Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Επιστολή συμπαράστασης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Λαμίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ
Ταχ.Δ/νση: ΟΘΩΝΟΣ 3 - ΛΑΜΙΑ 35100 
Τηλ.2231022112, 2231021395
Φαξ 2231030985
http://www.fthiotidoscc.gr
e-mail: info@fthiotidoscc.gr
 Λαμία 03-12- 2014
Αρ. Πρωτ. : 10509

Προς
Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας
κο Αθ. Μακρυγιάννη
Κοινοποίηση
1. ΜΜΕ


Αγαπητέ Πρόεδρε,
Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να συμπαρασταθούμε στην αντίδρασή σας όσον αφορά το σχέδιο νόμου που τροποποιεί σημαντικά τον ισχύοντα Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Για άλλη μία φορά η Κεντρική εξουσία, καταθέτει ένα σχέδιο νόμου χωρίς να λάβει υπόψη της τις αρνητικές γνώμες και τις παρατηρήσεις σύσσωμου του δικαστικού κόσμου αλλά και των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Επί της ουσίας, οι αλλαγές που σήμερα προωθεί η κυβέρνηση αγγίζουν κυρίως τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, δηλαδή τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Σε γενικές γραμμές, ο νέος Κώδικας επισπεύδει τη διαδικασία των πλειστηριασμών και περιορίζει τα δικαιώματα του οφειλέτη σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Μειώνει τα ένδικα βοηθήματα που έχει στη διάθεσή του, αυστηροποιεί τις προθεσμίες, περιστέλλει ακόμα και το δικαίωμα ενημέρωσής του. Ταυτόχρονα, ο νέος ΚΠολΔ ικανοποιεί την απαίτηση της τρόικας να καταστούν δυνατοί οι πλειστηριασμοί στη βάση της εμπορικής αξίας των ακινήτων, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο φορολογεί την ιδιοκτησία επί της (επίπλαστης πλέον) αντικειμενικής τους αξίας.


Ο επιχειρηματικός κόσμος έχει ζήσει στο «πετσί» του ανάλογες πολιτικές όταν το κράτος αρνείται τον ουσιαστικό διάλογο και τη συνεννόηση για ζητήματα καίρια που μας αφορούν όλους. Οι «μεταρρυθμίσεις» που προωθεί η κυβέρνηση σε σχέση με τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, πλήττουν βάναυσα τη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία προκειμένου η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων των οικονομικά ασθενέστερων να γίνεται ευκολότερα και πιο φθηνά για τις τράπεζες.

Ένα μεγάλο μπράβο στους Δικηγόρους όλης της χώρας και φυσικά της περιοχής μας για τον μεγάλο αγώνα ενάντια στο νέο Ν/Σ. Εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου εκφράζω την συμπαράσταση μας και την εκτίμηση μας.


Ο Πρόεδρος
Αλέξανδρος Διαμαντάρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου