που διενεργούσε ετησίως τους τακτικούς ελέγχους στην Αγροτική Τράπεζα Καρπάθου μέχρι το 2008.
Για την ίδια υπόθεση εκκρεμούν ακόμη δύο δικογραφίες.dimokratiki

5 σχόλια:

 1. Απο τον ανακριτή θα φύγουν και με την κατηγορία της ΣΥΣΥΑΣΗΣ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ... Γιατί ο Μελεσίνιος είχε δικηγόρο την Μαρτιναίισα που ήξερε το θύμα, ο Μελεσίνιος ειχε κολλητάρια τα τραπεζικά στελέχη......Οπότε τι κάνει νιάου -νιάου στα κεραμύδια? Γιατί σαν τραπεζίτης, δεν ασφαλίζεις τετραπληγικό για να εξοφληθεί το δάνειο αν ο ΗΔΗ τετραπληγικός μήνει στο μέλλον ανάπηρος...... Μα είναι ανάπηρος ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΟΤΕ στη τράπεζα ... Καταλαβενόμαστε έ? Και γαμώ τις απάτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα γνωστ'α μπουμπούκια που κάνουν τοκογλυφία μεσω δανείων ακινήτων. Το κόλπο καλοστημένο, αλλά μαλλον απέτυχε βλέπω.
  Ηθελες δανειο απο τον τοκογλύφο. Σου πουλούσε σπίτι αξίας 50 χιλ και κλίκα της τραπεζας το εκτιμούσε ότι εκανε 150 χιλ και εδινε δανειο 120 χιλ. Απο αυτα τα 50 χιλ πηγαιναν στην αγορά του σπιτιού, τα 50 χιλ ήταν το δανειο που ηθελες απο τον τοκογλύφο, αλλά με λεφτα της τράπεζας και τα υπόλοιπα 20 χιλ τα μοιραζοντουσαν οι τραπεζικοι με τον τοκογλύφο....αυτα προς το παρόν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΛΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ... ΠΑΣΟΚΟΚΥΚΛΩΜΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΣ... ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ...
  (ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΟΚ.. ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ
  Μετά την ποινική δίωξη του πάτερ φαμίλια της απάτης για 4 κακουργήματα και την επέμβαση του ΣΔΟΕ , οι συγχωριανοί του κλαίνε τα λεφτά που του είχαν δανείσει και περίμεναν να τους τα επιστρέψει, τα κουτσομπολιά λένε ότι τα δανεικά φτάνουν το 1 εκατομύριο ευρώ.
  Αναμένεται μετα τον Εισαγγελέα Αθηνών, νέα ποινική δίωξη απο τον Εισαγγελέα Λαμίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αποφασισμένος να μιλήσει ο πάτερ- φαμίλιας στην ανακρίτρια για να μη προφυλακιστεί. Θα δώσει στεγνά όλους τους συνεργάτες του. Φήμες λένε ότι έχει χαρτιά φωτιά που καίει τη μισή Λοκρίδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου